AP Images
FITNESS

Η φετινή προπόνηση του Αντετοκούνμπο θα τον διατηρήσει στην κορυφή

Οι ασκήσεις του Έλληνα MVP είναι αυτές που θα τον κάνουν ξανά ασταμάτητο.

Μια σοφή πρόταση λέει ότι είναι δύσκολο να κατακτήσεις την κορυφή, είναι όμως ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις ο κορυφαίος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρυσι κατέκτησε την κορυφή στις ατομικές διακρίσεις και έγινε ο πρώτος Έλληνας MVP στο ΝΒΑ.

Πλέον έχει ένα τεράστιο φορτίο να κουβαλήσει καθώς οι απαιτήσεις του κόσμου γι αυτόν είναι πάρα πολλές. Πρέπει όχι μόνο να παραμείνει ο κορυφαίος, αλλά και να οδηγήσει την ομάδα του τουλάχιστον στα τελικά του πρωταθλήματος. Ο δρόμος για την κορυφή ξεκινάει σε λίγες ημέρες και ο Γιάννης έχει δείξει από τα φιλικά ότι είναι πανέτοιμος και πολύ δύσκολα θα τον σταματήσουν.

Η φετινή σεζόν είναι λίγο ιδιαίτερη για το Γιάννη καθώς το καλοκαίρι είχε τις υποχρεώσεις για το παγκόσμιο με την εθνική ομάδα. Αυτό για αθλητές τέτοιου επιπέδου δεν σημαίνει ότι αφήνουν όλα τα άλλα στην άκρη. Έφερε από την Αμερική την γυμνάστρια του και φυσικά έμεινε απόλυτα πιστός στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δύναμης και φυσικής κατάστασης.

Ένα μεγάλος γυμναστής έχει πει “Αν θες να παραμείνεις στην κορυφή πρέπει να λειτουργείς σαν ένα ρομπότ. Ο ανταγωνισμός και το ταλέντο είναι τεράστιο εκεί έξω και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Κάθε λεπτό που εσύ τεμπελιάζεις η ξεφεύγεις από το πρόγραμμα είναι απλά ένα πόντος για τον αντίπαλο σου”. Ο Γιάννης αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και γι αυτό και φέτος θα είναι ο κορυφαίος.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε ένα μέρος των ασκήσεων που ακολούθησε το καλοκαίρι προκειμένου να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

Οι ασκήσεις του Γιάννη

Bulgarian Squat με μπάρα

Μια δύσκολη αλλά αποτελεσματική άσκηση για τα πόδια.

 

Κοιλιακοί στο μονόζυγο

Μεγάλος βαθμός δυσκολίας αλλά τρομερό αποτέλεσμα για την δύναμη στο κορμό.

 

Πιέσεις στήθους με αλτήρες σε ένα χέρι

Η άσκηση για να γυμνάσεις απόλυτα ισορροπημένα το στήθος σου.

Ασκήσεις με medicine ball

Μεγάλη ποικιλία ασκήσεων για έκρηξη, ισορροπία, και δύναμη.

Ασκήσεις για γρήγορα πόδια και αντίδραση

Σημαντικές ασκήσεις για να παραμείνεις γρήγορος και τα πόδια σου να πετάνε φωτιές.

 

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)