Η υπερλειτουργική προπόνηση του Κιάνου Ριβς για το John Wick 3

Οκτώ υποδειγματικές ασκήσεις βγαλμένες από τη ρουτίνα του πιο υποδειγματικά fit 54χρονου εκεί έξω.
SHARES

Σε λίγες ημέρες βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το τρίτο John Wick, για να ολοκληρώσει μία από τις καλύτερες τριλογίες δράσης (αν όχι την κορυφαία) τα τελευταία χρόνια. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και πάλι ο Κιάνου Ριβς, που για μία ακόμα φορά, απλά τα σπάει.

Οι σκηνές δράσης του -στις περισσότερες συμμετέχει ο ίδιος και όχι κάποιος stuntman- είναι εκπληκτικές. Το ξύλο που πέφτει είναι επιπέδου σχολής Χονγκ Κονγκ και Κίνας. Φυσικά ο Κιάνου έχει ρίξει ατελείωτες ώρες προπόνησης γι' αυτές τις ταινίες. Για το τελευταίο σήκουελ δεν χρειάστηκε να εκπαιδευτεί τόσο στην τεχνική των κομάντο ή του ζίου ζίτσου, αφού τα κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό. Έπρεπε, όμως, να έρθει σε καλή φόρμα διότι πλέον έχει μεγαλώσει. Μπορεί να φαίνεται 30 αλλά είναι 54 και σ' αυτήν την ηλικία το σώμα εύκολα χάνει τη φυσική του κατάσταση.

Έπρεπε, λοιπόν, να ακολουθήσει τέτοια προπόνηση ώστε να ανεβάσει το μυϊκό του όγκο και να βελτιώσει τη φυσική του αερόβια κατάσταση. Τα γυρίσματα ήταν πολύ απαιτητικά και για να τα φέρει εις πέρας έπρεπε να αποκτήσει αντοχή (ειδικά για τις ατελείωτες σκηνές ξύλου). Αυτό ειδικά προϋποθέτει πολύ καλή αερόβια, οπότε η προετοιμασία του περιλάμβανε καθημερινά 5-8 χιλιόμετρα τρέξιμο. Από εκεί και πέρα τον αναλάμβανε ο προσωπικό του γυμναστής, που φυσικά τον έλιωνε στις ασκήσεις με στόχο τη μυϊκή αντοχή.

Η προπόνηση

Οι ασκήσεις που ακολουθεί ο Κιάνου είναι στην πλειοψηφία τους συνδυαστικές. Αποτελούνται δηλαδή από συνδυασμό πολλών κινήσεων, προκειμένου να κουράζεται αλλά και να γυμνάζεται περισσότερο. Το πρόγραμμα του ήταν μια κυκλική προπόνηση χωρίς διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Σε κάθε άσκηση έκανε 20 επαναλήψεις και συνολικά εκτελούσε 5 κύκλους. Μεταξύ των κύκλων είχε 3 λεπτά ξεκούραση.

Άσκηση #1: Πίσω προβολές με εμπρόσθιες εκτάσεις ώμων

 

Άσκηση #2: Bosu split squat με πιέσεις ώμων

 

Άσκηση #3: Πίσω προβολή με κωπηλατική

 

Άσκηση #4: Ισομετρικό κάθισμα στο TRX

 

Άσκηση #5: Σανίδα με μπάλα ισορροπίας

 

Άσκηση #6: Lateral walk Pallof Press

 

Άσκηση #7: Πιέσεις ώμων με μπάρα

 

Άσκηση #8: Έλξεις με βάρος

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

Share
 

24Media Network

ΑΕΚ είσαι, πρέπει να νικάς

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιστροφή στην κανονικότητα, τον καταπληκτικό Μάρκο Λιβάγια και τη δίψα του κόσμου να ξαναδεί από κοντά την ομάδα.

Ένας ουρανός... ασήκωτος

Παύλος και Θανάσης "πέταξαν" ψηλά και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την οροφή του ΟΑΚΑ που ζυγίζει πολλά κιλά και τους Μπερτομέου-Ζαγκλή που έζησαν φοβερή ατμόσφαιρα.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Λόγω Τιμής, η προφορική ιστορία

Οι συντελεστές της σειράς εξομολογούνται στιγμές από την πιο 'εσύ κι εγώ' παρέα της ελληνικής τηλεόρασης.

Social Man
PROMO