123RF
ΜΟΔΑ

9+1 Instagram profiles που θα σου μάθουν τα πάντα για τη μόδα

Οι καλύτεροι είναι εδώ για να σε διδάξουν.

Έχουμε κάποιον γνωστό στην επιτροπή για τα βραβεία Φιλντς; Μετά από αμέτρητα χρόνια προσπαθειών (2 μέρες για να είμαι ακριβής) κατάφερα κι έλυσα ένα από τα πιο σημαντικά μαθηματικά προβλήματα των καιρών μας: την τέλεια αναλογία των follows που κάνεις στο Instagram. Δεν αξίζει μία τέτοια προσπάθεια την ύψιστη μαθηματική τιμή; Το ξέρω ότι συμφωνείτε άπαντες, οπότε συνεχίζω.

Το Instagram είναι το πιο δημοφιλές social medium αυτή τη στιγμή και είναι πιθανότατα το μοναδικό που σου επιτρέπει να παρουσιάζεις με τον πιο άμεσο τρόπο την αισθητική σου. Ωστόσο, όπως και τα υπόλοιπα social media, έτσι και το Instagram, εκτός από ένα μέσο έκφρασης, αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία για να μαθαίνεις πράγματα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο. Αρκεί να ακολουθείς τα σωστά άτομα. Για παράδειγμα, ακολουθείς τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο για να μάθεις πώς θα φτιάξεις το σώμα που θες, ακολουθείς την Madame Ginger για να μάθεις που θα φας τα καλύτερα burger κι ακολουθείς όλους εκείνους που γνώρισες στον στρατό γιατί – αλήθεια, γιατί τους ακολουθείς;

Πώς λοιπόν αποφασίζεις ποιους θα ακολουθήσεις; Κάπου εδώ σου θυμίζω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μαθηματική μου ανακάλυψη. Ο τύπος είναι απλούστατος κι άμεσα εφαρμόσιμος. Κράτα σημειώσεις:

  • Το 50% αυτών που ακολουθείς είναι φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς (εξαιρούνται αφεντικά, πρώην και τρίτα ξαδέρφια)
  • Το 10% είναι profiles σχετικά με την αγαπημένη σου ομάδα σε Ελλάδα ή NBA. Όποιος παίκτης φεύγει ενώ μίλαγε για ανανέωση, τον μπλοκάρουμε για να βγάλουμε και το άχτι μας.
  • 20% των follow σου αφορούν ανθρώπους που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε διδάξουν κάτι. Είναι ένα boost αυτοπεποίθησης που θα σε βοηθάει σε καθημερινή βάση.
  • Το 10% είναι τα guilty pleasures ή αλλιώς εκείνοι οι λογαριασμοί που ακολουθείς εδώ και καιρό χωρίς λόγο, αλλά για κάποιο λόγο σου αρέσει η παρουσία τους στην αρχική σου σελίδα.
  • Και τέλος, έχουμε 10% όλων αυτών που έχουν αποδείξει ότι κατέχουν στον απόλυτο βαθμό την έννοια του style.

Στα τέσσερα πρώτα δεν μπορώ να έχω λόγο (ψέματα, στο τέταρτο μπορώ – ακολούθησε το plastication, μιλάμε για ότι καλύτερο κυκλοφορεί). Το τελευταίο part όμως είναι κι ο λόγος που με οδήγησε στην ανακάλυψη που θα ζήλευε και ο Γκόλντμπαχ. Δεν είναι εύκολο να βρεις ανδρικά instagram profiles που να έχουν ως στοιχείο του τη μόδα και το lifestyle. Κι αν καταφέρεις να βρεις, ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί πως ότι διδάσκουν είναι σωστό ή ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα. Θέλοντας λοιπόν να είμαι ο πρώτος που θα εφαρμόσω το θεώρημα του Σταματέλου (που τα βρίσκω τέτοια ονόματα;) αποφάσισα να σου προτείνω τα 10 profiles Ελλήνων στο Instagram που αν θες να μάθεις τα πάντα για το style, οφείλεις να τους ακολουθήσεις χθες!

