8 ασκήσεις για να κάψεις το λίπος των διακοπών

Έφτασε η στιγμή να μπεις ξανά σε πρόγραμμα.
SHARES

Έφτασε η στιγμή εκείνη που όλοι δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε. Το τέλος των διακοπών. Ωραίο το καθισιό, το φαΐ με το ποτό, το ξενύχτι αλλά δυστυχώς όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα. Συνήθως τις ημέρες των διακοπών παραμελούμε την γυμναστική μας, λογικό αφού πρέπει να διακόψουμε από τη ρουτίνα μας για να καθαρίσει και να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα, αυτό είναι το νόημα των διακοπών.

Το δύσκολο κομμάτι όμως είναι η προσαρμογή ξανά στην καθημερινότητα. Το σώμα έχει ξεσυνηθίσει την άσκηση και έχει πάρει ίσως κάποια κιλά. Γι' αυτό οι πρώτες ημέρες προπόνησης είναι λίγο άβολες καθότι δεν υπάρχει πολύ όρεξη και η κούραση έρχεται πιο γρήγορα.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε αυτή την εβδομάδα έχει στόχο να χάσεις τα κιλά που πήρες τα Χριστούγεννα και παράλληλα να επαναφέρεις την φυσική σου κατάσταση στο σημείο που ήταν πριν τις γιορτές. Οι ασκήσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια και θα γυμνάσουν όλους τους μυς το σώματος.

Πώς να το κάνεις

(Φωτογραφίες/videos: Γιώργος Βελλής)

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις. Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 1 λεπτό και μετά προχώρησε στην επόμενη. Η ξεκούραση σου είναι ο χρόνος που θα κάνεις για να μπείς στην επόμενη άσκηση.

Σχοινάκι

 

Αερόβια άσκηση για να ιδρώσεις την φανέλα και να αρχίζεις να ανεβάζεις παλμούς.

Climber με κάμψη σε bossu

 

Συνδυαστική άσκηση που ενώνει 2 ασκήσεις με σκοπό να γυμνάσει των άνω κορμό αλλά και να σε κανει να δουλέψεις αερόβια.

Πιέσεις στήθους με κοιλιακούς

 

Άλλη μια συνδυαστική άσκηση που γυμνάζει στήθος, χέρια και κοιλιακούς. Θέλει αυτοσυγκέντρωση και συγχρονισμό.

Εκτάσεις στήθους με ανύψωση λεκάνης

 

Η συγκεκριμένη άσκηση ενεργοποιεί συνεχώς τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους και γυμνάζει το στήθος σου.

Bear crawl

 

Τοποθέτησε εμπόδια στην διαδρομή ώστε να αναγκάζεσαι να στρίβεις το σώμα σου. Με αυτό το τρόπο γυμνάζεις σχεδόν όλους τους μυς.

Άρσεις θανάτου σε ένα πόδι

 

Φρόντισε η πλάτη σου να είναι σε ευθεία γραμμή και ισορρόπησε στο ένα πόδι μέχρι η μπάρα να έρθει κοντά στο πάτωμα.

Άρσεις θανάτου με kettlebell

 

Ιδανική άσκηση για να γυμνάσει τους οπίσθιους μηριαίους και τους ραχιαίους σου.

Πιέσεις ώμων από γονατιστή θέση

 

Τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα έχε το δεξί πόδι μπροστά και μετά τοποθέτησε το αριστερό πόδι εμπρός.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

Share
 

24Media Network

Τρελά λεφτά για Ινσούα

Ομάδα από τα Εμιράτα είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Ινσούα και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ικανοποιητικό ποσό για την αγορά του.

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO