Πώς θα γυμνάσεις την πιο παραμελημένη μυική ομάδα του κορμιού σου

Τι θα γίνει όμως με τους ώμους;
SHARES

Το σημερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην εκγύμναση των ώμων. Πρόκειται για μια μυική ομάδα που αρκετοί την παραμελούν. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι ασκούμενοι είναι ότι γυμνάζουν υπερβολικά το στήθος, επειδή πρόκειται για μια μυική ομάδα που την βλέπεις στον καθρέπτη, ξεχνώντας τους ώμους. Αυτό δημιουργεί μυικές ανισορροπίες και πόνους στην ωμική ζώνη.

Τους ώμους δεν πρέπει να τους παραμελείς διότι θα σε εκδικηθούν. Αν το σκεφτείς, τους χρησιμοποιείς συνεχώς στην καθημερινότητά σου, από το να σηκώσεις μια σακούλα μέχρι να στρίψεις το τιμόνι στο αμάξι. Επίσης, με όποια άσκηση κάνεις για τον άνω κορμό ενεργοποιείς τους ώμους. Όπως καταλαβαίνεις, αν έχεις κάποια ενόχληση ή τραυματισμό στο δελτοειδή (μυς του ώμου) ή κάπου άλλου στην ωμική ζώνη, τότε η εκγύμναση πλάτης ή στήθους γίνεται αδύνατη. Προστάτεψε και δυνάμωσε τους ώμους σου κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις. Κάποιες από αυτές είναι συνδυαστικές και γυμνάζουν άλλες μυικές ομάδες συγχρόνως, όπως τους κοιλιακούς σου.

Πώς να το κάνεις

Σε κάθε άσκηση κάνε 4 σετ των 30 δευτερολέπτων. Μεταξύ των σετ να ξεκουράζεσαι για 20 δευτερόλεπτα. Όταν ολοκληρώσεις τα σετ, προχώρησε στην επόμενη άσκηση αφού πρώτα ξεκουραστείς για 2 λεπτά.

Prone T

Ξάπλωσε μπρούμυτα και πιάσε 2 αλτήρες δημιουργώντας το γράμμα Τ με τα χέρια. Σήκωσε τα χέρια όσο πιο ψηλά μπορείς πάνω από την πλάτη.

Prone Y

Ξάπλωσε μπρούμυτα και πιάσε 2 αλτήρες δημιουργώντας το γράμμα Y με τα χέρια. Σήκωσε τα χέρια όσο πιο ψηλά μπορείς πάνω από την πλάτη.

Περιστροφές

Στάσου όρθιος και κράτα 2 αλτήρες με τεντωμένα χέρια στο πλάι. Κανε 2 περιστροφές δεξιόστροφα και μετά 2 αριστερόστροφα.

I Rises

Στάσου όρθιος και κράτα 2 αλτήρες με τεντωμένα τα χέρια κάτω. Σήκωσε τα τεντωμένα χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι ώστε να δημιουργήσεις το γράμμα Ι με το σώμα.

Spike Push Ups

Τοποθέτησε τα πόδια σου σε ένα πάγκο ή κάποια καρέκλα και δημιουργώντας γωνία 90 μοιρών με το ισχίο, τοποθέτησε τα χέρια στο πάτωμα. Από εκείνη την θέση εκτέλεσε κάμψεις.

Κοιλιακοί και πιέσεις ώμων

Συνδυαστική άσκηση. Κρατώντας 2 αλτήρες εκτέλεσε πρώτα έναν κοιλιακό και μετά πιέσεις ώμων.

Get Up

Μια κίνηση που γυμνάζει κορμό και ώμους. Πρέπει να σφίγγεις συνεχώς την κοιλιά σου και το χέρι σου και όταν σηκωθείς να τεντώσεις προς τα επάνω τον ώμο.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

Share
 

24Media Network

Η φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής οφσάιντ

Tο VAR υπάρχει για να μη λέμε “φαίνεται”, αλλά για να ακούμε την τεχνολογία να μας λέει “είναι”. Στην Ελλάδα πληρώνουμε VAR για να μην έχουμε ιδέα για το τι έγινε, λόγω τραγικής τηλεοπτικής κάλυψης. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής.

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον περίπατο του Παναθηναϊκού, τον Γιώργο Παπαγιάννη και την πορεία για να έχει αντίπαλο στα μέτρα του για τα playoffs.

 
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO