Η πιο επίπονη προπόνηση μέχρι σήμερα θα σε ανταμείψει

Πώς θα γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου με ένα σχοινί και ένα Kettlebell.
SHARES

Το σημερινό πρόγραμμα είναι ίσως το πιο κουραστικό που έχουμε παρουσιάσει σε αυτή τη στήλη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις ένα σχοινί και ένα Kettlebell. Η προπόνηση με σχοινί ή αλλιώς battle rope είναι αρκετά επίπονη.

Γυμνάζει όλο το σώμα σου, νιώθεις έντονο κάψιμο ειδικά στα χέρια και οι παλμοί σου φτάνουν σε πολύ υψηλές τιμές. Σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισα να μην σου παρουσιάσω μια απλή προπόνηση με battle ropes αλλά να συνδυάσω την κάθε άσκηση στο σχοινί και με με μια ακόμα άσκηση, είτε με kettlebell είτε με το βάρος του σώματος.

Άρα έχουμε 1 άσκηση η οποία αποτελείται από 2 κινήσεις. Αυτό αυτομάτως ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη δυσκολίας και θα σε κάνει να νιώσεις κούραση αρκετά γρήγορα. Το μυστικό είναι να ελέγχεις το ρυθμό. Στην αρχή, μην το κάνεις πολύ γρήγορα διότι θα καείς. Βρες ένα πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό και μόλις νιώσεις ότι κατέχεις την φιλοσοφία της προπόνησης τότε προσπάθησε να ανεβάσεις το τέμπο.

Πώς να το κάνεις

(Φωτογραφίες και gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson)

Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε ασκήσεις. Η κάθε άσκηση έχει δύο κινήσεις. Εκτελείς την πρώτη κίνηση και στα καπάκια την δεύτερη κίνηση. Συνεχίζεις σε αυτό το μοτίβο για 40 δευτερόλεπτα. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ξεκουράζεσαι για 20 δευτερόλεπτα και μετά μπαίνεις στην επόμενη άσκηση. Κάνε 3 κύκλους των 5 ασκήσεων.

Άσκηση #1: Εξωτερικές στροφές με αιωρήσεις

Να έχεις το Kettlebell ανάμεσα από τα πόδια και όταν κάνεις 3 εξωτερικές στροφές με το σχοινί, πιάσε αμέσως το Kettlebell και κάνε 2 αιωρήσεις.

Άσκηση #2: Twists

 

Πιάσε τις λαβές από το σχοινί και εκτέλεσε όρθιος 2 pivot twist. Αμέσως κάτσε κάτω, πιασε το kettlebell και κάνε 2 twist για πλάγιους κοιλιακούς.

Άσκηση #3: Slams με Burpees

 

ίσως η πιο κουραστική, από όλες τις ασκήσεις. Κάνε 2 κοπανήματα με το σχοινί μαζί με μικρά άλματα. Στα καπάκια άσε το σχοινί και εκτέλεσε ένα burpess με άλμα γόνατα στήθος.

Άσκηση #4: Κύμα πίσω, προβολές με κάθισμα

 

Καθώς κάνεις κυματισμούς με το σχοινί προσπάθησε να κάνεις εναλλάξ πίσω προβολές. Όταν κάνεις και στα 2 πόδια άσε τις λαβές, πιάσε το Kettlebell και κάνε 2 καθίσματα.

Άσκηση #5: One hand Slams με κάμψη

 

Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις και πιάσε την μια λαβή από το σχοινί. Κάνε 3 κοπανήματα και στα καπάκια κάνε μια κάμψη. Μετά κάνε το ίδιο με το άλλο χέρι.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

Share
 

24Media Network

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO