ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν ο Κόκοτας και ο Βοσκόπουλος συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή

Είναι 1982 και οι δύο καλλιτέχνες συλλαμβάνονται μέσα στα σπίτια τους.

Στις 15 Μαΐου του 1982, στις εφημερίδες όλης της χώρας φιγούραρε ως πρώτη είδηση η σύλληψη δύο απ’ των μεγαλύτερων λαϊκών ονομάτων της εποχής. Ο Σταμάτης Κόκοτας και ο Τόλης Βοσκόπουλος, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

“Κατά τη έρευνα στα σπίτια των τραγουδιστών (στην Κηφισιά και στην Γλυφάδα), οι αστυνομικοί βρήκαν τα πιστόλια μόνο. Ο μεν Βοσκόπουλος το είχε φυλαγμένο σε κάποιο συρτάρι, ο δε Κόκοτας στο χρηματοκιβώτιό του”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, παρουσία των δικηγόρων τους, “Κούγια και Παπατσόρη” δικαιολογήθηκαν για τα δύο “Μάγκνουμ Σπέσιαλ” που βρέθηκαν, λέγοντας ότι “Μετά τα όσα γίνονται εις βάρος μας, κινδυνεύουμε. Γι’ αυτό και οπλοφορούμε”.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:

“Πριν από ενάμιση χρόνο δυο μασκοφόροι λήστεψαν τον Κόκοτα και του πήραν περίπου 1 εκατομμύριο δραχμές, ενώ τόσο αυτός όσο και ο κύριος Βοσκόπουλος έχουν απειληθεί από “νονούς” της νύχτας και μερικές φορές έχουν υποκύψει σε εκβιασμούς. Ο Βοσκόπουλος είπε ότι αγόρασε το πιστόλι από τον θυρωρό του Κέντρου, όπου τραγουδούσε, Ευάγγελο Πεκτέση, αντί 60.000 δραχμών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Πεκτέσης κρατούταν ήδη για την συμμετοχή του στην “πυρπόληση παραθαλάσσιας ψαροταβέρνας”, ενώ πιθανολογούταν ότι ήταν αναμεμιγμένος και “στις περιπτώσεις πυρπολήσεως κέντρων διασκεδάσεως”.

Διάβασε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην ‘Απογευματινή’ εκείνης της ημέρας:

(Στη φωτογραφία ο Τόλης Βοσκόπουλος μαζί με την Μαρινέλλα έξω απ’ το δικαστήριο, “αν και βρίσκονταν στα πρόθυρα του διαζυγίου”, όπως γράφει η εφημερίδα)

 

 

Δύο ημέρες μετά, η ‘Απογευματινή επιστρέφει με αφιέρωμα στη νύχτα, στους νονούς και στις απειλές τους, με αποκλειστικές δηλώσεις του Τόλη Βοσκόπουλου. Είναι 17 Μαΐου και στο εξώφυλλο διαβάζουμε τη δήλωση “εγώ δεν φοβάμαι τους νονούς. Δεν φοβάμαι κανέναν. Θέλω να κυκλοφορώ μόνος χωρίς μπράβους”.

 

Στο εσωτερικό της εφημερίδας, στο μονοσέλιδο ρεπορτάζ, “Οι νονοί της νύχτας απειλούν τις βεντέτες”, συνεχίζονται οι δηλώσεις του:

 

Και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 1982, διαβάζουμε στα ‘Νέα’ ότι οι δύο καλλιτέχνες τελικά αθωώθηκαν. “Στο μεταξύ χρονικό διάστημα οι δύο γνωστοί λαϊκοί τραγουδιστές φρόντισαν και πήραν άδειες οπλοφορίας τις οποίες έδειξαν (με τους δικηγόρους τους) στο δικαστήριο. Τα όπλα όμως δεν τους τα έδωσαν. Δεν πειράζει θα πάρουμε άλλα, είπε ο δικηγόρος του Κόκοτα…”

 

Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής