FITNESS

Το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής για τις διακοπές σου

Έξι ασκήσεις για να παραμείνεις ζεστός ακόμα και τις ημέρες της χαλάρωσης.

Ελπίζω να διαβάζεις αυτό το κείμενο αράζοντας σε μια παραλία και βλέποντας το απέραντο γαλάζιο. Αν λοιπόν είσαι από τους τυχερούς που βρίσκεσαι σε διακοπές, τότε αυτό είναι το ιδανικό πρόγραμμα για σένα.

Το ότι είσαι σε relax mode, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς εντελώς την φυσική σου κατάσταση. Ας πούμε, από τις 7 μέρες που θα έχεις διακοπές, τις 3 μπορείς να γυμναστείς για 30 λεπτά. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το παρακάτω πρόγραμμα. Δεν θέλει όργανα παρά μόνο το βάρος του σώματος, μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, είναι απλό και θα σου πάρει ελάχιστα λεπτά.

Αποτελείται από βασικές κινήσεις που τις έχουμε ενώσει κάνοντας έτσι συνδυαστικές ασκήσεις. Με αυτό το τρόπο πετυχαίνουμε πολλαπλά οφέλη. Καίμε λίπος, δυναμώνουμε το σώμα και γυμνάζουμε την αερόβια κατάσταση.

Πώς να το κάνεις

Φωτογραφίες & gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Εκτελείς 6 συνδυαστικές ασκήσεις σε κυκλική μορφή. Κάνε την κάθε άσκηση για 1 λεπτό και ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα. Ο κάθε κύκλος διαρκεί 9 λεπτά. Μετά τον κύκλο ξεκουράσου 3 λεπτά και εκτέλεσε άλλους 2.

Άσκηση #1: The Builder

Αυτή η άσκηση είναι συνδυασμός τριών κινήσεων. Ξεκινάς με 2 καθίσματα, μετά πέφτεις κάτω και κάνεις τίναγμα ποδιών προς τα πίσω και τέλος εκτελείς 2 plank jacks.

Άσκηση #2: The Gravity

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελείται από 2 βασικές ασκήσεις. Κάνεις πρώτα 2 πιέσεις ώμων με τις παλάμες να κοιτάνε επάνω και μετά πέφτεις κάτω και κάνεις 2 κάμψεις.

Άσκηση #3: Plank Squat

Άλλη μια κίνηση που έχει 2 μέρη. Ξεκινάς με 2 καθίσματα. Στην συνέχεια τοποθετείς τους αγκώνες κάτω στο πάτωμα και κάνεις Plank για λίγα δευτερόλεπτα.

Άσκηση #4: Jacks and Jumps

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια πιο αερόβια άσκηση . Ξεκινάς κάνοντας 2 jumping jacks με λυγισμένα γόνατα και αμέσως μετά κάνε 2 δυνατά άλματα φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος.

Άσκηση #5: Push Climber

Μια δυναμική άσκηση η οποία αποτελείται από 2 κινήσεις. Ξεκινάς με διπλό τίναγμα ποδιών και μετά εκτελείς 2 κάμψεις.

Άσκηση #6: Extreme Kick

Ίσως η πιο δύσκολη άσκηση του προγράμματος. Η αρχική κίνηση είναι το donkey kick , προσπάθησε να τινάξεις ψηλά τα πόδια, στη συνέχεια εκτέλεσε σταυρό από την μια πλευρά. Επανάλαβε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)