AP Images
FITNESS

Απόλυτη ταχυδύναμη: Η προπόνηση του Κιλιάν Εμπαπέ

Ασκήσεις φτιαγμένες για τα πόδια του πιο γρήγορου ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν χορταίνεις να τον χαζεύεις. Για πολλούς, είναι ο βασικός υποψήφιος διάδοχος του θρόνου που αυτή τη στιγμή μοιράζονται ο Μέσι με τον Ρονάλντο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι στα 20 του ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, με μια τροπαιοθήκη που έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει – το περασμένο καλοκαίρι ήταν καταλυτικός στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική Γαλλίας. Στην Παρί Σεν Ζερμέν των δισεκατομμυρίων, έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα ακόμα και τον απόλυτο σταρ, Νεϊμάρ Τζούνιορ.

Σήμερα, θεωρείται δικαίως ο πιο γρήγορος και πιο εκρηκτικός παίκτης στον κόσμο. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο πλεονεκτήματα του διέλυσε πρόσφατα την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με άψογο πλασέ έκανε το 0-2 στο Ολντ Τράφορντ για τους 16 του Champions League. Πέρα από τα αγωνιστικά του προσόντα, βγάζει καθημερινά και μια εξαιρετική προσωπικότητα που συμβάλλει τα μέγιστα στη δημόσια εικόνα του. Πρωτοστάτησε στον έρανο για να συνεχιστούν οι έρευνες που κατέληξαν στον εντοπισμό της σορού του πρόωρα χαμένου ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, φροντίζει να είναι πάντα κοντά στα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τοποθετείται δημοσίως υπέρ των δικαιωμάτων στη διαφορετικότητα.

Για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, ο Κιλιάν Εμπαπέ αφιέρωσε αμέτρητες ώρες για τη μέγιστη βελτίωση των χαρακτηριστικών του, σε προπονήσεις με πλειομετρικές, εκρηκτικές και ταχυδυναμικές ασκήσεις.

Παρακάτω, θα βρεις κάποιες απ’ αυτές, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις θεαματικά την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά σου.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μέρος της προπόνησης του ώστε δεις και να πάρεις ιδέες αν θες να γίνεις πιο γρήγορος και ποιο εκρηκτικός.

Προπόνηση με λάστιχο

Η συγκεκριμένη προπόνηση θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο εκρηκτικός, αλλά και να κάψεις πολύ λίπος. Προσπάθησε να εμπλουτίζεις διαρκώς το ασκησιολόγιό σου με νέες ασκήσεις, για να μη συνηθίζει το σώμα σου.

Άσκηση #1: Σπριντ με λάστιχο

Άσκηση #2: Σκάλα με λάστιχο

Άσκηση #3: Δυναμικές ασκήσεις για πόδια

Προπόνηση με Spinning Bike

Ένα από τα αγαπημένα προγράμματα του Εμπαπέ είναι το δυναμικό spinning. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάνω σε στατικό ποδήλατο βελτιώνει την αερόβια ικανότητα του καθώς και την αντοχή του σε υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση. Αυτό, ουσιαστικά, τον κάνει να αντέχει πολλά μέγιστα σπριντ.

Προπόνηση με ασκήσεις ισορροπίας

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου περιέχει πολλά τρεξίματα με διαρκή αλλαγή κατεύθυνσης, σουτ πάνω στην κίνηση καθώς και πολλά τζαρτζαρίσματα. Όλα αυτά απαιτούν από τον Εμπαπέ να έχει απόλυτη ισορροπία και πολύ δυνατές αρθρώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που έχει στο πρόγραμμα του πολλές ασκήσεις ισορροπίας.

Άσκηση #1: Προπόνηση σε Bosu  

Άσκηση #2: Ισορροπία σε ένα πόδι

 

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

> Kεντρική φωτογραφία: AP Photo / Christophe Ena.