FITNESS

H ατομική προπόνηση του Russel Westbrook

Οκτώ ασκήσεις βγαλμένες από το πρόγραμμα του πιο εκρηκτικού NBAer.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ή αλλιώς ο κύριος triple double, είναι ένας από τους πιο εκρηκτικούς, ταλαντούχους και γυμνασμένους παίκτες του NBA. Ανήκει σ’ αυτήν την πολύ ιδιαίτερη κατηγορία αθλητών που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, αλλά και να καταστρέψουν μια ομάδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που του προσάπτουν ότι θέλει μια μπάλα μόνος του στον αγώνα και ότι δεν μπορεί να βάλει το ‘εγώ’ του κάτω από το συμφέρον της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν ταίριαξε η χημεία του με τον άλλο υπερπαίκτη, Κέβιν Ντουράντ.

Η λογική λέει ότι η η ομάδα που διαθέτει δύο τέτοιους παίκτες είναι ομάδα για πρωτάθλημα. Παρά την ποιότητα και το ταλέντο τους, όμως, η πορεία των Thunder ήταν ασταθής όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά, έπαιξαν τελικό NBA και τελικά περιφέρειας αλλά δεν έκαναν το παραπάνω βήμα που θα τους έβαζε στα βιβλία της ιστορίας του αμερικανικού μπάσκετ.

Μετά την φυγή του Ντουράντ, πάντως, ο Ουέστμπρουκ άρχισε να γράφει στατιστική ιστορία, αφού κατάφερε να τελειώσει την κανονική περίοδο τόσο το 2017 όσο και το 2018 με triple double – με διψήφιους, δηλαδή, μέσους όρους σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Είναι ο πρώτος παίκτης μετά τον Τζαμπάρ που μπορεί με τόση άνεση να κάνει triple double σε ένα παιχνίδι.

Φέτος, με τη βοήθεια του Πολ Τζορτζ καταγράφει μια ακόμα δυνατή χρονιά, ενώ και η Οκλαχόμα φαίνεται έχει σταθερή πορεία στο ‘σφαγείο’ της Άγριας Δύσης, όπου 14 σχεδόν ισάξιες ομάδες παλεύουν για τις οκτώ θέσεις των πλέι οφ.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε το εκρηκτικό πρόγραμμα προπόνησης του Ουέστμπρουκ, που τον βοηθά να απογειώνεται σε κάθε αγώνα.

Άσκηση #1: Άλματα με αλτήρες

Μια εκρηκτική άσκηση για τη βελτίωση και την αντοχή του άλματος.

Άσκηση #2: Box Jumps

Κλασική άσκηση για προπόνηση στην αντοχή του μέγιστου άλματος.

Άσκηση #3: Άρσεις θανάτου

Ίσως η καλύτερη άσκηση για εκγύμναση οπίσθιων μηριαίων και ραχιαίων.

Άσκηση #4: Προβολές με αλτήρες

Λειτουργική άσκηση για εκρηκτικό πρώτο βήμα.

Άσκηση #5: Russian Twists

Αποτελεσματική άσκηση για την ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών.

Άσκηση #6: Weighted Plank

Γυμνάζει έντονα όλον τον κορμό.

Άσκηση #7: Πιέσεις ώμων σε ένα πόδι

Δύσκολη παραλλαγή της κλασικής άσκησης, που γυμνάζει ώμους αλλά και πόδια.

Άσκηση #8: Κάμψεις και κωπηλατική

Συνδιαστική άσκηση που θα γυμνάσει έντονα όλον τον άνω κορμό.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

> Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/russwest44.