Χάρης Ντάβλας

 

Είθισται στις λίστες, τα extras να αναφέρονται στο τέλος. Αυτή τη φορά όμως θα το πάμε λίγο ανάποδα. Κι αυτό γιατί κάποια +1 δεν αποτελούν τιμητικές αναφορές, αλλά μία λίστα από μόνοι τους. Ο Χάρης Ντάβλας, ιδρυτής της Davlas PR, δεν είναι μόνο ο πιο καλοντυμένος Έλληνας, αλλά είναι η σύγχρονη εκδοχή του bon viveur, του ανθρώπου που το style είναι ένα κομμάτι της ζωής του. Συνδυάζει χρώματα και μοτίβα όπως κανένας άλλος, μπορεί να δημιουργήσει το πιο απρόσμενο, fashionable σύνολο, διαθέτει την πιο εντυπωσιακή συλλογή ρολογιών και παπουτσιών (ναι, όλοι αυτά προσέχουν πάντα επάνω σου) και σε κάθε του εμφάνιση σε κάνει να παίρνεις όρκο πως επιλέγει το πιο ωραίο outfit που έχεις δει. Μέχρι την επόμενη εμφάνιση του, που θα σε διαψεύσει πανηγυρικά με ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό κοστούμι. Ο Χάρης Ντάβλας γνωρίζει κάθε χρυσό κανόνα της ανδρικής μόδας, αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία αν κάποιος δεν δημιουργήσεις το δικό σου, μοναδικό style. Κι αυτός το έχει καταφέρει καλύτερα απ’ όλους.

Γιώργος Κάββαλος

 

Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις ως τον ορισμό του urban glam. Θα μπορούσες επίσης να του δώσεις τον τίτλο του “Mr. Streetwear”. Εγώ θα προτιμήσω το απλό και περιεκτικό “Το φέραμε πρώτοι, ακούς προδότη”. Ο Γιώργος Κάββαλος διαθέτει αυτή τη στιγμή πιθανότατα το καλύτερο ελληνικό κανάλι στο YouTube για το ανδρικό style, με πάνω από 61.000 συνδρομητές να συμφωνούν μαζί μου.  Το urban fashion αποτελεί το δυνατό στοιχείο του νεαρού YouTuber, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μόνος του μερικούς από τους πιο απλούς και πρακτικούς οδηγούς αγοράς. Άσε που έχει κάνει και video με τον Mad Clip. Must follow για οποιονδήποτε θέλει να αποκαλείται hypebeast.

Χάρης Χριστόπουλος

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@OMEGA Being stylish has never been easier. All it takes is a #Speedmaster #Moonwatch and the day is right on track!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harris Christopoulos (@harrischristopoulos) στις

 

Χρειάζεσαι κάποια εξήγηση εδώ; Σοβαρά τώρα; Ωραία, ας εξηγήσουμε και τα ευκόλως εννοούμενα. Ο Χάρης Χριστόπουλος δεν αποτελεί τυχαία εδώ και χρόνια ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εγχώριας showbiz. Έχει λόγο, γνωρίζει όσο κανένας το αντικείμενο του και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση. Ένα από τα πράγματα που τον κάνουν να ξεχωρίζει όμως είναι το διαχρονικό style του. Κάθε επιλογή του είναι κι ένα fashion tip για τους λάτρεις του gentleman’s look κι αυτό δεν έχει αλλάξει όσες μόδες κι αν έχουν περάσει. Αν έχεις καταφέρει να παραμένεις ένας από τους πιο καλοντυμένους άντρες της τηλεόρασης, ενώ το look σου να παραμένει αναλλοίωτο, τότε κάτι κάνεις πολύ καλά.

