Κάψε το λίπος λιώνοντας στο τετράγωνο του ιδρώτα

Μια προπόνηση 45 λεπτών με κώνους, για ξεφορτωθείς μια και καλή οτιδήποτε περιττό.
SHARES

Διακοπές τέλος. Οι περισσότεροι από εμάς τις έχουμε αφήσει πίσω μας προ πολλού κι έχουμε μπει για τα καλά στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Εννοείται ότι σ' αυτήν την καθημερινότητα πρέπει να εντάξουμε τη γυμναστική - συστηματικά και με συνέπεια.

Τα προγράμματα που παρουσιάσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν απλές προπονήσεις συντήρησης και προσαρμογής. Από σήμερα ανεβάζουμε ρυθμούς και ένταση. Γι' αυτό και η προπόνηση που ακολουθεί έχει στόχο να σε κάνει να λιώσεις στον ιδρώτα.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Η λειτουργία της είναι διπλή: Πρώτον θα σε γυμνάσει αερόβια διαλλειματικά. Αυτό σημαίνει ότι θα βελτιώσει γρήγορα την αντοχή σου και θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος. Δεύτερον, θα βελτιώσει την ιδιοδεκτικότητα και την αντίδραση, δηλαδή την ταχύτητα επεξεργασίας της εντολής από το μυαλό στους μυς. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 4 μικροί κώνους με τους οποίους θα σχηματίσεις ένα μικρό τετράγωνο, που για 45 λεπτά θα γίνει το γυμναστήριό σου.

Πώς θα το κάνεις

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις που εκτελούνται σε κυκλική μορφή. Για 1' θα εκτελείς την άσκηση και για 30'' δευτερόλεπτα μπορείς να ξεκουράζεσαι ή - αν αντέχεις - κάνε κοιλιακούς και ραχιαίους. Όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο, ξεκουράσου για 3'. Δοκίμασε να κάνεις συνολικά τρεις κύκλους.

Άσκηση #1: Hip Switch

Ενώ είσαι μέσα στο τετράγωνο, με μικρά αλματάκια στρίβε το κορμί σου μια αριστερά μια δεξιά.

Άσκηση #2: Shuffle Stick

Ξεκίνα εξωτερικά του τετραγώνου και βάλε πρώτα το εσωτερικό πόδι μέσα, μετά το άλλο. Βγες απ' το τετράγωνο με την ίδια σειρά.

Άσκηση #3: Cross In

Ξεκίνα εξωτερικά του τετραγώνου και βάλε πρώτα το εξωτερικό πόδι μέσα περνώντας το μπροστά από το εσωτερικό. Φέρε το άλλο πόδι στην άλλη εξωτερική πλευρά.

Άσκηση #4: Cross Behind

Ξεκίνα εξωτερικά του τετραγώνου και βάλε πρώτα το εξωτερικό πόδι μέσα, περνώντας το πίσω από το εσωτερικό. Φέρε το άλλο πόδι στην άλλη εξωτερική πλευρά.

Άσκηση #5: Μέσα - έξω

 Εκτέλεσε jumping jacks κλείνοντας τα πόδια μέσα στο τετράγωνο και ανοίγοντάς τα έξω από αυτό.

Άσκηση #6: Ψαλίδια

Εκτέλεσε γρήγορες προβολές φέρνοντας πάντα το μπροστινό πόδι μέσα στο τετράγωνο.

Άσκηση #7: Άλματα μέσα - έξω στο ένα πόδι.

Ξεκίνα έξω από το τετράγωνο κάνοντας κουτσό. Κάνε ένα άλμα μέσα σε αυτό και ένα άλμα για να βγεις. Κάνε το ίδιο με πίσω άλμα.

Άσκηση #8: Πόδια στην περίμετρο

 Ξεκινώντας από τα πλάγια του τετραγώνου κάνε skipping και συγχρόνως κινήσου περιμετρικά του τετραγώνου.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την Greek Padel Academy στον Άλιμο (τηλ.210- 9855270).

Share
 

24Media Network

Το σκεπτικό της απόφασης: "Σε 20' θα είχαν φτιάξει όλα"

Ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου έκρινε ως λανθασμένη την απόφαση του διαιτητή Μάρκο Φριτζ να διακόψει οριστικά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Διαβάστε γιατί το σκεπτικό του διαφωνεί με την απόφαση του Γερμανού ρέφερι και διέταξε τη συνέχιση του αγώνα.

Φιλέρης: Ξεκούρδιστη Γκρανκάσα

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον Ολυμπιακό που εναντίον της Γκραν Κανάρια έμοιαζε με ξεκούρδιστη γκρανκάσα που προκαλεί πόνο και θλίψη στους οπαδούς του.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Από το φαινόμενο 'Lost' στο φαινόμενο 'GoT'

Καθώς η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν 'Game of Thrones' πλησιάζει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες εξετάζει τη θέση της σειράς στην τηλεοπτική ιστορία και το πώς ακολούθησε το 'Lost' ως το απόλυτο τηλεοπτικό φαινόμενο.

Μουσική

Η δεύτερη διαθήκη του Michael Jackson

Στην κληρονομιά του Michael Jackson, κρύβεται πλούτος και χρέη για όλους. Στον απόηχο του ‘Leaving Neverland’, πρέπει να βρούμε τι θα τα κάνουμε.

PROMO
Social Man