WOMEN

Τα όμορφα κορίτσια που μας σερβίρουν πρώτα τα άσχημα νέα της ημέρας

Η απώλεια της Άννας Μπουσδούκου από το πρωινό μας ρόστερ είναι αξιοπρόσεκτη και δυσαναπλήρωτη. Αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Δεν έχουμε, ως αντρικό κοινό, κανένα μα κανένα παράπονο από τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να επισημάνουμε (μέχρι και επιστροφή Δήμητρας Ματσούκα έχουμε σημειωμένη στα κιτάπια μας).

Γιατί μπορεί να μας καταλογίσεις πολλά πράγματα, αλλά επουδενί αχαριστία απέναντι στους τηλεοπτικούς θεούς που μας προσφέρουν φουλ ‘άρτο και θέαμα’ (όποιος θέλει πολιτισμό, ας τον ψάξει αλλού).

Βλέπεις, από την άποψη του τηλεοπτικού οφθαλμόλουτρου πάντα, τα πράγματα έχουν επιστρέψει με εμφατικό τρόπο στην προ κρίσης κατάσταση.

Κορίτσια που θεωρούσαμε χαμένα στα ξένα (όπως η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και η Ηλιάννα Παπαγεωργίου) επέστρεψαν κοντά μας (για το Bakeoff και το Next Top Model αντίστοιχα)

Παλιές μας γνώριμες διεκδικούν ξανά, μέσα από την συμμετοχή τους σε reality και talent shows, μια ‘φλοίδα’ από την προσοχή μας (όπως οι Τάμτα Μαστοράκη και Βικτώρια Καρύδα του My Style Rocks και η Δήμητρα Αλεξανδράκη του Nomads).

Ανερχόμενες insta-starlet -τις οποίες εντοπίσει εδώ και χρόνια, να τα λέμε αυτά- αποκτούν πρόσβαση στο ευρύ κοινό όπως συνέβη με την Άννα Αμανατίδου που πέρασε (μετά από πολλά κλάματα και καβγά μεταξύ των κριτών για το κορμί της) στο επόμενο γύρο του Next Top Model.

Ανερχόμενες ηθοποιοί, που συνδυάζουν τρανταχτά το ταλέντο με το κοφτερό μυαλό (και τα πλούσια φυσικα προσόντα), παίρνουν πλέον πρωταγωνιστικούς ρόλους (όπως η Πηνελόπη Πλάκα στο Πέτα τη Φριτέζα και η Κωνσταντίνα Κλαψινού του Όσο έχω Εσένα.

Και γενικά η τηλεόραση έχει πλημμυρίσει από ωραίες γυναίκες (εσένα κοιτάζω Κλέλια Ρένεση, νέο ταίρι του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στο Μουρμούρα).

Διόρθωση. Έχει πλημμυρίσει από ωραίες γυναίκες εκτός από την πρωινή ζώνη.

Ίσως, βέβαια, να είμαστε επηρεασμένοι από την απόφαση της Άννας Μπουσδούκου να πει αντίο στην κάμερα, που τόσο την αγάπησε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να αναλάβει διοικητική θέση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Και προφανώς η πρωινή ζώνη οφείλει, πρώτα και πάνω από όλα, να μας ενημερώνει. Η φωτογένεια της δημοσιογράφου ή παρουσιάστριας είναι και πρέπει να είναι δευτερεύον ζήτημα.

Τι τα θες όμως; Μπορείς να μάθεις σε γέρικο σκυλί νέα κόλπα; Ή, για το φέρω στα δικά μας, πως μπορούμε να ξεχάσουμε την εποχή που την πρωινή μας ενημέρωση μας την σέρβιρε η Έλενα Παπαβασιλείου μέσα από το πρωινό (Πάνω στην Ώρα) που είχε στον Alpha

Τότε δηλαδή που και η πρωινή ζώνη είχε αποκτήσει βέρα Μπερλουσκονική χροιά και ‘σωματοδομή’ Milo Manara.

Ειδικά αν δεν με απατάει η μνήμη μου και, εκείνη την εποχή, συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά ήταν η Μάγδα Τσέγκου που πρέπει να δεις από κοντά για να καταλάβεις πραγματικά περί τι βεληνεκούς γυναίκα είναι.

Η αλήθεια είναι ότι, προσωπικά, την τηλεόραση με το που ξυπνάω την βάζω να παίζει στο mute. Εξού και μια φωτογενής παρουσία μου ανεβάζει τη διάθεση.

Η βετεράνος της ζώνης είναι πλέον με διαφορά η συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Παπαδάκη (και πάλαι ποτέ εστεμμένη) Μπάγια Αντωνοπούλου που μας κρατάει εδώ και άπειρα (ή τουλάχιστον έτσι μου μοιάζουν πλέον) χρόνια.

Αν και η πλέον εντυπωσιακή παρουσία είναι με διαφορά αυτή της -πάλαι ποτέ εστεμμένης, weather girl, δημοσιογράφο και παρουσιάστριας του Mega- Δέσποινας Βλεπάκη.

Μια δίμετρης Χανιώτισσας με κοφτερό μυαλό, υπέροχα πόδια και ζυγωματικά supermodel που βλέπουμε καθημερινά στο Από Νωρίς του Epsilon. Και μάλιστα σε combo -ως αντίπαλο μελαχρινό δέος- με την Aνθή Βούλγαρη.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την ‘προσφορά στο χώρο’ του Happy Day (παρά την απώλεια της Ελένης Τσολάκη) που φέτος πρόσθεσε στο ρόστερ του την DJ Μαρία Αντωνά. Τα προσόντα της οποίας μόνο αμελητέα και απαρατήρητα δεν τα λες.

 Ειδικά από τη στιγμή που εκεί βλέπουμε και ενίοτε και την Όλγα Φαρμάκη (μαζί με την αδελφή της την Γωγώ) που εκτελεί χρέη fashion blogger.

Tn λίστα συμπληρώνει η λυγερόκορμη (επίσης αστεία, επίσης με υπέροχα πόδια) Κύπρια Γεωργία Γεωργίου από τη Φωλιά των Κουκου (ναι, πρωινό θεωρείται) που μόνο αδιάφορους δεν μας αφήνει.

H πάλαι ποτέ Μις Κυπρος 2012 που είναι και επίσημα η νέα μας πρωινή εμμονή.

Είπαμε, η ζωή (και η ενημέρωση) συνεχίζονται.