BODY

Τι είναι το 'νούντσι', το κορεάτικο μυστικό της ευτυχίας

Μία λέξη, που οι Κορεάτες μαθαίνουν από την παιδική τους ηλικία.

Η ακριβής μετάφραση του νούντσι είναι "μετρώντας με τα μάτια σου", και πρόκειται για την τέχνη του να "διαβάζεις το δωμάτιο". Σύμφωνα με την Euny Hong, τη συγγραφέα του βιβλίου 'The Power of Nunchi', πρέπει όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο πρέπει να νιώθεις ότι μπαίνεις σε μια θεατρική σκηνή, που όλα τα αντικείμενα έχουν σημασία. Στο 'Όνειρο θερινής νυκτός' του Shakespeare υπάρχει ένα χαρακτήρας που είναι τοίχος.

Διαβάστε περισσότερα

Οι ασκήσεις που 'χτίζουν' τους σταρ του Hollywood

Για να φτάσεις στην κορυφή, μερικές φορές χρειάζεται να χύσεις τόνους ιδρώτα.

Είναι γνωστό πως όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί στον κόσμο του Χόλιγουντ έχουν τον δικό τους προσωπικό γυμναστή. Ειδικότερα αν πρόκειται να υποδυθούν έναν action hero, τότε πέφτουν με τα μούτρα στη γυμναστική.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί το να μένεις κοντά στη θάλασσα είναι το μυστικό της ευτυχίας

Οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία, το σώμα και το μυαλό των κατοίκων τους.

Μια εκτενής μελέτη του 2013, οι άνθρωποι που κατοικούσαν κοντά στη θάλασσα βρέθηκαν να έχουν με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό ευτυχίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμη και ελάχιστο τρέξιμο μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου

Τι σχέση έχει το τρέξιμο και η ποσότητά του με τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα ή και καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 3,2 εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι δεν ασκούνται αρκετά. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι για να αρχίσει να ασκείται, πρέπει να το κάνει με καθημερινή και αυξημένη ένταση για να έχει αποτέλεσμα, και αυτό απωθεί πολλούς από το να αρχίσουν να αθλούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μονάχα γυναικεία υπόθεση

Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, Βασίλειο Βενιζέλο, για τον καρκίνο μαστού στους άνδρες και για το ταμπού που κάνει δυσμενέστερη την πρόγνωσή του σε σχέση με τις γυναίκες.

Τον επερχόμενο Γενάρη, ο πατέρας και πρώην μάνατζερ της Beyoncé, Mathew Knowles, θα αφαιρέσει και τον δεύτερό του μαστό. Όπως αποκάλυψε τον Οκτώβριο που μας πέρασε, ο 67χρονος έχει ήδη αφαιρέσει και αποκαταστήσει τον πρώτο. «Όταν είχα δει το αίμα στο T-shirt μου, αρχικά δεν πίστεψα ότι είναι καρκίνος του μαστού», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning America. «Πήγε αλλού το μυαλό μου. Πήγε στα φάρμακα που έπαιρνα, γιατί κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει κάποιου είδους έκκριση. Μετά σκέφτηκα ότι, εξαιτίας του παράγοντα του ρίσκου, θα μπορούσε να είναι καρκίνος του μαστού και ότι έπρεπε να πάω να κάνω μαστογραφία». Ο Knowles θα προχωρήσει προληπτικά στην αφαίρεση του δεύτερου μαστού του, αλλά προς το παρόν έχει βάλει στόχο την εξάπλωση του awareness σχετικά με την ασθένεια στους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ο Mountain του GoT αποφάσισε να γίνει vegan

Ο Hafþór Júlíus Björnsson δέχθηκε να δοκιμάσει μια διατροφή χωρίς κρέας και υπάρχει εξήγηση.

Είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους πάνω στον πλανήτη Γη. Στην cheat day του καταναλώνει μέχρι και 17.000 θερμίδες. Ο λόγος για τον Hafþór Júlíus Björnsson, γνωστό και ως Mountain του Game of Thrones, ο οποίος σε μια πρόσφατη δήλωσή του έκανε πολύ κόσμο να μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Διαβάστε περισσότερα

Για να τρέξεις μαραθώνιο χρειάζεσαι υπομονή και αυτογνωσία

Ένας ερασιτέχνης δρομέας μοιράζει συμβουλές και εμπειρίες, λίγες ημέρες πριν την κλασική διαδρομή της Αθήνας.

Σε λίγες ημέρες διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Με αφορμή τον κλασικό αγώνα, παρουσιάζουμε την ιστορία ενός ερασιτέχνη δρομέα που καταφέρνει και συνδυάζει την δουλειά του με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Ο Αλέξανδρος είναι 28 χρονών και εργάζεται σε σώματα ασφαλείας. Το ωράριό του είναι απαιτητικό και το σημαντικότερο, δεν είναι σταθερό.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO