123rf.com
SEX

Γιατί τα ερωτικά podcasts είναι η νέα τάση του πορνό

Τα σέξι ηχητικά αποσπάσματα αρχίζουν και αποκτούν φανατικό κοινό, κλέβοντας τη δόξα των videos.

Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός ηχητικού αποσπάσματος είναι πως μπορεί ο καθένας ακούγοντάς το να πλάσει την εικόνα που θέλει. Να φτιάξει το ιδανικό σκηνικό στο μυαλό του, τη μορφή των πρωταγωνιστών ή να βάλει ακόμα και τον εαυτό του στη θέση κάποιου πρωταγωνιστικού ρόλου.

Προφανώς και αυτή η μορφή ψυχαγωγίας υπάρχει μέσω του ραδιοφώνου στη ζωή των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Την τελευταία 15ετία, όμως, άρχισαν να έχουν επιτυχία τα audio books, ένας τρόπος για να ‘διαβάζει’ κάποιος βιβλία, απλά ακούγοντας την αφήγηση κάποιου σε ηχητικό κλιπ, ενώ φαίνεται πως το 2019 είναι η χρονιά του audio erotica, μιας νέας τάσης στο πορνό.

Με τις ερωτικές ταινίες και τα ερωτικά videos να βρίσκονται ελεύθερα πλέον στο διαδίκτυο, φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος του κοινού άρχισε να ψάχνει κάτι διαφορετικό, κάτι πιο ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό και το βρήκε στα ερωτικά podcasts.

Μέσα στο 2019 όσες startups αποφάσισαν να ασχοληθούμε το συγκεκριμένο concept κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά πάνω από 8.000.000 δολάρια επενδύσεων. Αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες στόχευσαν να δημιουργήσουν ένα ερωτικό υλικό, το οποίο να απευθύνεται σε πιο ‘καλλιεργημένους’ ανθρώπους, οι οποίοι ψάχνουν κάτι παραπάνω από την απλή αυτοϊκανοποίηση τους. Μια τέτοιου είδους startup είναι και το Quinn, το οποίο από πολλούς περιγράφεται ως το Spotify των ερωτικών podcasts.

Ειδικά στην Αμερική φαίνεται πως το κοινό αναζητεί αυτή τη νέα μορφή πορνό, όλο και περισσότερο. Τι είναι ακριβώς τα ερωτικά podcasts; Φαντάσου μια ερωτική ταινία, από την οποία αφαιρείται τελείως η εικόνα και μένει μόνο ο ήχος. Στα ερωτικά podcasts ακούς τους πρωταγωνιστές να μιλούν, να δημιουργούν ατμόσφαιρα, να φιλιούνται, να κάνουν σεξ και να φτάνουν σε οργασμό.

Η μεγάλη επιτυχία τους κρύβεται στο γεγονός ότι οι ακροατές τους, ακούγοντάς τα μπορούν να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν στο μυαλό τους τη δική τους ερωτική ταινία. Κάτι που για πολλούς είναι ακόμη πιο σέξι από το να δουν απλά ένα video. Το κοινό που τα επιλέγει είναι κυρίως γυναίκες, αλλά και οι άνδρες δεν πάνε πίσω. Ένα 60%-40% θα λέγαμε, μιας και οι άνδρες είναι περισσότερο οπτικοί τύποι.

Στα ερωτικά podcasts όπως και σε κάθε είδος podcast, ο ακροατής μπορεί να βρει διάφορες κατηγορίες. Από λεσβιακά ηχητικά, μέχρι παθιασμένο σεξ κανονικών ζευγαριών, τρίο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Πάντως, ένα από τα πιο δημοφιλή podcasts του Quinn για την ώρα είναι το ‘Punishment‘, το οποίο έχει να κάνει με έναν μονόλογο ενός άνδρα σε μια γυναίκα, κάτι σαν ένα ακουστικό ‘Fifty Shades of Grey’.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)

***

Ωραία τα ερωτικά podcasts, αλλά τι λες να ρίξεις μια ματιά και στα δικά μας podcast και πιο συγκεκριμένα στο αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου;