ORIGINALS

Ποια είναι η πιο σπαστική ανθρώπινη συμπεριφορά;

Οι επιλογές πολλές και τα σκυλιά δεμένα ώστε να διαλέξεις χωρίς φόβο και πάθος εκείνο το χαρακτηριστικό που σου σπάει τα νεύρα και βρίσκεται σε αφθονία εκεί έξω.

Με το ενός λεπτού σιγής για τις φορές που έχεις κρατήσει αμυντική θέση ακούγοντας τι κάνεις λάθος και τι δεν κάνεις σωστά να ‘τρέχει’, πάρε μία ανάσα. Γιατί σήμερα δεν θα τα βάλουμε με σένα. Έτσι για την αλλαγή, σκεφτήκαμε να αφήσουμε για λίγο τον Ματθαίο Γιωσαφάτ και γενικότερα την ψυχολογία να κάνουν από μία σιέστα στο ντιβάνι τους, να αφήσουμε κατά μέρος αυτά στα οποία υστερούμε ως προσωπικότητες και να ασχοληθούμε λίγο με τα αντίστοιχα όλων αυτών που βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και παρτάρουν τα ελαττώματά τους πάνω μας.

Ναι, σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα και το λεπτό σιωπής μόλις, ολοκληρώθηκε. Μπορείς να ρίξεις μερικές κραυγές εκτόνωσης για τις φορές που θέλεις να σπάσεις από τα νεύρα το ρολόι σου που δείχνει τα λεπτά να περνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ενώ η γκρίνια του κοριτσιού, του αφεντικού, της μαμάς σου έχει ήδη κάνει κατάληψη στα μηνίγγια σου. Μπορείς να πάρεις όσες ανάσες ελευθερίας θέλεις από την αμυντική στάση που πάμπολλες φορές έχεις βρεθεί όταν ο συνδαιτυμόνας σου με φωνή Κρουέλας Ντε Βιλ σου επιβάλλει τι πρέπει να κάνεις ή τι δεν έπρεπε να κάνεις.

Μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να κοιτάξεις περισσότερες φορές το κινητό σου χωρίς κάποιος ή κάποια να σε ρωτήσει ‘περιμένεις τηλέφωνο από κανένα;‘.

Γενικά, ζήστο. Κανείς δεν κοιτάει. Η ψήφος είναι ανώνυμη και εμείς κάτι παραπάνω από δίπλα σου σε αυτήν την ανάγκη να το βγάλεις από μέσα σου και να καταδικάσεις την γκίνια, την ζήλια, την αδιακρισία, την _, από όπου και αν προέρχεται.

*Εννοείται ότι αν καμία συμπεριφορά από τις παρακάτω δεν είναι εκνευριστικότερη εκείνης που βρίσκεται στο περιβάλλον σου και εμείς ξεχάσαμε να βάλουμε, μπορείς να συμπληρώσεις στα σχόλια.