Μάνος Τζατζιμάκης

 

Αν ποτέ αναρωτιόσουν πώς μοιάζει ο James Bond όταν δεν βρίσκεται σε κάποια μυστική αποστολή για την Αγγλική κυβέρνηση, τότε μπορείς απλά να ακολουθήσεις τον CEO της Luxottica Hellas στο Instagram. Ο Μάνος Τζατζιμάκης αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον άξιο εκπρόσωπο του μινιμαλισμού και του elegance τόσο στο Instagram, όσο και στις στυλιστικές του επιλογές. Απαλά χρώματα, λινό, βαμβάκι, γυαλιά ηλίου και κλασσικές γραμμές αποτελούν τα βασικά συστατικά στο style ενός ανθρώπου που σου δείχνει καθημερινά μέσα από το profile του ότι η γοητεία είναι το πιο ισχυρό όπλο ενός άντρα. Και υποστηρίζει και Toronto Raptors. Τι άλλο θες;

Αντώνης Τσαπατάκης

 

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έχει καταφέρει τόσα πράγματα στη ζωή του, που το style του είναι το λιγότερο που μπορείς να σχολιάσεις ανάμεσα στα αμέτρητα κατορθώματα του. Ωστόσο, ο Παραολυμπιονίκης από την Κρήτη εκτός από μαθήματα ζωής, παραδίδει καθημερινά μαθήματα ντυσίματος μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram. Το ατύχημα του δεν έχει σταθεί ούτε για μία στιγμή εμπόδιο από το να κυνηγήσει τα όνειρα του και οι φωτογραφίες του στο θυμίζουν με τον πιο όμορφο τρόπο. Οι αγώνες του, οι ομιλίες του και η προσφορά του είναι οι βασικότεροι λόγοι για να τον ακολουθήσεις στο Instagram. Αυτό το κυπαρισσί κοστούμι που συνδυάζεται ΤΕΛΕΙΑ με Air Jordans είναι ένας ακόμα λόγος για να τον ακολουθήσεις. Όπως και κάθε άλλη στυλιστική επιλογή του.

Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης

 

A manual for gentleman. Αυτή είναι φράση που εξηγεί σύντομα τον σκοπό του site Ιt’s a man’s class. Και ο δημιουργός του είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα που έχει το know how για να δημιουργήσει έναν τέτοιο οδηγό. Σύμβουλος style, φωτογράφος και κάτοχος ενός από τα πιο στυλάτα Instagram profiles, ο Μιχαήλ Ανδρουλάκης γνωρίζει πώς μπορείς να δημιουργήσεις από το μηδέν την απόλυτη ανδρική γκαρνταρόμπα. Πιστός στις κλασσικές αξίες του ανδρικού styling και ειδικός στο πώς χτίζεται ένα μοναδικό outfit, κάθε post του Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη ισοδυναμεί με μήνες μελέτης πάνω στο styling. Αν θεωρείς υπερβολική μία τέτοια δήλωση, ρίξε μία ματιά στο feed του. Δίνω 10 δευτερόλεπτα μέχρι να συμφωνήσεις μαζί μου (30 δευτερόλεπτα αν έχεις αργή σύνδεση).

Γιάννης Κοροβέσης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Saddle up, enjoy the ride.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiannis Korovesis (@yiannis.korovesis) στις

 

Είναι drinks editor. Αυτό θεωρώ ότι φτάνει. Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος με τέτοιον τίτλο να μην είναι uber cool σε κάθε επιλογή του; Ο Γιάννης Κοροβέσης γνωρίζει από ποτά, δηλώνει foodie, οδηγεί τις πιο επικές μηχανές, έχει το καλύτερο κούρεμα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και κάθε του outfit θυμίζει ένα πάντρεμα μεταξύ Johnny Depp και Τom Hardy. Πόσο λάθος μπορεί να πάει αυτό; Βασικά μην απαντήσεις σε αυτό, απάντησε μου απλά αν γνωρίζεις κάποια γκαρνταρόμπα που να περιλαμβάνει κοστούμια με ρίγες, ζιβάγκο, μαντίλια, χαβανέζικα πουκάμισα, τραγιάσκες, τιράντες, ψηλόμεσα υφασμάτινα παντελόνια και φλοράλ ποσέτ και να συνδυάζονται ΟΛΑ με την ίδια ευκολία. Ο Γιάννης Κοροβέσης είναι πολύ απλά η απεικόνιση του “the guy she told you not to worry about”.

Cris Pantelidis

 

Σου έχει τύχει ποτέ να ακολουθείς κάποιον στο Instagram χωρίς να θυμάσαι πότε τον έκανες follow, χωρίς να ξέρεις ποιος είναι, χωρίς να ξέρεις καν αν του αρέσει ο Tarantino, αλλά συνεχίζεις να τον ακολουθείς γιατί το profile του είναι υπερβολικά καλό για να πατήσεις χωρίς δισταγμο το unfollow; Ε αυτό το άτομο για εμένα είναι ο Cris Pantelidis. Δεν ξέρω πότε και για ποιον λόγο τον ακολούθησα, αλλά κατάλαβα γρήγορα την αγάπη του για τη μόδα, για τα sneakers, για τα τατουάζ, για τα ταξίδια, για το καλό φαγητό και γενικά για ότι πρέπει να έχει ένα τέλειο Instagram profile. Ποια είναι η διαφορά όμως με τα υπόλοιπα profiles εκεί έξω; Αυτό που κάνει τον Cris να ξεχωρίζει είναι ένα γνώρισμα που το διαθέτουν μόνο τα original fashion icons: δεν υπακούει σε μόδες. Παρακολουθεί τα trends, γνωρίζει τι του ταιριάζει και συνδυάζει 1,2,3 ή και 739 διαφορετικά styles για να εκφραστεί. Πώς κάνει unfollow έναν τέτοιον άνθρωπο;

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

 

Πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που όταν τους βλέπεις για πρώτη φορά, δεν έχεις καμία υποψία για το background τους. Η συγκεκριμένη σκέψη μου ποτέ δεν κινήθηκε στα όρια της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά αφορούσε κυρίως τον αέρα που αποπνέι κάποιος. Για να καταλάβεις τι εννοώ ας κάνουμε ένα πείραμα. Έστω ότι βρίσκεσαι σε ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων και στην τελευταία ερώτηση, στην οθόνη εμφανίζεται η παραπάνω φωτογραφία και σε ρωτάνε ποια είναι η ιδιότητα του.

α) Έλληνας κριτικός κινηματογράφου;

β) Ιταλός συνθέτης της όπερας;

γ) Ιρλανδός φιλόσοφος και καθηγητής πανεπιστημίου;

Μην το ψάχνεις, δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ανήκει σε αυτή την ομάδα ανθρώπων όπου κάθε τους λέξη, κίνηση ή συμπεριφορά μοιάζει ανεπιτήδευτα αριστοκρατική. Και το ντύσιμο του διάσημου κριτικού δε θα μπορούσε να παρεκκλίνει από την συγκεκριμένη εικόνα. Το style του θυμίζει αρκετές φορές ηθοποιό του Hollywood στα 60’s με μποέμ λεπτομέρειες, ενώ άλλες φορές δείχνει την πιο ροκ πλευρά του μέσα από προσεγμένες και καλόγουστε λεπτομέρειες. Στο κάτω κάτω δεν είναι κι εύκολο να παίρνεις συνέντευξη από τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του κόσμου και πάλι να είσαι η πιο elegant παρουσία στο δωμάτιο.

Pasquale

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gentlemans Diary Magazine (@pasqualekaratzetzo) στις

 

Fashion, travel & lifestyle. Αυτές είναι οι 3 πρώτες λέξεις που συναντάς όταν πληκτρολογείς pasqualekaratzetzo στο Instagram. Κι αυτό ακριβώς θα δεις. What you see, is what you get που λέμε. Στην εποχή των social media, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι είναι expert σε κάποιον τομέα και κατέληξαν να κάνουν like στον εαυτό τους (δεν έχει πιο χαμηλά, μην το ψάχνεις). Όσοι όμως απέδειξαν πως είναι πραγματικά καλοί σε αυτό που κάνουν, έλαβαν και την ανάλογη αναγνώριση από τον κόσμο. Μία ακριβώς τέτοια περίπτωση αποτελεί και το συγκεκριμένο profile/ωδή στο απλό και κομψό ντύσιμο. Αν είσαι από τους ανθρώπους που θεωρούν πως το smart casual είναι το look που σε εκφράζει, τότε μην περιμένεις καν να τελειώσεις το άρθρο, απλά μπες στο Instagram και κάνε follow χωρίς δεύτερη σκέψη. Βασικά, ούτως ή άλλος κάπου εδώ τελειώνει το άρθρο, οπότε ακολούθησε όλα τα παραπάνω profiles για να παίρνεις μαθήματα style καθημερινά!