FATHERHOOD

Τα πιο ωραία παιχνίδια για το παιδί σου είναι αυτά που απολαμβάνετε μαζί

Ένα κείμενο - ύμνος στα αγαπημένα παιχνίδια μπαμπά και γιου.

Οι άνδρες δεν χρειάζονται πολύ για να ξαναγίνουν παιδιά. Μην κοιτάζετε τη σοβαροφάνεια που διέπει πολλές φορές τις συμπεριφορές τους, την αφορμή ψάχνουν. Πάρτε για παράδειγμα τους τυχερούς που βρέθηκαν πρόσφατα στο Σπίτι της 24MEDIA για το μεγάλο event του Sport24 Radio 103,3 και πέρασαν λίγες ώρες μαζί με τους αγαπημένους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε ένα φανταστικό playroom με απόλυτους πρωταγωνιστές τo ULTREX και τον Cristiano Ronaldo.

Δεν ήθελαν και πολύ για να θυμηθούν τα νιάτα τους και να απολαύσουν τον ξεχωριστό… παιδότοπο γεμάτο κάθε λογής παιχνίδια. Ένα τραπέζι subbuteo (ναι, αυτό που μας γυρνάει νοσταλγικά πίσω στα παιδικά μας χρόνια) και ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό για μπαμπάδες και γιους και να τους προσφέρουν μια εμπειρία, όπως ακριβώς την θέλουν. Με λίγα λόγια, να προσφέρουν στο παιδί μερικές στιγμές διασκέδασης και στον μπαμπά στιγμές που θα τον κάνουν και πάλι παιδί.

Γιατί, υπάρχει καλύτερο πράγμα από το παιδί να απολαμβάνει τα αγαπημένα του παιχνίδια με τον μπαμπά; Και επειδή ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, ναι θα στηθείτε μπροστά στην οθόνη με τα joystick και θα απολαύσετε τις χαρές μίας παιχνιδοκονσόλας, αλλά υπάρχουν και αυτά που απλώς χρειάζεται ένα τραπέζι και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Θυμάστε εκείνο το ποδοσφαιράκι με τους παίκτες που είχαν ελατήρια; Εκείνο το κλασικό που το έβλεπες στα πανηγύρια και ήταν πάντα αυτό που ζητούσες από τους γονείς; Ε, λοιπόν, μπορεί να μοιάζει παλαιομοδίτικο, μπορεί να το χαρακτηρίζεις ρετρό, είναι όμως από τα πιο διασκεδαστικά για τους πιτσιρικάδες τούτης της εποχής. Φαντάσου, τώρα, τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει γνωρίζοντας να χρησιμοποιούν smartphones και tablets να παθαίνουν πλάκα με ένα παιχνίδι που ούτε συναρμολόγηση χρειάζεται, δεν έχει κανά σούπερ ντούπερ εξοπλισμό και κοστίζει μέχρι 10 ευρώ.

Ή ακόμα και την κλασική τρίλιζα, το παιχνίδι που γίνονταν ομηρικές ‘μάχες’ τα προηγούμενα χρόνια και είχε την ευκολία να το παίξεις οπουδήποτε. Ή το, ακόμα πιο κλασικό, ‘όνομα, ζώο, πράγμα’ που ‘ακονίζει’ το μυαλό των πιτσιρικάδων.

Παιχνίδια υπάρχουν, από τα εντυπωσιακά που γεμίζουν το δωμάτιο, μέχρι τα απλά που γεμίζουν τις όμορφες στιγμές. Από την απόκτηση του παιχνιδιού, όμως, η μεγαλύτερη λαχτάρα του παιδιού είναι να μη χάσει την αθωότητά του. Κι εδώ ακριβώς έρχεται ο ‘χαζομπαμπάς’ να φροντίσει γι’ αυτό.

Δαιμονοποιούμε τα video games; Προφανώς και όχι. Και αυτά έχουν τη χάρη τους, προφανώς όταν υπάρχει ο απαιτούμενος γονικός έλεγχος. Ένα ποδοσφαιράκι πατέρα-γιου είναι το μεγαλύτερο οικογενειακό ‘ντέρμπι’ και η ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου σε… mini me.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο τα παιχνίδια και ποια θα είναι αυτά. Το θέμα είναι ο χρόνος και η διάθεση για να αποτυπώσει το παιδί σου στη μνήμη του ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές. Όπως οι τυχεροί ακροατές που βρέθηκαν στο σπίτι της 24MEDIA και στο playroom του ULTREX θυμήθηκαν πώς είναι να είσαι και πάλι παιδί. Ενώ φεύγοντας πήραν και το δώρο τους: μερικά από τα καλύτερα αντιπιτυριδικά σαμπουάν ULTREX, τον σύμμαχο κάθε άντρα που αποζητά την ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής του.

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα πιτσιρίκια περιμένουν τον παχουλό κύριο με τα άσπρα μούσια και την κόκκινη στολή. Η χαρά τους δεν είναι μόνο όταν ο Άγιος Βασίλης τους φέρει το δώρο που ζητούσαν ολόκληρη τη χρονιά. Η χαρά τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το δώρο αυτό το απολαύσει μαζί με τους γονείς. Εκεί έρχεται η ώρα του πατέρα. Να το συναρμολογήσει και να χαρίσει στον μικρό τη λαχτάρα των εορτών. Μην ξεχνάτε ότι όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά.