ΥΓΕΙΑ

Echinacea, το πιο ‘χειμωνιάτικο’ συμπλήρωμα διατροφής

Είναι φυσική, φυτική και αποτελεσματική κατά του κρυολογήματος. Είναι η ενίσχυση που χρειάζεσαι αυτές τις μέρες.

Δυστυχώς ζούμε στη εποχή της ταχύτητας. Η πίεση της καθημερινότητας μεγάλη και η ξεκούραση πολυτέλεια. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί και νιώθεις κουρασμένος. Οι ρυθμοί της ζωής μαζί με τις κακές διατροφικές μας συνήθειες δημιουργούν έναν συνδυασμό που καταπονεί τον οργανισμό μας. Αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσεις και εξωτερικούς παράγοντες όπως ιώσεις, κρύο κλπ τότε μπορείς να καταλάβεις πόσες επιθέσεις δέχεται καθημερινά το σώμα και το μυαλό σου. Υπάρχει, όμως, τρόπος να θωρακιστείς, να χτίσεις την άμυνά σου απέναντι σε όλα αυτά. Το πιο βασικό σου όπλο είναι η σωστή διατροφή. Μόνο αυτή θα σου χαρίσει δύναμη, υγεία, ευεξία και ενέργεια στην καθημερινότητά σου.

Επειδή, όμως, δεν είναι πολύ εύκολο για όλους να τρώνε σωστά (ή να τρώνε συνέχεια σωστά), πολλές φορές χρειάζεται να καταφύγουμε σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής προκειμένου να παράσχουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά που δεν εισπράττει από τα τυπικά γεύματα.

Σήμερα θα ‘συστήσουμε’ την Echinacea, ένα από τα δημοφιλέστερα, φυτικά και εντελώς ακίνδυνα συμπληρώματα, που βοηθά στη θωράκιση του οργανισμού και ειδικα τώρα τον χειμώνα μας προστατεύει από το κρύωμα και τις ιώσεις.

123RF

Για ποιο λόγο να επιλέξω echinacea;

Οι άνθρωποι που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που αρπάζουν εύκολα κρυολογήματα και αρρωσταίνουν συχνά, είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξουν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Η echinacea είναι ένα φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες όπως επιτάχυνση ανάρρωσης από κρυολογήματα και γρίπη, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και προστατεύει το δέρμα.

Κάθε πότε να λαμβάνω το συμπλήρωμα;

Το πρωί που ξυπνάς είναι ιδανική στιγμή να πάρεις το συμπλήρωμα echinacea. Καλό θα είναι να το πάρεις μισή ώρα πριν φας πρωινό ώστε να έχεις άμεση απορρόφηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σαφώς και τα συμπληρώματα δεν είναι για χόρταση. Έχουν ένα συγκεκριμένο κύκλο. Το ιδανικό διάστημα για να παίρνεις το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι περίπου 8 εβδομάδες. Συνήθως το λαμβάνουν τέτοια εποχή, τους κρύους μήνες του χειμώνα, όταν οι ιώσεις και τα κρυολογήματα είναι πιο συχνά.

Θα δω αμέσως αποτελέσματα;

Κανένα συμπλήρωμα δεν έχει αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα.  Όλα λειτουργούν συσσωρευτικά. Με την ημερήσια λήψη γεμίζεις τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να προστατευτεί από τους ιούς. Με αυτό τον τρόπο μετά από λίγες εβδομάδες θα καταλάβεις ότι πλέον το κρυολόγημα δεν θα σου είναι μια δυσάρεστη συχνή συνήθεια αλλά κάτι που θα συμβαίνει πολύ σπάνια. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα συμπληρώματα δεν είναι φάρμακα με χημικές ουσίες που σε γιατρεύουν από την μια μέρα στην άλλη. Θέλουν χρόνο για να θωρακίσουν τον οργανισμό. Τα ευεργετικά όμως αποτελέσματα δεν εξαφανίζονται μετά την χρήση τους αλλά η δράση τους παραμένει για πολύ καιρό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η echinacea θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα φαρμακευτικά φυτά με λίγες αναφερόμενες παρενέργειες. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι λιγότερο από 100 σοβαρές παρενέργειες έχουν αναφερθεί για πάνω από 10 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ελεύθερα να ξεκινήσεις την λήψη εκτός μόνο αν είσαι αλλεργικός, πράγμα πολύ σπάνιο.