Πώς θα προπονηθείς σαν μαχητής του MMA

Ένα πολύ αθλητικό πρόγραμμα, με ασκήσεις που θα σε ρίξουν κάτω, αλλά θα σε μάθουν να σηκώνεσαι πιο δυνατός.
SHARES

Οι αθλητές του MMA θεωρούνται δικαίως οι πιο σκληροί αθλητές παγκοσμίως. Για να καταφέρει κάποιος να κάνει νίκες ή έστω να βγάλει δύο γύρους μέσα στο κλουβί, πρέπει να έχει τεχνική, ικανότητες, αλλά και φυσική δύναμη. Οι αθλητές είναι σημαντικό να γνωρίζουν διάφορες πολεμικές τέχνες αλλά και να έχουν άψογη αντοχή, δύναμη, έκρηξη.

Αν θες και εσύ να μπεις στην φιλοσοφία ενός αθλητή MMA, τότε πρέπει να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες:

> Επέμεινε στο πρόγραμμα: Δεν φτάνει μόνο να έχεις ένα σάκο του μποξ και να τον βαράς αδιάκοπα. Πρέπει να μάθεις τα μυστικά της τέχνης, ιδανικά από κάποιον master. Απευθύνσου στους καλύτερους για να σε διδάξουν τις τεχνικές των λαβών, της κλωτσιάς και της γροθιάς.

> Βελτίωσε την αντοχή σου: Αν θες να αντέξεις σε φουλ ένταση για 3-5 λεπτά (όσο κρατάει ο γύρος), πρέπει να έχεις αντοχή στη δύναμη. Με αυτό τον τρόπο τα χτυπήματα σου θα είναι σταθερά δυνατά και δεν θα χάνεις την δύναμη σου όσο περνάει ο χρόνο. Για να βελτιώσεις την αντοχή στην δύναμη, προτίμησε να βάζεις στην προπόνηση σου ασκήσεις εκρηκτικότητας και να τις εκτελείς στο μέγιστο για 35-40 δευτερόλεπτα.

> Προτίμησε τις πλειομετρικές ασκήσεις: Ένας μαχητής των MMA διακρίνεται για την εκρηκτικότητα του. Ακριβώς αυτό προσφέρει η προπόνηση με πλειομετρικές ασκήσεις. Θα βελτιώσεις την έκρηξη και την ταχύτητα όπως επίσης θα καταφέρεις να αλλάζεις πολύ γρήγορα το κέντρο βάρος του σώματος σου και την κατεύθυνση της κίνησης σου.

> Προπόνησε καλά τον κορμό σου: Η δύναμη μιας γροθιάς ή μιας κλωτσιάς παράγεται σε μεγάλο ποσοστό από τον δυνατό κορμό. Πρέπει να δυναμώσεις στο φουλ κοιλιακούς και ραχιαίους. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις καλή ισορροπία στις κινήσεις σου και θα παράγεις μεγάλη δύναμη.

Παρακάτω, θα βρεις ένα βασικό πρόγραμμα με κάποιες θεμελιώδεις ασκήσεις που θα σε βάλουν στην προπονητική καθημερινότητα ενός μαχητή του MMA.

Άσκηση #1: Σπριντ στον διάδρομο

Πρέπει να κάνεις διαλειμματικό τρέξιμο. Εκτέλεσε 10 σετ των 30 δευτερολέπτων πολύ γρήγορου τρρεξίματος (από το 14 και πάνω στον διάδρομο) και 45 δευτερόλεπτα χαλαρού τρεξίματος (στο 8).

Άσκηση #2: Medicine Ball Slams

Πρέπει όλη η δύναμη της κίνησης να βγαίνει από τον κορμό σου. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων με 45 δευτερόλεπτα διάλειμμα.

Άσκηση #3: Πλάγια άλματα

Κάνε 5 σετ των 40 δευτερολέπτων, με 45 δευτερόλεπτα διάλειμμα.

Άσκηση #4: Κοιλιακοί με βάρος

Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων με 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση.

Άσκηση: #5: Πλάγια πετάγματα με medicine

Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

Άσκηση #6: Έλξεις με βάρος

Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων με 1 λεπτό ξεκούραση.

Άσκηση #7: Πλειομετρικές κάμψεις

Κάνε 3 σετ μέχρι τελικής πτώσεως με 45 δευτερόλεπτα ξεκούραση.

Άσκηση #8: Σχοινάκι

Κάνε ένα δυνατό σετ των 15 λεπτών.

(Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση)

 

Share
 

24Media Network

Αργεντινή - Ισπανία 75-95: Στην κορυφή του κόσμου η απόλυτη ομάδα

Μια καταπληκτική Ισπανία, μια υπέροχη ομάδα, μια πραγματική παρέα, διέλυσε την Αργεντινή (95-75) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Ο Χρήστος Χρήστου γιορτάζει χωρίς την οικογένειά του

Με αφορμή τα 25α γενέθλια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το Oneman μίλησε με τον πρόεδρο του ΔΣ. για όσα έγιναν μέχρι σήμερα και όσα επιφυλάσσει το μέλλον.

Social Man
PROMO