ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

10 πράγματα που θα μας απασχολήσουν την επόμενη δεκαετία

Η δεκαετία του 2010 μας αφήνει, μια νέα έρχεται και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε περίπου πώς θα είναι.

Συνήθως όταν γράφουμε για μια δεκαετία που φεύγουμε κάνουμε συνήθως τους απολογισμούς μας. Λίστες για τα καλύτερα άλμπουμ, τα σημαντικότερα γεγονότα και τις πιο εμβληματικες ταινίες.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν έζησα εξαρτημένη από τα ψώνια

Κάποιες φορές χρειάζεται ένα προσωπικό 'φτάνει', για να καταφέρεις να ξεφύγεις από μια κατάσταση που σε βύθιζε.

Αυτό που ήξερα (και τιμούσα για χρόνια) ως shopping therapy, ήλθε ο Νίκος Σταματίνης να μας το πει 'ψυχική διαταραχή'. Δηλαδή, όχι ακριβώς ο Νίκος, αλλά η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου, αφού προηγουμένως έκανε τη σχετική έρευνα. Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν (μόνοι) την εξάρτηση από το online shopping ζήτησαν βοήθεια, οι ειδικοί πήραν την ασίστ και κατέληξαν στο ότι η συγκεκριμένη εξάρτηση είναι πιθανό να σχετίζεται με κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα

"Το όνειρό μου πάντα ήταν να χορεύουν με τη μουσική μου"

Περάσαμε ένα σαββατιάτικο απόγευμα στο σπίτι της Λένας Πλάτωνος όπου μιλήσαμε για τη ζωή της, τη μουσική και τους έρωτες.

Ήταν ένα σαββατιάτικο απόγευμα, όταν πήγα στο σπίτι της Λένας Πλάτωνος στον Χολαργό. Ως συνήθως εγώ, που υπολογίζω ότι ως δια μαγείας θα σταματήσω να είμαι αγχωμένος στην 2345ή συνέντευξη της ζωής μου, είχα φτάσει κανένα τέταρτο πριν. Ήταν μια ήσυχη γειτονιά και καμιά φορά οι ήσυχες γειτονιές είναι που αυξάνουν ακόμα περισσότερο το άγχος σου.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς 'κατασκεύαζαν' τους βασανιστές στη χούντα

'Ο Γιος του Γείτονά σου'. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη δράση και τα βασανιστήρια των ΕΣΑτζήδων.

"Μας χτυπούσανε αλύπητα, μας κλωτσούσανε, μας ποδοπατούσανε... Μέσα σ' όλο αυτό το πράγμα εγώ ένιωθα σαν να να 'μαι κρατούμενος. Φτάσαμε μπροστά στον λόχο (...) μόλις τους είπα ότι είμαι ηθοποιός ήταν ένα σημείο που τους κέντρισε και άρχισαν να με χτυπούν ιδιαίτερα.

Διαβάστε περισσότερα

"Δεν πουλάμε, κύριε..."

Η χούντα, το Πολυτεχνείο και η Δίκη των Συνταγματαρχών μέσα απ' τα μάτια του μικρού τότε μαθητή, Γιάννη Φιλέρη.

Τι ακριβώς ήταν το Πολυτεχνείο; Καλή ερώτηση, σαράντα έξι χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών μέσα στην δικτατορία; Πώς ακριβώς προσδιορίζεται η αντίσταση κατά της χούντας; Και τι συνέβαινε, πράγματι, εκείνα τα χρόνια στην ελληνική κοινωνία; Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με αυτά που θυμάται, που έζησε, που έχει ακούσει.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεχνείο: "Από τη γωνία Αβέρωφ και Μάρνη, πυροβολούσαν τα παιδιά στην Πατησίων"

Μιλήσαμε με τον ιστορικό Ιάσονα Χανδρινό για τη νύχτα του Πολυτεχνείου, την αστυνομική βία και τους νεκρούς στους γύρω δρόμους από τη σκοπιά όσων τα έζησαν.

Η νύχτα της 17ης Νοεμβρίου υπήρξε μια νύχτα πολλών και διασπαρμένων ηρωισμών από ανθρώπους που δεν ήταν ήρωες με την έννοια που το έχουμε εμείς στο κεφάλι μας. Ήταν άνθρωποι καθημερινοί, φοιτητές, εργάτες, επιστήμονες οι οποίοι αδυνατούσαν να αντέξουν το ανελεύθερο καθεστώς κάτω από το οποίο ζούσαν και, αν το σκεφτείτε, κάτω από το οποίο μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα

H μέρα που κατάλαβα ότι άρχισα να αντέχω και πάλι τον εαυτό μου

Όταν φτάνεις στο σημείο να μην θες να μείνεις μόνος, τότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή.

Όπως κάθε άλλο πρωί, μπήκα στο αυτοκίνητο και κίνησα για τη δουλειά. Παραγωγός ραδιοφωνικού σταθμού με ενημέρωσε πως σήμερα (Τετάρτη 13/11) είναι παγκόσμια ημέρα καλοσύνης. Για να 'βγάλω' και την επαγγελματική μου διαστροφή, δεν έδωσε κάποια λεπτομέρεια για το λόγο της ύπαρξης της ή τους εμπνευστές της.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Έλενα Τσαγκρινού, η νέα pop diva

H 25χρονη τραγουδίστρια δεν είχε ποτέ Plan B.

Social Man
PROMO