24 Media
FITNESS

8 Ασκήσεις άμεσης καύσης για γράμμωση και δύναμη

Η προπόνηση με πλάκες μπορεί να κάνει πολύ σοβαρή δουλειά στο σώμα σου.

Η γυμναστική δεν είναι πυρηνική φυσική. Δεν πρέπει να σε δυσκολεύει ούτε να σε αποτρέπει να την κατανοήσεις. Μπορείς με πολύ απλούς και εύκολους τρόπους να γυμνάσεις όλο το σώμα σου εξίσου αποτελεσματικά, όπως κάνουν αθλητές υψηλού επιπέδου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι προγραμματισμός, θέληση και υπομονή.

24 Media

Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Στο σημερινό πρόγραμμα σου παρουσιάζουμε ασκήσεις που μπορεί να τις κάνει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο πλάκες βάρους 5 κιλών, χωρίς την μπάρα. Αν, βέβαια, έχεις καλή φυσική κατάσταση και είσαι δυνατός, δοκίμασε να πάρεις πιο βαριές πλάκες. Οι ασκήσεις είναι τόσο απλές που δεν χρειάζεται να βγεις από το σπίτι σου για να εκτελέσεις το πρόγραμμα – σου φτάνουν ελάχιστα τετραγωνικά. Η λογική της προπόνησης είναι να γυμνάσεις όλους σου τους μυς σε υψηλή ένταση. Με αυτό το τρόπο αποκτάς μυϊκή υπερτροφή και βελτιώνεις την αντοχή στη δύναμη.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε το πρόγραμμα σε μορφή κυκλικής προπόνησης, εκτελώντας τη μια άσκηση μετά την άλλη για 40 δευτερόλεπτα. Ανάμεσα στις ασκήσεις ξεκουράσου για 20”. Κάνε συνολικά τρεις κύκλους με τρία λεπτά ξεκούραση μεταξύ των κύκλων.

Άσκηση #1: Στροφές

24 Media

Χρησιμοποίησε την πλάκα σαν να είσαι οδηγός ενώ κάθεσαι σε θέση προβολής.

Άσκηση #2: Τινάγματα

24 Media

Κάτσε σε θέση ημικαθίσματος και ενώ σφίγγεις την κοιλιά σου τίναζε τα χέρια σου με την πλάκα προς τα εμπρός.

Άσκηση #3: Καθίσματα και εμπρόσθιες εκτάσεις ώμων

24 Media

Η άσκηση έχει δύο μέρη, στην αρχή εκτέλεσε κάθισμα και στο ανέβασα σήκωσε τα τεντωμένα χέρια προς τα εμπρός, μέχρι οι πλάκες να έρθουν πάνω από το κεφάλι.

Άσκηση #4: Κωπηλατική

24 Media

Λάβε θέση άρσης θανάτου και άσε τα χέρια τεντωμένα κάτω. Από εκείνη τη θέση εκτέλεσε πολύ γρήγορα κωπηλατική κίνηση εναλλάξ.

Άσκηση #5: Split Squat με περιστροφές

24 Media

Αυτή η άσκηση έχει τρία μέρη. Πάρε τη χαμηλή θέση των split squats και κάνε με τη μια πλάκα περιστροφή γύρω από το κεφάλι. Στη συνέχεια τέντωσε τα πόδια και ξανακάνε περιστροφή.

Άσκηση #6: Κάθισμα Σερβιρίσματος

24 Media

Εκτέλεσε συνεχόμενα γρήγορα καθίσματα και κράτα με τα δυό χέρια της πλάκες όπως θα κράταγε ένας σερβιτόρος το δίσκο του.

Άσκηση #7: Sumo Squat και κωπηλατική

24 Media

Στην αρχή εκτέλεσε ένα sumo squat με ανοιχτά πόδια και όταν είσαι χαμηλά κάνε κωπηλατική με τα δύο χέρια.

Άσκηση #8: Στροφή πίβοτ

24 Media

Ενώ είσαι όρθιος εκτέλεσε στροφή του κορμού κρατώντας την πλάκα μπροστά σου, ενώ πιβοτάρεις το αντίθετο πόδι.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Meltdown Fitness House. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη. Τηλ: 6944691723.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.