LUCASFILM
FITNESS

Πώς θα προπονηθείς όπως ο Adam Driver για τα Star Wars

Δεν εξουσιάζεις έτσι απλά τον γαλαξία.

Το Star Wars: Rise of the Skywalker έχει βγει στις αίθουσες εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και όπως φαντάζεσαι έχει σαρώσει τα εισιτήρια σε όλο το κόσμο. Οι κριτικές δεν είναι και τόσο καλές και το κοινό έχει διχαστεί. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της συγκεκριμένης σειράς, ωστόσο, είναι το casting.

Σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί επιλέχθηκαν να παίξουν τους νέους ήρωες της τριλογίας. Ένας από αυτούς είναι ο Adam Driver που υποδύεται τον big bad Kylo Ren. Πολλοί ξίνισαν με την επιλογή αυτή αρχικά, η πορεία όμως του Driver έδειξε ότι ήταν μια σωστή επιλογή ερμηνευτικά. Για τις απαιτήσεις του ρόλου, ο Driver έπρεπε να πάρει αρκετό μυικό όγκο. Η γυμναστική δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν αφού είχε υπηρετήσει στους πεζοναύτες, απ’ όπου και αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από σοβαρό τραυματισμό. Λόγω των ρόλων του ως τότε είχε μείνει εκτός φόρμας, οπότε έπρεπε να ακολουθήσει ένα αυστηρό και πολύμηνο πρόγραμμα γυμναστικής. Φυσικά το ακολούθησε πιστά και άλλαξε το σώμα του, τις κινήσεις του, την φυσική του κατάσταση.

Σου παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του παρακάτω:

Μέρος 1

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος: 3 κύκλοι των 4 ασκήσεων.

1. ΕΛΞΕΙΣ

Επαναλήψεις των 20.

2. ΚΑΜΨΕΙΣ

Επαναλήψεις των 40.

3. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Επαναλήψεις των 30.

Μέρος 2

Κυρίως πρόγραμμα: Εκτέλεσε της ασκήσεις A1 και A2 σαν superset, κάνε δηλαδή ένα σετ από κάθε άσκηση χωρίς ξεκούραση. Ανάμεσα από τα  σετ προσπάθησε να ξεκουραστείς όσο λιγότερο μπορείς.

ΗΜΕΡΑ 1

A1 Back Squat 3 σετ X 4 επαναλήψεων

A2 Barbell Row 3X8

B1 Back Squat 3X4

B2 Dumbbell Flat Bench 3X15

ΗΜΕΡΑ 2

A1 Barbell Bench 3X6

A2 Dumbbell Walking Lunges 3X8 σε κάθε πόδι

B1 Barbell Bench 3X3

B2 Chin-ups 3X10-15

ΗΜΕΡΑ 3

A1 Barbell Deadlift 3X6

A2 Standing Barbell Shoulder Press 3X10

B1 Barbell Deadlift 3X3

B2 Dumbbell Goblet Squat 3X15

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero).

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;