FITNESS

Πέντε tips για υγιεινή διατροφή και άσκηση με μικρά cheats

Απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για να ακολουθήσεις στη διατροφή και την άσκησή σου.

Η θερινή περίοδος είναι κατά βάση η εποχή του έντονου fitness και της διατροφής. Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που προσέχουν καθημερινά τη διατροφή τους και φροντίζουν ακόμα και τη λεπτομέρεια σε κάθε γεύμα τους, αυτό το κείμενο είναι (και) για εσένα. Λένε πως είμαστε ό,τι τρώμε. Κατά συνέπεια, μια καλή ζωή συνοδεύεται από πραγματικά φρέσκα τρόφιμα. Ωστόσο, κάθε είδος τροφίμου απαιτεί διαφορετικές συνθήκες για να διατηρήσει την πολύτιμη φρεσκάδα του.

Οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες Bosch με πλάτος 70 εκατοστών θα είναι ο σύμμαχός σου στην προσπάθεια για ένα νέο, υγιεινό τρόπο ζωής. Έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις για να χωρέσουν κάθε σου ανάγκη όπως μεγάλες συσκευασίες, γάλα, νερό, υγιεινά smoothies και φρέσκους χυμούς. Με έως και 139 λίτρα επιπρόσθετου ωφέλιμου χώρου διατηρούν τα τρόφιμά σου φρέσκα, διαθέτουν τέλεια ποιότητα ψύξης και με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες τους θα κάνουν καθημερινά τη ζωή σου ακόμη πιο εύκολη στην πράξη.

Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος, Στέφανος Παπαναστασίου μπήκε στην κουζίνα της Bosch Οικιακές Συσκευές και μας δίνει tips για υγιεινή διατροφή και άσκηση, φροντίζοντας όμως και για εκείνες τις στιγμές που σε πιάνει μια λιγούρα. Μερικά απολαυστικά σνακ είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο και το στομάχι σου.

5 tips για υγιεινή διατροφή και άσκηση

Για να ακολουθήσεις μια σωστή, ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή δεν χρειάζονται υπερβολές. Αρκούν μερικά tips για να σε βοηθήσουν να δώσεις στη διατροφή σου τη σημασία που χρειάζεται.

 

Tip #1

Κατανάλωση τουλάχιστον μίας σαλάτας και ενός φρούτου καθημερινά

Η σαλάτα κάνει το κύριο γεύμα της μέρας σου πιο χορταστικό. Όσο περισσότερο χρώμα έχει, τόσες περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά σου προσφέρει. Μαζί με τα φρούτα που αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή σνακ μέσα στη μέρα σου, είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών που βοηθάνε στο αίσθημα πληρότητας και στη γαστρεντερική λειτουργία. Δείξε προτίμηση στα φρούτα και τα λαχανικά εποχής. Είναι πιο οικονομικά, ευκολότερο να τα βρεις και πιο γευστικά!

 

Tip #2

Αργή και συνειδητή κατανάλωση γεύματος 

Το στομάχι μας χρειάζεται περίπου 15-20 λεπτά για να ενημερώσει τον εγκέφαλο ότι χορτάσαμε. Όταν τρως γρήγορα ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να “καταγράψει” τη διαδικασία του γεύματος με αποτέλεσμα να ξαναπεινάσεις γρήγορα και να θέλεις να τσιμπολογήσεις τα πάντα γύρω σου.

Tip #3

Καλή Ενυδάτωση

Περίπου το 60% του σώματος μας είναι νερό. Με την καλή ενυδάτωση μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα σωματικά, να σκεφτόμαστε πιο καθαρά, το δέρμα μας φαίνεται πιο απαλό και να μην πεινάμε σε άκυρες στιγμές της μέρας!

Tip #4

Βάλε την κίνηση/άσκηση στην καθημερινότητά σου

Δοκίμασε οτιδήποτε σε ευχαριστεί. Ένας περίπατος στην κοντινή παραλία, 5-10 λεπτά ασκήσεων με το βάρος του σώματός σου στο σπίτι, μπάσκετ στη γειτονιά, μία βόλτα με το ποδήλατο ή μία 20λεπτη προπόνηση στο γυμναστήριο είναι μερικές ιδέες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες!

Για να ξεκινήσεις, θέσε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών σου. Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον οργανισμό σου και πας να τρέξεις μία ώρα συνεχόμενα ή να κάνεις πέντε προπονήσεις/εβδομάδα στο γυμναστήριο για να πεις ότι γυμνάστηκες. Μην ξεχνάς ότι με ένα βήμα την φορά  μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Tip #5

Βρες ποια μορφή άσκησης σου αρέσει και σταδιακά ανέβαζε τη δυσκολία της

Πειραματίσου, δοκίμασε και μόλις βρεις την άσκηση που σου αρέσει, μείνε εκεί. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να παρατηρήσεις τις βελτιώσεις πάνω στο σώμα και την ψυχολογία σου. Από ‘κει και πέρα μπορείς σταδιακά να αυξάνεις τη διάρκεια ή/και την ένταση των προπονήσεων σου και κάθε φορά να εντυπωσιάζεσαι από τις δυνατότητες σου. Σε αυτό το κομμάτι σημαντική είναι η βοήθεια ενός καλά εκπαιδευμένου γυμναστή.

Στην οργάνωση της διατροφής σου θα σε βοηθήσουν πολύ οι ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες της Bosch με πλάτος 70 εκατοστά, που συνδυάζουν πρωτόγνωρα επίπεδα ευελιξίας και τεχνολογικής υπεροχής, μαζί με την τέλεια διατήρηση της φρεσκάδας όλων των τροφίμων. Σε σχέση με ένα συμβατικό ψυγείο, ο ελεύθερος ψυγειοκαταψύκτης Bosch με 70 εκατοστά πλάτος προσφέρει περισσότερο αληθινά ωφέλιμο χώρο για να προφυλάξει την πολύτιμη φρεσκάδα που κρύβεται στις τροφές μας, περισσότερη άνεση και ευκολία στη χρήση, περισσότερη ευελιξία και κάνει την καθημερινότητά μας πιο ξέγνοιαστη.

 

Τα συρτάρια με τεχνολογία VitaFresh και έλεγχο υγρασίας διατηρούν φρέσκα και πλούσια σε βιταμίνες τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, τα ψάρια και όλα τα ευαίσθητα τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά και αλλαντικά για έως και τριπλάσιο χρονικό διάστημα.

Απολαυστικά σνακ για το καλοκαίρι σου

Καλή η διατροφή, ξέρουμε όμως ότι θα έρθει και η στιγμή που θα σε πιάσει μια λιγούρα. Σε αυτές τις στιγμές, λοιπόν, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα παρακάτω σνακ, τα οποία θα διώξουν το αίσθημα πείνας και θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου.

1. Τρεις φρυγανιές αλειμμένες με αρκετό Cottage cheese και λίγο μέλι.

2. Ένα γιαούρτι στραγγιστό 2% με μια χούφτα ξηρούς καρπούς mix και λίγο μέλι.

3. Τρεις φρυγανιές αλειμμένες με μία κουταλιά της σούπας ταχίνι ή φυσικό φυστικοβούτυρο και ψιλοκομμένες φράουλες.