24 Media
FITNESS

Metaconda: Η προπόνηση που γεννήθηκε για να σκοτώσει το λίπος

Είναι το δημοφιλέστερο νέο πρόγραμμα γυναστικής αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ. Και είναι χτισμένο πάνω στην πιο απλή αλλά εξοντωτική ιδέα.

Κάποια προγράμματα δεν σου γεμίζουν το μάτι, αλλά έχουν απίστευτα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει με το Metaconda, την προπόνηση στην οποία καταφεύγουν μαζικά το τελευταίο διάστημα οι Αμερικανοί που αναζητούν έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάψουν λίπος.

Πρόκειται για μια κυκλική προπόνηση που λειτουργεί με χρόνο. Ο χρόνος για κάθε άσκηση παραμένει σταθερός για όλους τους κύκλους. Αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των ασκήσεων. Όσο πιο πολύ κουράζεσαι τόσο πιο πολύ μικραίνει ο χρόνος ξεκούρασης. Εκεί βρίσκεται και το μυστικό της αποτελεσματικότητας του προγράμματος. Όσο η κούραση αυξάνεται και η ξεκούραση μειώνεται, η ζήτηση οξυγόνου από τον οργανισμό μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου θα συνεχίζει να καίει θερμίδες αρκετές ώρες αφότου ολοκληρώσεις την προπόνηση.

24 Media

Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Όσο πιο πολύ προπονείσαι και αποκτάς καλύτερη φυσική κατάσταση, τόσο πιο πολύ θα φορτώνεις από μόνος σου τις ασκήσεις και θα μειώνεις την ξεκούραση. Πρέπει, όμως, να σε προειδοποιήσω ότι στις πρώτες προπονήσεις θα τα παίξεις και θα τρέμει όλο σου το κορμί από την κούραση.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε τις 6 ασκήσεις που σου δίνονται στη σειρά, τη μια μετά την άλλη. Στο πρώτο κύκλο έχεις 30 δευτερόλεπτα εκτέλεση και 30” ξεκούραση πριν πας στην επόμενη άσκηση. Στον δεύτερο κύκλο η ξεκούραση πέφτει στα 25”, στον τρίτο κύκλο στα 20” κλπ. Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο μέχρι να φτάσεις στα 5” δευτερόλεπτα ξεκούρασης. Συνολικά θα βγουν 8 κύκλοι.

Άσκηση #1: Αιωρήσεις με αλτήρες

24 Media

Φρόντισε το βάρος να μην είναι πολύ μεγάλο μέχρι να συνηθίσεις τη φιλοσοφία του προγράμματος.

Άσκηση #2: Blast-off push ups

24 Media

Παραλλαγή των κάμψεων που γυμνάζει ταυτόχρονα περισσότερες μυϊκές ομάδες.

Άσκηση #3: Καθίσματα με άλμα

24 Media

Θα νιώσεις τα πόδια σου να καίγονται από τον πρώτο γύρο, αλλά κάνε υπομονή.

Άσκηση #4: Dumbell piston and pull

24 Media

Πρέπει να κρατάς σφιχτά τον αλτήρα και να κάνεις την κίνηση που κάνει ένα πιστόνι.

Άσκηση #5: Κίνηση αναρριχητή

24 Media

Η απόλυτη άσκηση για να κάψεις λίπος από την κοιλιά.

Άσκηση #6: Ισομετρικοί κοιλιακοί

24 Media

Κράτα την κοιλιά σου σφιχτή για όσο διάστημα εκτελείς την άσκηση.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Meltdown Fitness House. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη. Τηλ: 6944691723.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.