ΜΟΔΑ

Πέντε ‘εύκολα’ ρούχα για να κάνεις upgrade στο καλοκαιρινό σου στυλ

Η πιο ιδρωμένη εποχή του χρόνου είναι και η πιο δύσκολη σε ό,τι έχει να κάνει με το ντύσιμό σου. Μην την αφήσεις να σου κάνει πατητή.

Αν σε ρωτούσαν ποια είναι η πιο μεγάλη δοκιμασία για έναν άντρα, ποια θα ήταν η απάντησή σου; Ίσως η καλή επαγγελματική αποκατάσταση και η δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας να αποτελούσε μια πρώτη σκέψη. Στη συνέχεια, θα σκεφτόσουν πιθανότατα όλα τα άπιαστα όνειρα που είχες από παιδί και πόσο μακρινή φαντάζει πλέον η πραγματοποίηση τους (όντως είναι δύσκολο ένα δαχτυλίδι NBA με μπάζερ μπίτερ κάρφωμα από το τρίποντο πάνω από τον Ντουράντ). Τέλος, ύστερα από πολλή σκέψη (και 2-3 μπύρες) θα κατέληγες πως o πραγματικά άπιαστος στόχος είναι η απόλυτη ευτυχία.

Όλα αυτά μέχρι το ημερολόγιο να δείξει 1η Ιουνίου και το θερμόμετρο 34 βαθμούς. Τότε μόνο συνειδητοποιείς το πραγματικό πρόβλημα στη ζωή ενός άντρα: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις άνετα και ταυτόχρονα κομψά ρούχα όταν και η πιο μικρή διαδρομή μοιάζει με μαραθώνιο στην έρημο Σαχάρα. Φυσικά μπορεί να θεωρείς πως το μαγιό / βερμούδα που έχεις από το λύκειοι σε συνδυασμό με σαγιονάρες και μπλούζα FemaleBodyInspector κάνουν ακόμα τη δουλειά τους αλλά σου έχουμε νέα: Ο Βαζέχα σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το ‘Κωνσταντίνου και Ελένης’ τελείωσε, κανείς δεν πάει πια για διακοπές στη Λούτσα και γενικά το 2000 έφυγε ανεπιστρεπτί.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που τα καλοκαιρινά σου ρούχα κοντεύουν πλέον να ενηλικιωθούν, άφησε τα να ανοίξουν τα φτερά τους γιατί σου έχουμε μερικά δυνατά updates για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου.

Vintage και τα μυαλά στα κάγκελα

Θυμάσαι πριν μερικές γραμμές που διάβασες ότι τα παλιά σου ρούχα δεν έχουν πλέον θέση στη ζωή σου; Ε δεν σου είπαμε ακριβώς όλη την αλήθεια. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή, ξεπέρασε το και δώσε βάση: Μπορεί η δεκαετία των ’00s να φαντάζει πράγματι ντεμοντέ, αλλά η βιομηχανία της μόδας αποφάσισε να επαναφέρει αντ’ αυτής όλη τη δεκαετία του ’90 στη ντουλάπα μας! Οπότε, ξέθαψε εκείνο το κουβανέζικο κοντομάνικο πουκάμισο, βρες εκείνη την μπλούζα με τον Sonic, πλύνε την ΕΠΙΚΗ φανέλα του Vince Carter και βάλε το Γουακαμακροφόν σε μονοφωνικό ringtone στο κινητό σου. Generation X is back!

Κάν’ το όπως το ’87

Ως λογική συνέχεια του παραπάνω trend, το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να μας θυμίσει ακόμα μια εκπληκτική εποχή της νιότης μας: την εποχή που ο Γκάλης και η συμμορία του, εκτός από το Ευρωπαϊκό, κατακτούσαν επάξια και τον τίτλο Μίστερς Ευρωπαϊκά Μπούτια! Τα ψηλά σορτσάκια έκαναν ένα απρόσμενο, δυναμικό comeback και είναι σίγουρο πως θα τα δεις ουκ ολίγες φορές φέτος σε συνδυασμό με εσπαντρίγιες ή μοκασίνια. Φόρεσε τα δίχως φόβο και πάθος με ένα μονόχρωμο t shirt και χαμηλά παπούτσια!

Χαβάη 5-0

Στον χώρο της ανδρικής μόδας, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που θεωρούν πως τα χαβανέζικα πουκάμισα σε κάνουν να φαίνεσαι σαχλός και σε αυτούς που έχουν δει το Scarface. Το απόλυτο must του φετινού καλοκαιριού μπορεί να σου φαντάζει εντελώς έξω από τα νερά σου, αλλά σε διαβεβαιώ πως είναι από τα ρούχα με το μεγαλύτερο versatility. Φόρεσε κόκκινο χαβανέζικο πουκάμισο, με λευκό t shirt, τζιν βερμούδα και λευκά sneakers. Το αποτέλεσμα; Θα καταλήξεις να μοιάζεις είτε με τον Tom Shelleck είτε με τον Jim Carey. Win-win situation.

Παίξε με τις αντιθέσεις

Ίσως παρασυρθήκαμε ελαφρώς και υπήρξαμε κάπως επικριτικοί με το καλοκαίρι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε και τα καλά του! Ύστερα από τα πρώτα μπάνια και τις ατέλειωτες ώρες με τη ρακέτα στο χέρι, έχεις καταφέρει πλέον να αποκτήσεις αυτό το σοκολατοχρώμα που σε κάνει να θυμίζεις έντονα τον Αντόνιο Μπαντέρας (μπορεί και όχι, προχωράμε). Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να αναδείξεις αυτό το μαύρισμα; Μερικές προσθήκες σε παλ αποχρώσεις όπως ένα κρεμ παντελόνι ή ένα λευκό λινό πουκάμισο θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Formal και Floral

Κάποια τυχαία στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, ένα σατανικό μυαλό διαπίστωσε τα προβλήματα στην επιλογή ανδρικού καλοκαιρινού outfit κι αποφάσισε να ανεβάσει το βαθμό της δυσκολίας στο Legend, πείθοντας όλη την ανθρωπότητα πως το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο για ΟΛΕΣ τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Πώς γίνεται λοιπόν να δημιουργήσεις ένα μοναδικό outfit ενώ νιώθεις σαν τον Γκεμπρεσιλασιέ στα τελευταία μέτρα κούρσας; Έχουμε μια λέξη για εσένα: Floral. Η απόλυτη τάση του καλοκαιριού έχει έρθει για να μείνει κι έφτασε η στιγμή να τη βάλεις στη ζωή σου, είτε με ένα κομψό κι ελαφρύ πουκάμισο, είτε με μερικές λεπτομέρειες, όπως ένα μαντίλι ή ένα παπιγιόν.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/DavidGandy_Official)