Η απόλυτη προπόνηση της επιστροφής από τις διακοπές

Καλωσήρθες. Ελπίζουμε να πέρασες καλά. Πέσε τώρα και παίρνε 8 ασκήσεις που θα επαναφέρουν το σώμα σου ομαλά και γρήγορα σε ικανοποιητικό επίπεδο.
SHARES

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ανάμεσά τους και οι διακοπές. Κι έχει έρθει ήδη η φάση στην οποία σιγά σιγά όλοι μπαίνουμε πίσω στο καβούκι μας και συναντάμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε ρίχνει. Κάθε αρχή σεζόν είναι ευκαιρία για νέους στόχους, δημιουργία, αποτελεσματικότητα. Το ίδιο ισχύει και για την φυσική σου κατάσταση. Δοκίμασε να βάλεις ένα ετήσιο στόχο και μήνα με τον μήνα να ανεβαίνεις ένα σκαλί πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Το μυστικό είναι να θέσεις έναν πραγματοποιήσιμο στόχο, όχι κάτι ακατόρθωτο. Βάλε τον πήχη εκεί που μπορείς να φτάσεις σύμφωνα με τις πραγματικές σου δυνατότητες. Αν νομίζεις ότι είσαι ο σούπερμαν και ότι μπορείς να τα κάνεις όλα και γρήγορα, θέλω να σε ενημερώσω ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο.

(Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Η επιστροφή στις προπονήσεις - η νέα αρχή - πρέπει να είναι ομαλή. Ένα πρόγραμμα όπως αυτό που ακολουθεί είναι ιδανικό διότι είναι δυναμικό και έντονο, άλλα κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή με λίγα κιλά. Μόνο έτσι θα ξεκινήσεις με ασφάλεια τη γυμναστική και θα δυναμώσεις χωρίς να βγάλεις έντονα πιασίματα και τραυματισμούς.

Η προπόνηση

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις. Κάνε 4 σετ στην κάθε άσκηση των 45 δευτερόλεπτων. Ανάμεσα από τα σετ ξεκουράσου άλλα 45 δευτερόλεπτα. Ανάμεσα από τις ασκήσεις ξεκουράσου 3 λεπτά.

Άσκηση #1: Κοιλιακοί

Τέντωσε χέρια - πόδια και με μια κίνηση σήκωσε το κορμί σου και λύγισε τα πόδια έτσι ώστε τα χέρια να τα αγκαλιάσουν.

Άσκηση #2 Κάμψη με πλάγια περιστροφή

Εκτέλεσε μια κάμψη και μετά φέρε το αριστερό λυγισμένο πόδι έξω δεξιά και το αντίθετο.

Άσκηση #3: Κάμψη δικεφάλων / πιέσεις ώμων / κάθισμα

Συνδυαστική άσκηση. Κάνε πρώτα τα δικέφαλα, μετά με λυγισμένα χέρια εκτέλεσε κάθισμα και στο τέλος τις πιέσεις ώμων.

Άσκηση #4: Πλάγιες εκτάσεις ώμων

Φρόντισε σε όλη την διάρκεια να σφίγγεις πολύ την κοιλιά σου.

Άσκηση #5: Farmer's Walk 1

Όρισε μια απόσταση 7-10 μέτρα και περπάτησε στις μύτες κρατώντας ένα βάρος στο δεξί χέρι.

Άσκηση #6: Farmer's Walk 2

Όρισε μια απόσταση 7-10 μέτρα και περπάτησε στις μύτες κρατώντας ένα βάρος στο αριστερό χέρι.

Άσκηση #7: Κίνηση ορειβάτη

Βρες έναν σταθερό ρυθμό και μην σταματάς καθόλου.

Άσκηση #8: Σχοινάκι

Προσπάθησε να το κάνεις όσο πιο έντονα μπορείς.

> Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Oxygen Fitness. Διεύθυνση: Λ. Αμφιθέας 152. Τηλ: 210 9843711).

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

Share
 

24Media Network

Στο μυαλό του Ντέιβιντ Μπλατ...

Ο Ολυμπιακός "σαρώνει" την αγορά για να βρει κοντό που θα τον ανεβάσει επίπεδο κι ο Χάρης Σταύρου "διαβάζει πίσω από τις λέξεις", παραθέτει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αθλητών και εξηγεί τι συμβαίνει με εκείνους που έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με ομάδες της G-League.

Ο Παππάς ζει γι' αυτά τα παιχνίδια και το λέει

Ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από 0/10 και από τους 3 πόντους της προηγούμενης μάχης αναρριχήθηκε στους 24. Ο Νίκος Παππάς είχε την πιο παραγωγική βραδιά του στην τρέχουσα σεζόν και το 79-70 επί του Ολυμπιακού ήταν, ως επί το πλείστον, δικό του έργο.

 

Σινεμά

Οι αδερφοί Coen σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές τους

Μιλήσαμε αποκλειστικά με τρία μέλη του καστ του ‘Ballad of Buster Scruggs’, της νέας ταινίας των αδερφών Coen που είναι διαθέσιμη στο Netflix. Tim Blake Nelson, Bill Heck και Harry Melling εξηγούν γιατί βρέθηκαν στην Άγρια Δύση και πώς είναι η συνεργασία με τους αδερφούς Coen.

PROMO
Social Man