ΜΟΔΑ

Έξι προτάσεις για να διαλέξεις το επόμενο λειτουργικό σακάκι σου

Ένα σωστά επιλεγμένο blazer θα σε πάει παντού, από τη δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν. Εμείς έχουμε έξι, ένα για κάθε κατηγορία μπάτζετ.

Όσο κι αν το σνομπάρεις στην καθημερινότητά σου, στις περιπτώσεις που θες να ντυθείς έστω και λίγο ‘πιο καλά’, το σακάκι είναι πάντα η πρώτη σου σκέψη. Τα τελευταία χρόνια, με τη δυναμική ειπστροφή του blazer, το σακάκι έχει βγεί από τα στενά όρια του ‘καλού’ ντυσίματος κι έχει επιστρέψει στην καθημερινή ατζέντα. Δεν αποτελεί απαραίτητα κομμάτι ενός κοστουμιού. Αντίθετα μπορείς να το φοράς όλη μέρα, κάθε μέρα και τις γιορτινές μέρες, που επισήμως ξεκίνησαν μαζί με την άφιξη του Δεκέμβρη, θα το φοράς ακόμα περισσότερο.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν, να κάνεις μερικές αγορές για να προετοιμαστείς για την εορταστική περίοδο, ξεκίνα οπωσδήποτε με ένα blazer. Θα δεις ότι θα είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο πίστευες, αρκεί να διαλέξεις το σωστό.

Αν πείστηκες για την αγορά, ίσως η πρώτη σου σκέψη είναι να επενδύσεις σε ένα μαύρο σακάκι. Όλοι ξέρουν ότι το μαύρο ταιριάζει με όλα. Ωστόσο, στην παρακάτω λίστα δεν θα βρεις ούτε ένα και θα σου αναλύσω εν τάχει τη σκέψη μου: Αρχικά ένα μαύρο σακάκι είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη, επομένως ένα ακόμα δεν είναι καθόλου έξυπνη ιδέα. Έπειτα, οι τάσεις φέτος, τόσο σε στυλ, όσο και σε χρώματα σε προκαλούν να επιλέξεις ένα blazer σε γήινους τόνους , ένα σκούρο μπλε ή ακόμα και ένα με ‘ήπια’ prints, χωρίς να δυσκολευτείς καθόλου να τα ταιριάξεις με όσα ρούχα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου.

Όλα τα παρακάτω σακάκια είναι έτοιμα να σε συνοδεύσουν από το γραφείο ως το ρεβεγιόν – εκτός αν η πρόκληση ξεκαθαρίζει ότι το dress code είναι black tie. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σε καλύψουν. Ειδικά αν σκοπεύεις να αλλάξεις χρόνο σε κάποιο σπίτι (οικογενειακά ή με φίλους) και αμέσως μετά να ξεχυθείς στην πρώτη νύχτα του νέου χρόνου, θα σε καλύψουν απολύτως.

Εμείς, για να καλύψουμε κάθε πιθανό μπάτζετ, ξεκινάμε από σακάκια των 50 ευρώ και ανεβαίνουμε.

Σκούρο γκρι blazer, Zara – 49.95€

Είναι η καλύτερη εναλλακτική του μαύρου blazer. Σκούρο γκρι για να πηγαίνει με τα μαύρα, με τα μπλε αλλά και με τα ανοιχτόχρωμα παντελόνια σου. Φοριέται πάνω από T-Shirt, από πουκάμισο, από ζιβάγκο και μπορείς να το ταιριάξεις ακόμα και με τα sneakers σου.

Navy blazer, Asos – 60€

Μία ιδάιτερη απόχρωση του μπλε φαινομενικά, η οποία όμως δεν σε δεσμεύει τόσο όσο φαντάζεσαι. Δεν είναι σκούρο, ούτε πολύ ανοιχτό και θα φωτίσει το outfti σου κάθε φορά που θα το επιλέγεις. Καλό είναι να το συνδυάσεις με ανοιχτόχρωμες μπλούζες ή πουκάμισα και να δώσεις τον σκούρο τόνο με το παντελόνι. Επίσης, θα δείχνει άψογο ακόαμ και με το τζιν παντελόνι σου.

Καρό slim fit blazer, Η&Μ – 79,99€

Ένα από τα πιο κλασικά patterns για ένα blazers που φέτος δεν ανήκει μόνο στην κατηγορία των διαχρονικών, αφού είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Το καρό σακάκι, που μέχρι πρότεινος φορούσες μετά από πολύ σκέψη και ενδεχομένως μόνο, αν ήταν μέρος κοστουμιού, φέτος θα το ευχαριστηθείς καθώς θα ταιριάξει με όλα τα παντελόνια σου. Ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που αγαπούν το μαύρο για κάθε περίσταση, ένα καρό σακάκι είναι αυτό που θα ανανεώσει τα total black outfits σου.

Slim fit blazer, Massimo Dutti – 99.95€

Ένα blazer, ιδανικό για σένα που με δυσκολία σκέφτεσαι να φορέσεις σακάκι. Η σκούρα μπλε απόχρωσή του το κάνει ιδανικό για casual printed πουκάμισα, έτοιμο να ολοκληρώσει τα denim looks σου με τον πιο κομψό τρόπο. Αν είσαι ο τύπος που φορά πάντα τζιν, ακόμα και στο γραφείο, τότε με ένα τέτοιο σακάκι θα μπορείς να πας και στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρίας (με την προϋπόθεση ότι γίνεται απογευματινές ώρες κι όχι σε αίθουσα ξενοδοχείου).

Slim-fit wool-blend blazer, Massimo Dutti – 139.99€

Οι γήινες αποχρώσεις δεν μπορούν να προσπεραστούν αυτή τη σεζόν. Θα τις βλέπεις παντού γύρω σου και καλό είναι να τους δώσεις μία ευκαιρία, έστω και κάνοντας απλά μία δοκιμή. Ένα ζεστό, ταμπά χρώμα δεν είναι τόσο δεσμευτικό όσο φαντάζεσαι και μπορείς να το ταιριάξεις με πάρα πολλα χρώματα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η επιλογή του πουκαμίσου ή της μπλούζας, που καλύτερα είναι να τα επιλέγεις μονόχρωμα για να έχεις πιο safe αποτέλεσμα.

Wool blend slim fit blazer Tommy Hilfiger – 364.80€

Μία κλασική εκδοχή του γκρι, για σένα που μετά το μαύρο βλέπεις το χάος. Πίστεψε σε αυτό το χρώμα και θα δεις ότι θα ανανεώσει τα αυστηρά σου outfits. Φυσικά μπορείς να το φοράς καθημερινά, ακόμα και με καρό ή ριγέ παντελόνια ή να το επιλέξεις για μία πιο επίσημη περίσταση, συνδυάζοντάς το με ένα μαύρο παντελόνι κι ένα λευκό πουκάμισο.