Η καταστροφή στην Αυστραλία μέσα από τη δύναμη των εικόνων

Τα λόγια δεν υπάρχουν πια για να περιγράψουν καταστροφές όπως αυτή που βιώνει η Αυστραλία.
SHARES

Τον τελευταίο μήνα η Αυστραλία και μαζί της όλος ο πλανήτης υφίσταται μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει αντικρύσει ο άνθρωπος. Και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την οικολογική καταστροφή με κλισέ τρόπο, ώστε να μας έχουν στερέψει οι λέξεις, για να περιγράψουμε με λόγια αυτό που βιώνουμε για ακόμα μια φορά.

Η Αυστραλία φλέγεται, οι υπολογισμοί για έναν τεράστιο αριθμό ζώων που απανθρακώθηκαν είναι πραγματικά αποκαρδιωτικοί και το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό δεν είναι μια κατάσταση εξαίρεσης όσο ένα μικρό μόνο δείγμα ενός εφιαλτικού μέλλοντος που ανοίγεται μπροστά μας.

Το αν προλαβαίνουμε την καταστροφή δεν ξέρουν να το απαντήσουν με βεβαιότητα ούτε οι πιο ειδικοί επιστήμονες. Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος έχει στερέψει και είναι καιρός για δράση και πίεση προς την εξουσία. Μήπως και γίνει η γενιά μας αυτή που πέτυχε το σπουδαιότερο όλων: να σώσει τον πλανήτη της.

 

 

 

 

(Κεντρική Φωτογραφία: Dean Lewins/AAP Images via AP)

Share
 

24Media Network

Η φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής οφσάιντ

Tο VAR υπάρχει για να μη λέμε “φαίνεται”, αλλά για να ακούμε την τεχνολογία να μας λέει “είναι”. Στην Ελλάδα πληρώνουμε VAR για να μην έχουμε ιδέα για το τι έγινε, λόγω τραγικής τηλεοπτικής κάλυψης. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής.

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον περίπατο του Παναθηναϊκού, τον Γιώργο Παπαγιάννη και την πορεία για να έχει αντίπαλο στα μέτρα του για τα playoffs.

 
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO