FAMILY MAN

Οι χαζομπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης

Εκείνες οι πατρικές φιγούρες που μας έκαναν να αγαπήσουμε από μικροί τον ρόλο του πατέρα.

Όταν είσαι πιτσιρικάς δεν σκέφτεσαι σε καμία περίπτωση το πότε θα γίνεις πατέρας, το πώς θα συμπεριφέρεσαι όταν θα είσαι πατέρας και άλλα τέτοια τρομακτικά που μπορεί να σκέφτεται κάποιος όταν η κοπέλα του μείνει έγκυος. Υπήρχαν όμως μερικά πατρικά πρότυπα στην ελληνική τηλεόραση που σε έκαναν – ακόμα και πιτσιρικά – να σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί, ωραία θα είναι να είσαι πατέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα μπαμπαδίστικα φαγητά του κυριακάτικου τραπεζιού

Ένας συντάκτης χάνεται σε μια θύελλα από μακαρονάδες και ψητά φούρνου. Για λόγους έρευνας βεβαίως βεβαίως.

Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μία στιγμή ιερή. Για τη δική σου ζωή αλλά και εκείνη της οικογένειάς σου. Ένα τραπέζι που η οικογένεια έχει την ευκαιρία όχι μόνο να συναντηθεί αλλά να κάνει και ανασκόπηση της εβδομάδας, να ασκήσει κριτική, μέχρι και να καταστρώσει την εξωτερική πολιτική της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Όσα αλλάζουν όταν γίνεσαι πατέρας

Το ONEMAN ρώτησε μερικούς (χαζό)μπαμπάδες για εκείνα που άλλαξαν στη ζωή τους από τη μέρα που πήραν τον πολύ τιμητικό τίτλο του πατέρα.

Η μέρα που έγινα μπαμπάς

Γράφοντας για την ημέρα, που όλα τελειώνουν και όλα αρχίζουν ξανά.

Τρίτη, 18 Ιουνίου, κάποια απογευματινή ώρα στα γραφεία της 24 Media και του ΟΝΕΜΑΝ. Ο εκνευριστικός ήχος του HTC One X (τώρα στο LG Optimus Pro μου, ακούγεται το εξαιρετικό Caught a Ghost των Sleeping At Night που μου έμαθε το Suits) χτυπάει και η οθόνη γράφει “Ρομίνα”. “Μπα, ούτε τώρα” σκέφτομαι, “πάλι τι ώρα θα γυρίσω σπίτι θα θέλει να μάθει”. 

Διαβάστε περισσότερα

Οι 79 κανόνες του καλού οικογενειάρχη

Αποφάσισες να φτιάξεις την οικογένειά σου. Έχεις διαβάσει το εγχειρίδιο ορθής χρήσης που σου ετοιμάσαμε;

Μετά τους πολύ εύχρηστους (παραδέξου το) κανόνες της ανδρικής φιλίας αλλά και τους κανόνες του σχολείου, το ONEMAN αποφάσισε να βάλει τάξη και στο σπίτι. Αναδεικνύοντας την πατρική φιγούρα και τους κανόνες που διέπουν τη θέση αυτή.

Διαβάστε περισσότερα

Οι τηλεοπτικές οικογένειες που αγαπήσαμε σαν δικές μας

Το ONEMAN βρήκε εκείνες τις τηλεοπτικές οικογένειες που θα ήθελε να κάτσει στο κυριακάτικο τραπέζι τους. Και το σαλόνι τους μη σου πω.

Υπάρχουν οι φορές που βλέπεις τηλεόραση για τις πλοκές, για τους σκοτεινούς ήρωες, για τις ανατροπές- υπάρχουν όμως και οι φορές που απλώς θες να αφεθείς στη γνώριμη αγκαλιά γνώριμων προσώπων. Των τηλεοπτικών οικογενειών που από κάποια χρόνια κι ύστερα, αρχίζεις να τις νιώθεις σαν να ήταν δικές σου.

Διαβάστε περισσότερα

Το τίμιο, ελληνικό, οικογενειακό μας τραπέζι

Οι συντάκτες του ONEMAN περιγράφουν εκείνες τις στιγμές που κάνουν το δικό τους οικογενειακό τραπέζι τόσο ξεχωριστό.

Μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το οικογενειακό τραπέζι που στήνεται για άλλους κάθε μεσημέρι, για άλλους κάθε βράδυ και για τους περισσότερους μόνο κάθε Κυριακή μεσημέρι. Και είναι αυτοί οι τελευταίοι που το νοσταλγούν, το αγαπούν και το χαίρονται πιο πολύ.

Διαβάστε περισσότερα

Photos

Η αληθινή τραγωδία του Aberfan σε 10 φωτογραφίες

Η 3η σεζόν της σειράς καλύπτει την κατολίσθηση μιας χωματερής ανθρακωρυχείου το 1966, στο χωριό Aberfan της Ουαλίας. Στις φωτογραφίες, οι ανθρακωρύχοι σκάβουν για να βρουν τα παιδιά τους στα συντρίμμια του σχολείου. Τα θύματα ήταν 144, εκ των οποίων 116 ήταν παιδιά. Λέγεται ότι Βασίλισσα Ελισάβετ μετανιώνει την απόφασή της να επισκεφθεί την περιοχή 8 μέρες μετά αντί απευθείας, περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στη ζωή της ως ηγεμόνας.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO