FITNESS

Η προπόνηση του Lewis Hamilton τερματίζει το κάψιμο λίπους

Η ιδανική φόρμουλα για γράμμωση και αντοχή από τον πρωταθλητή της Formula 1.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα σπορ με πολλούς φανατικούς οπαδούς στη χώρα μας. Προσωπικά δεν με τρελαίνει, ούτε θα κάτσω να παρακολουθήσω έναν ολόκληρο αγώνα της Formula 1, πχ. Αυτό, όμως, που σίγουρα θαυμάζω είναι η υψηλή φυσική κατάσταση και η αθλητική ικανότητα των πιλότων.

Στο πιο εμπορικό σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την F1, ο Βρετανός Lewis Hamilton οδεύει για τον πέμπτο τίτλο στην καριέρα του. Το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο άθλημα καταφέρνει να συγκαταλέγεται σταθερά στους κορυφαίους εδώ και περίπου μια δεκαετία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις για τον πρωταθλητή Hamilton είναι ότι ακολουθεί ένα vegan τρόπο ζωής. Έχει αποβάλει εντελώς το κρέας από το διαιτολόγιό του και παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από άλλες τροφές. Στην F1 υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες σχετικά με το βάρος του πιλότου και του μονοθεσίου. Το μίνιμουμ αποδεκτό βάρος για τους πιλότους είναι τα 80kg, κάτι που σημαίνει ότι ο Χάμιλτον μέσω της χορτοφαγίας αλλά και της γυμναστικής πρέπει να συντηρεί ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μυικής μάζας.

Ο Χάμιλτον αντιμετώπισε αυτόν τον κανόνα ως ευκαιρία για να ξεφορτωθεί όλο το περιττό λίπος από το σώμα του και να μεγαλώσει τους μυς του. Η αυστηρή διατροφή που ακολούθησε και η εντατική προπόνηση τον βοήθησαν αν γίνει ο γρηγορότερος του κόσμου.

Η προπόνηση

Οι ασκήσεις που ακολουθεί ο Χάμιλτον δεν αποσκοπούν στη μυϊκή υπερτροφία. Πιο πολύ τον ενδιαφέρει να δυναμώσει τους μυς από τον κορμό του μέχρι τον αυχένα, να βελτιώσει την αντίδραση, τη γρήγορη σκέψη και την ταχύτητά του. Τα κιλά που χρησιμοποιεί στις προπονήσεις του δεν είναι πολλά, δουλεύει μέχρι το 70% της μέγιστης δύναμης του. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις αγαπημένες του ασκήσεις για να πάρεις μερικές ιδέες, σε περίπτωση που θες να ανεβάσεις μια ταχύτητα και στις δικές σου προπονήσεις.

Άσκηση #1: Κάμψεις με ελβετική μπάλα

Υπάρχουν 2 παραλλαγές της άσκησης. Η πρώτη είναι με τα πόδια πάνω στην μπάλα, η δεύτερη με τα χέρια πάνω στην μπάλα.

Άσκηση #2: Ισορροπία σε ελβετική μπάλα

Ιδανική άσκηση με πολλές παραλλαγές για τον κορμό σου. Την χρησιμοποιούν πολύ και οι αθλητές μαχητικών σπορ.

Άσκηση #3: Έλξεις

Η καλύτερη άσκηση για πλάτη που δεν γίνεται να λείπει από κανένα σοβαρό πρόγραμμα. Εκτός από πλάτη θα γυμνάσει και κορμό, χέρια, ώμους.

Άσκηση #4: Βαθιά καθίσματα με μπάρα

Η άσκηση που εμπιστεύεται ο Hamilton για να γυμνάσει τα πόδια του. Δεν βάζει πολλά κιλά, αλλά κάνει πολλές επαναλήψεις.

Άσκηση #5: Κωπηλατική

Κλασική άσκηση για όλους τους πιλότους. Γυμνάζει την πλάτη αλλά και τους μυς που στηρίζουν τον αυχένα.

Άσκηση #6: Πλάγιες εκτάσεις ώμων σε τροχαλία

Ο Χάμιλτον εμπιστεύεται πολύ την τροχαλία και φροντίζει να την αξιοποιεί σε διάφορες ασκήσεις. Η συγκεκριμένη άσκηση θα γυμνάσει σωστά τους ώμους σου.

Άσκηση #7: Πιέσεις στήθους σε τροχαλία

Τροχαλία και πάλι, αυτή τη φορά για να γυμνάσει το στήθος και τον άνω κορμό.

Άσκηση #8: Ανύψωση ποδιών

Δύσκολη άσκηση για την εκγύμναση κοιλιακών. Θέλει προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/lewishamilton)