HOW TO

Tι σημαίνει να είσαι zero waste

Όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να υιοθετήσει αυτό το lifestyle.

Το zero waste ή όπως το συναντούμε λιγότερο συχνά στα ελληνικά "μηδενικά απορρίμματα", όπως το ορίζει η Zero Waste International Alliance (ZWIA) είναι η διατήρηση όλων των πόρων με μέσον την υπεύθυνη παραγωγή, κατανάλωση, και επαναχρησιμοποίηση και την ανάκτηση όλων των προϊόντων, συσκευασιών και υλικών, χωρίς τη καύση τους, και χωρίς να απορριφθούν στη γη, στο νερό ή στον αέρα με τρόπο που μπορεί να απειλήσουν το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε tips για να budgetάρεις τον μήνα σου

Ή αλλιώς πώς θα καταφέρεις να μη μείνεις με άδειο πορτοφόλι στο τέλος του μήνα.

Κάθε τέλος του μήνα το ίδιο. Το πορτοφόλι (και αντίστοιχα ο τραπεζικός λογαριασμός) αδειάζει κι εσύ μένεις να αναρωτιέσαι τι πήγε τόσο στραβά και πού ξόδεψες - πάλι - όλο τον μισθό σου. Αν ταυτίζεσαι με αυτή την κατάσταση, τότε ανήκεις σε αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούν εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία τη σωστή διαχείριση του μηνιαίου εισοδήματός τους. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι λίγοι.

Διαβάστε περισσότερα

10 απλά βήματα για να ζήσεις μέχρι τα 100

Μικρά μυστικά μακροζωΐας που αν τα ακολουθήσεις, έχεις μεγάλες πιθανότητες να γίνεις αιωνόβιος.

Στις 4 Αυγούστου του 1997 η Γαλλίδα Jeanne Calment πέθανε σε ηλικία 122 χρονών. Το όνομά της μπήκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, μιας και τα 122 χρόνια της αποτελούν τη μεγαλύτερη επίσημα καταγεγραμμένη ηλικία στον κόσμο. Δεν είναι, όμως, η μόνη που ξεπέρασε τον έναν αιώνα ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό χωρίς να καθαρίσεις ποτέ

Μετακόμισες πρόσφατα και το κεφάλαιο καθαριότητα μοιάζει εφιαλτικό; Βρήκαμε τον τρόπο να βγει τελείως από το μυαλό σου.

Μετακόμισες πρόσφατα και το κεφάλαιο καθαριότητα μοιάζει εφιαλτικό; Βρήκαμε τον τρόπο να βγει τελείως από το μυαλό σου.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα προετοιμάσεις σωστά τα γεύματα της εβδομάδας σου

Βάλε τάξη στη διατροφή σου. Και στο ψυγείο σου.

Ένας από τους μεγαλύτερους "πονοκεφάλους" στην καθημερινότητά μας, ανάμεσα στις δεκάδες υποχρεώσεις και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο είναι το μαγείρεμα. Το ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα" σε βασανίζει καθημερινά. Όταν δε πρέπει να προετοιμάσεις το γεύμα σου για την επόμενη μέρα για να φας στο γραφείο, υπάρχει ένας έξτρα "πονοκέφαλος" και αναρωτιέσαι πώς θα διατηρήσεις το φαγητό σου για να είναι όπως πρέπει όταν θα έρθει η ώρα του μεσημεριανού.

Διαβάστε περισσότερα

Οι υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου

Ή αλλιώς όλες εκείνες οι φορές που ένιωσες τυχερός που ζεις στην εποχή της τεχνολογίας.

Ίσως έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή σου να πεις "μακάρι να ζούσα σε άλλη εποχή". Δεν έχει σημασία γιατί το είπες, σημασία έχει ότι το είπες. Με μια δεύτερη σκέψη όμως, ίσως το μετανιώσεις. Όχι επειδή δεν ήταν ωραίες οι παλιές εποχές, όχι γιατί δεν ζηλεύουμε πράγματα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά γιατί η δική μας εποχή είναι η εποχή της τεχνολογίας. Η σωστή, ορθολογική χρήση της μπορεί να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το ξυπνητήρι χτυπά στις 06:00 και όχι για δουλειά

Μία προσωπική αφήγηση για εκείνα τα πρωινά ξυπνήματα που σου δίνουν ζωή.

Είμαι αρκετά καλός στο να υπολογίζω το χρόνο μου. Να είμαι στην ώρα μου στο ραντεβού, να μην καθυστερώ την παρέα, να ξέρω πόσο θα μου πάρει για να τελειώσω μια δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO