7 ασκήσεις υψηλής έντασης για να βρεις τη φόρμα σου

Είσαι έτοιμος να ιδρώσεις τη φανέλα;
SHARES

Έχει μπει η δεύτερη εβδομάδα του καινούργιου έτους και σιγά-σιγά συνέρχεσαι από την ξεκούραση και κραιπάλη των γιορτών. Η ψυχολογία καθώς επιστρέφεις στην ρουτίνα σου και στην δουλειά σίγουρα δεν είναι ιδανική αλλά περνώντας οι μέρες το συνηθίζεις.

Με την γυμναστική καταφέρνεις να αλλάζεις την ψυχολογία σου. Θα έπρεπε είδη να έχεις να γυμναστεί 3-4 φορές οπότε και η ψυχολογία σου αλλάζει θετικά αλλά και η φυσική σου κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται και βλέπεις ότι τα περιττά κιλά των διακοπών με λίγο προσοχή και επιμονή χάνονται εύκολα. Το επόμενο βήμα είναι να ανεβάσεις την ένταση της προπόνησης σου ώστε να αρχίζεις να βρίσκεις τον καλό παλιό σου εαυτό.

Με το παρακάτω πρόγραμμα θα καταφέρεις να ιδρώσεις πολύ την φανέλα. Συνδυάζει ασκήσεις που θα σου ανεβάσουν τους παλμούς αλλά επίσης θα δώσουν όγκο στους μυς σου. Με αυτό το τρόπο καις πιο εύκολα λίπος. Δουλεύοντας επίσης σε υψηλή ένταση τα αποτελέσματα της προπόνησης θα φανούν πολύ πιο γρήγορα.

Πώς να το κάνεις

(Φωτογραφίες/videos: Γιώργος Βελλής)

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα. Κάνε 5 σετ και μετά προχώρησε στην επόμενη.

Σχοινί με πλάγια βήματα

 

Μια συνδυαστική κίνηση που θα σε κάψει. Καθώς εκτελείς εναλλάξ κύματα με το σχοινί κάνε και πλάγια βήματα σε μια απόσταση περίπου 3-4 μέτρα.

Burpees σε ένα πόδι

 

Παραλλαγή της κλασικής άσκησης που ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη δυσκολίας. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι χρησιμοποιείς μόνο το ένα πόδια. Κάνε 3 σετ ανά πόδι.

Προβολές

 

Βάλε μια βαριά αλυσίδα γύρω απο το λαιμό σου ή κράτησε 2 αλτήρες. Όρισε μια απόσταση περίπου 8-10 μέτρων και κάνε προβολές στο χρόνο που σου δίνεται.

Πλάγια μετακίνηση με λάστιχο

 

Όρισε μια απόσταση 5 μέτρων περίπου. Πέρασε ένα λάστιχο κάτω από τα πόδια για να έχουν αντίσταση. Κάνε όσο πιο γρήγορα μπορείς την πλάγια μετακίνηση.

Άλματα με κοπανήματα

 

Πιάσε το σχοινί και εκτελώντας συνεχώς άλματα τέντωσε τα χέρια ψηλά και κοπάνησε με δύναμη το σχοινί στο πάτωμα.

Ποδήλατο

 

Κρεμάσου απο ένα μονόζυγο και προσπάθησε να μην ταλαντεύεται ο κορμός. Από εκείνη την θέση κάνε με τα πόδια την κίνηση του ποδηλάτη.

Άρσεις ποδιών

 

Κρεμάσου απο το μονόζυγο χωρίς να ταλαντεύεσαι και σήκωσε τα τεντωμένα πόδια εμπρός μέχρι το ύψος της κοιλιά σου.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

Share
 

24Media Network

Τρελά λεφτά για Ινσούα

Ομάδα από τα Εμιράτα είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Ινσούα και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ικανοποιητικό ποσό για την αγορά του.

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO