ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένα δώρο για όσους αγαπάνε τα επιτραπέζια και την ποπ κουλτούρα

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Ένα επιτραπέζιο θα αποτελεί πάντοτε μια εξαιρετική ιδέα για δώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ‘Monopoly’, το πιο κλασικό επιτραπέζιο στον πλανήτη.

Όλοι μας έχουμε στηθεί γύρω από το τετράγωνο του παιχνιδιού, αγοράζοντας σπίτια και ξενοδοχεία, χάνοντας τις εικονικές μας περιουσίες, κάνοντας συνεργασίες κάτω από το τραπέζι και κλέβοντας την τράπεζα όταν τα πράγματα δυσκόλευαν. Καλά, το τελευταίο ίσως να μην το έκαναν όλοι.

Το σημαντικό είναι πως η ‘Monopoly’, είτε στην κλασική της έκδοση, είτε σε κάποια από τις παραλλαγές της, είναι το παιχνίδι που έπαιζες ως παιδί και θα παίζουν και τα παιδιά σου. Υπάρχει όμως μια έκδοση, η οποία απευθύνεται στους λάτρεις της ποπ κουλτούρας και συγκεκριμένα στους φανατικούς μιας τηλεοπτικής σειράς που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην εμπνευσμένη από την αγαπημένη σειρά του Netflix παραλλαγή του κλασικού επιτραπέζιου, ο στόχος για κάθε παίκτη δεν είναι να χτίσει την δική του αυτοκρατορία με σπίτια και ξενοδοχεία. Σε αυτή την μοντέρνα έκδοση της ‘Monopoly’, ο κάθε παίκτης αναζητάει τον εξαφανισμένο Will Byers (κεντρικός χαρακτήρας της σειράς) στο Hawkins, προσπαθώντας να μην παγιδευτεί κι ο ίδιος στο ‘Upside Down’, πέφτοντας στα νύχια του ‘Demogorgon’, του μοχθηρού τέρατος της τηλεοπτικής σειράς.

Αν εσύ ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο αγαπάει το ‘Stranger Things’ (τη ‘Monopoly’ την αγαπάμε όλοι), μόλις βρήκες το τέλειο δώρο.