24 Media
FITNESS

Κάψιμο λίπους με αλτήρες: Απλά, δυνατά, αποτελεσματικά

Μια προπόνηση που ζητάει από σένα 35 λεπτά τη μέρα και σου ανταποδίδει ένα αρμονικά γραμμωμένο σώμα.

Το σημερινό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν χρόνο να πάνε σε γυμναστήριο και σε όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν ακριβά όργανα γυμναστικής για το σπίτι τους. Αν πραγματικά θες να γυμναστείς δεν υπάρχει δικαιολογία του τύπου ‘δεν έχω χρόνο ή δεν έχω λεφτά’. Η γυμναστική έχει πολλές παραλλαγές και προγράμματα που μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις περιστάσεις.

24 Media

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Σήμερα θα σου παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα για το οποίο χρειάζεσαι μόνο 2-3 αλτήρες κι έναν πάγκο γυμναστικής. Αν δεν έχεις πάγκο μπορείς πολύ άνετα να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα ή ένα σκαμπό. Οι ασκήσεις του προγράμματος είναι συνδυαστικές. Αυτό σημαίνει ότι σε μια άσκηση υπάρχουν πολλές κινήσεις, με αποτέλεσμα να γυμνάζονται ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες. Φυσικά, τέτοιου είδους κινήσεις είναι πιο δύσκολες τεχνικά και σε κουράζουν πιο γρήγορα από τις μεμονωμένες ασκήσεις. Αν, πάντως, αφιερώσεις 30-40 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα για να εκτελέσεις την παρακάτω προπόνηση, θα δεις μέσα σε ένα μήνα τα αποτελέσματα, τόσο στο σώμα σου όσο και στην φυσική σου κατάσταση.

Η προπόνηση

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να το εκτελέσεις με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι σε μορφή κυκλικής προπόνησης, εκτελώντας τη μια άσκηση μετά την άλλη για 40 δευτερόλεπτα και να ξεκουράζεσαι για 20 δευτερόλεπτα μεταξύ των ασκήσεων. Κάνε συνολικά τρεις κύκλους, με τρία λεπτά ξεκούραση μεταξύ των κύκλων.

Ο δεύτερος τρόπος είναι σετ. Κάνε τέσσερα σετ σε κάθε άσκηση των 10 επαναλήψεων, με ένα λεπτό ξεκούραση μεταξύ των σετ.

Άσκηση #1: Βουλγάρικες κάμψεις – πιέσεις

24 Media

Από θέση Bulgarian squat εκτέλεσε πρώτα κάμψεις δικεφάλων και μετά πιέσεις ώμων. Στο μέσον του χρόνου – επαναλήψεων άλλαξε πόδι.

Άσκηση #2: Κάθισμα με εκτάσεις τρικεφάλων

24 Media

Κάνε πρώτα ένα κάθισμα και μετά εκτέλεσε εκτάσεις τρικέφαλων με το αλτήρα πίσω από το κεφάλι.

Άσκηση #3: Πίσω προβολές με κάμψεις δικεφάλων

24 Media

Έχοντας σταθερά τα χέρια σε κάμψη, εκτέλεσε πίσω προβολές εναλλάξ.

Άσκηση #4: Step

24 Media

Κρατώντας έναn αλτήρα κι έχοντας σταθερά το ένα πόδι στο πάγκο, πέρνα το άλλο πόδι από πίσω και προσγείωσε το στην άλλη πλευρά του πάγκου.

Άσκηση #5: Άρσεις θανάτου με πλάγιες εκτάσεις

24 Media

Κάνε πρώτα άρσεις θανάτου στο ένα πόδι και όταν σηκωθείς εκτέλεσε πλάγιες εκτάσεις ώμων. Στο μέσον του χρόνου – επαναλήψεων άλλαξε πόδι.

Άσκηση #6: Άρσεις θανάτου με εμπρόσθιες εκτάσεις

24 Media

Κάνε πρώτα άρσεις θανάτου στο ένα πόδι κι όταν σηκωθείς εκτέλεσε εμπρόσθιες εκτάσεις ώμων. Στο μέσον του χρόνου – επαναλήψεων άλλαξε πόδι.

Άσκηση #7: Πιέσεις στήθους – pullover

24 Media

 

Ξάπλωσε ανάσκελα σε έναn πάγκο ή σε ένα στρώμα γυμναστικής κι εκτέλεσε πρώτα πιέσεις ώμων και μετά pullover.

Άσκηση #8: Step με πιέσεις ώμων

24 Media

Με το ένα πόδι σταθερό στον πάγκο, σήκω ψηλά εκτελώντας συγχρόνως πιέσεις ώμων. Στο μέσον του χρόνου – επαναλήψεων άλλαξε πόδι.

> Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Beyond Cycling and Training workout studio, City Plaza Level -1, Βουλιαγμένης 85 και Ανθέων Γλυφάδα, τηλ. 2109650046.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.