ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Kοριοί δεν ήταν ποτέ Ψόφιοι

Μιλήσαμε με τα τέσσερα μέλη της μπάντας και βρήκαμε δικαιολογία για να ακούμε την 'Επιστροφή στη Φύση' στο repeat.

Αν ανήκεις στο επίμαχο ηλικιακό κουτάκι μάλλον θυμάσαι πως το σημείο ζενίθ κάθε μαθητικού  / φοιτητικού πάρτι το 1997-‘98 ήταν η στιγμή που ακούγονταν οι πρώτες νότες της εισαγωγής για το "μικρό παιδί και άξιο παλικάρι" και εσύ κατέληγες να χτυπιέσαι και να χοροπηδάς αγκαλιά με τους φίλους σου –που ευτυχώς εσένα δεν σε "αφήναν", για το αν σε φτύνανε οι γκόμενες διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη. Και αν πλέον ξέρουμε πολύ καλά πως το μικρό παιδί γύρισε στη φύση, αναρωτηθήκαμε άραγε ποτέ τι έγινε στο συγκρότημα που έκανε λίγο πιο κεφάτη την εφηβεία μας;

Διαβάστε περισσότερα

Πυρκαγιά! Ακούσαμε τον καινούργιο δίσκο του Παύλου Παυλίδη ένα εκατομμύριο φορές

Προς τους τιμητές της κυριολεξίας: το 'ένα εκατομμύριο φορές' είναι μεταφορά. Κυριολεξία είναι η πυρκαγιά.

Είναι κάπως ανακουφιστικό, αν το δει κανείς υπό το πρίσμα της επικαιρότητας. Σε μια εποχή που οι μόνες σταθερές τείνουν να είναι βαμμένες γκρι ή/και ζωσμένες με εκρηκτικά, υπάρχουν ακόμα αυτές οι δύο τρεις φορές το χρόνο που θα μας απασχολήσει ο Παυλίδης. Με μια συναυλία, με ένα τραγούδι, επειδή δεν έχασε ποτέ το μομέντουμ ή επειδή βγάζει καινούργιο δίσκο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Callas θα ήθελαν να πιουν μπίρες με τον Cohen

Προς το παρόν πάντως, τις πίνουν με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth και τον Jim Slavunos και μιλούν στο Oneman για το πώς είναι να συνδυάζεις σχεδόν όλες τις τέχνες ταυτόχρονα.

Έξυνα αρκετή ώρα το κεφάλι μου για να βρω έναν ωραίο και γλαφυρό τρόπο ώστε να περιγράψω τους Callas σε αυτό που είναι πάντα το πιο βαρετό κομμάτι μιας συνέντευξης: την εισαγωγή.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Dropkick Murphys είναι η μπάντα του St. Patrick’s Day

Μπύρες, αντιφασισμός και κέλτικη πανκ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Διαβάστε περισσότερα

Massive Attack, αλήτες, ποιος σκέφτηκε την Κέιτ Μος για το βίντεο κλιπ;

Συμβουλή: Βάλε ακουστικά και άκουσε το καινούριο τραγούδι της μπάντας σε μεγάλη οθόνη.

Από Paradise Circus μέχρι Teardrops, η αλήθεια είναι ότι το Ritual Spirit είναι ίσως το λιγότερο ιδανικό κομμάτι για να δώσεις στην Κέιτ Μος ένα μπεζ κορμάκι και να της ζητήσεις να λικνιστεί στους ρυθμούς του.

Διαβάστε περισσότερα

Λες η Γκάγκα να έπαθε 'Μακόναχι';

Η Έρρικα Ρούσσου απορεί με την απότομη αλλαγή της άλλοτε εκκεντρικής ποπ σταρ και αναζητά τους λόγους που την έβαλαν στο δρόμο της 'σοβαρότητας'.

Δεν γνωρίζω αν στα Ρεκόρ Γκίνες υπάρχει ως κατηγορία, αλλά οι φορές που έχω χρησιμοποιήσει τη φράση 'δεν αλλάζουν οι άνθρωποι' είναι τόσες ώστε να έχω αρκετές ελπίδες να βρεθώ στην πρώτη θέση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο δικός μου Παντελής Παντελίδης

Ο Δημήτρης Μαχαίρας, ένας άνθρωπος που γνώριζε προσωπικά και έζησε τον άνθρωπο Παντελίδη πριν καν γίνει διάσημος, μιλάει για το φαινόμενο του λαϊκού τραγουδιστή που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

Δεν τον αγαπούσαν όλοι τον Παντελή Παντελίδη. Αυτό το ξέραμε καιρό και το καταλάβαμε ακόμα καλύτερα λίγες ημέρες πριν και λίγες ώρες μετά το θάνατό του. Ένας καλλιτέχνης που όσο ξαφνικά ήρθε στις ζωές μας, άλλο τόσο ξαφνικά έφυγε, πρόλαβε να προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO