Vianney Le Caer/Invision/AP
ΜΟΔΑ

Το ανυπάκουο στιλ του Timothée Chalamet και 5 πράγματα που μας έχει μάθει

Plus: Το τέλειο τρικ για να βγάλεις το ροδάκινο από τα ρούχα.

Η σκηνή με το ροδάκινο ήταν μόνο η αρχή. Το Instagram account, “chalametinart” ήταν μόνο μια μικρή ένδειξη του πόσο μεγάλος σταρ επρόκειτο να γίνει. Τα t-shirts με τυπωμένο το πρόσωπό του προμήνυαν τη δυναμική του είσοδο στον χώρο της μόδας. Ο Timothée Chalamet αν και μόλις 23 χρονών, έχοντας ήδη κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο αριστουργηματικό “Call my by your name” του Luca Guadagnino, έχει κατορθώσει κάτι που άλλοι ηθοποιοί πασχίζουν χρόνια να καταφέρουν: να κάνει όλο το Hollywood να μιλάει γι’ αυτόν. 

Σκηνοθέτες θέλουν να τον σκηνοθετήσουν και σχεδιαστές μόδας θέλουν να σχεδιάσουν custom made δημιουργίες αποκλειστικά γι’ αυτόν, για τον απλούστατο λόγο του ό,τι φοράει το υποστηρίζει (άρα και το πουλάει), άψογα. 

Η αβίαστη γοητεία που εκπέμπει, είτε φοράει ένα απλό t-shirt, είτε τις ‘περίπλοκες’ δημιουργίες του Haider Ackermann (σ.σ. το look του στο Φεστιβάλ της Βενετίας), είναι αρκετή για να ξεμυαλίσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους και κακόκεφους fashion experts που περιμένουν σαν διψασμένα σκυλιά ένα πρόσωπο σαν τον Chalamet, για να τους εμπνεύσει αρκετά ώστε να εκθειάσουν και τον ίδιο και την αισθητική του.

Arthur Mola/Invision/AP

Στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας (Arthur Mola/Invision/AP)

Το νεαρό της ηλικίας του δεν τον έχει σταματήσει από να εκφράσει την προσωπικότητά του μέσα από το στιλ του, μια διαδικασία που για τους περισσότερους θέλει χρόνια μέχρι να κατακτήσουν απόλυτα. Ο αριστουργηματικός τρόπος που καταφέρνει να συνδυάσει ένα υπέρκομψο και καλοραμμένο ρούχο με casual items της ανδρικής γκαρνταρόμπας, είναι σχεδόν αφοπλιστικός και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του στιλ του το οποίο είναι μια καλή ‘κόπια’ του εαυτού του: πρόσχαρος και ντροπαλός αλλά αινιγματικός παράλληλα. Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τι μπορεί να τριγυρνάει στο μυαλό του Timothée Chalamet και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα φορέσει στο επόμενο μεγάλο χολιγουντιανό event. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να τον στέψουμε ως το απόλυτο ‘modern style icon’ και κάθε φορά που βλέπουμε τις εμφανίσεις του, να τις εξετάζουμε προσεκτικά με σκοπό να δούμε τι φόρεσε, ώστε να το ξεπατικώσουμε κι εμείς (άνδρες-γυναίκες), φέρνοντάς το στα μέτρα μας πάντα.

Το στιλ  Timothée

Το να υιοθετήσεις το στιλ του  Timothée Chalamet είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται. Φυσικά, πρώτο βήμα είναι, ό,τι ‘ξεκλέβεις’ από τις εμφανίσεις του να σε εκφράζει και να μπορείς να το υποστηρίξεις (αυτός είναι γενικότερος κανόνας). Αλλά σε αυτό που πρέπει να δώσεις αρχικά βάση, είναι στο να παίρνεις ενδυματολογικά ρίσκα. Δηλαδή, στον Chalamet αρέσει το χρώμα, το color block, τα μοτίβα, τα ρούχα με υφές, αλλά και οι oversized και χαλαρές σιλουέτες και τα άνετα ρούχα όλα τα οποία μιξάρει μεταξύ τους ώστε να δημιουργεί τελικά αναπάντεχους συνδυασμούς.

Evan Agostini/Invision/AP

Με δημιουργία Givenchy, στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας για το Netflix, “The King”, η οποία στριμάρει από σήμερα (1/11) (Evan Agostini/Invision/AP)

Δες το τρέιλερ της ταινίας

Τι μας έχει μάθει το στιλ του

Δίνει μεγάλη προσοχή στις αναλογίες, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά συχνά statement ρούχα για το λεγόμενο ‘στοιχείο της έκπληξης’. Δεν κολλάει στα κοινωνικά ταμπού του τι ‘πρέπει’ να φοράει ένας άνδρας και τι θεωρείται ανδρικό ρούχο ή όχι, κάτι που του επιτρέπει να σκέφτεται ‘out of the box’. Αγαπάει τα κλασικά menswear ρούχα, ακόμα κι αυτά που θεωρούνται ‘καλά’, αλλά τα ‘βρωμίζει’ με πιο casual ρούχα.

#1. Τα έντονα patterns είναι κουλ

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Όταν λέμε ότι παίρνει ενδυματολογικά ρίσκα, το εννοούμε. Ο Chalamet είναι μανούλα στο να μιξάρει διαφορετικά patterns μεταξύ τους, αλλά και στο να φοράει ένα έντονο μοτίβο από την κορυφή ως τα νύχια. Ακόμα κι αν πρόκειται να φορέσει έντονα patterns, όπως με αυτό το Alexander McQueen κοστούμι, φροντίζει να το φέρει στα μέτρα του συνδυάζοντάς το με ένα απλό t-shirt και ‘dad’ sneakers.

#2. Το ολόμαυρο σύνολο με ένα twist

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Ακόμα κι όταν πρόκειται να φορέσει ένα ολόμαυρο σύνολο, σαν αυτό το Celine outfit, καταφέρνει να φέρει ένα twist σ’ αυτό. Δηλαδή, στην περίπτωση της παραπάνω εικόνας δεν αρκέστηκε στο να φορέσει ένα μαύρο σάκακι, μαύρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι. Φόρεσε ένα μακρύ μαύρο σακάκι, πουά πουκάμισο και δερμάτινο παντελόνι. Όλα στην ίδια απόχρωση, αλλά καθόλου ίδια μεταξύ τους.

#3. Τα casualwear ‘αλλιώς’

Vianney Le Caer/Invision/AP

Vianney Le Caer/Invision/AP

Μόνο ο Chalamet θα μπορούσε να φορέσει hoodie σε event στο κόκκινο χαλί και να περάσει για καλοντυμένος. Και ήταν. Το γεγονός φυσικά ότι το Louis Vuitton hoodie του ήταν από παγιέτες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να θεωρεί στιλάτος. Αλλά ο τρόπος που συνδύασε το φανταχτερό αυτό φούτερ με κλασικό μαύρο παντελόνι ήταν αναζωογονητικός.

#4. Τα αξεσουάρ είναι must

Willy Sanjuan/Invision/AP

Willy Sanjuan/Invision/AP

Από την εμφάνιση ενός άνδρα δεν θα πρέπει να λείπουν τα αξεσουάρ και ο Timothée το γνωρίζει αυτό καλά. Γι’ αυτό και από τα looks του δεν λείπουν τόσο τα κοσμήματα, όσο και τα ‘περιπετειώδη’ αξεσουάρ όπως αυτό το Louis Vuitton ‘bib” (ο σχεδιαστής Vigril Abloh το αποκαλεί ως ‘φανταχτερή σαλιάρα’) που η φουτουριστική του αισθητική μας έκανε να δούμε το ανδρικό ντύσιμο με άλλο μάτι. Τα αξεσουάρ είναι αυτά που δίνουν αυτό το ‘extra something’ στις εμφανίσεις ανδρών και γυναικών και το LV armour του Chalamet, έδωσε έξτρα πόντους στιλ στο σύνολό του.

#5. Οι αναλογίες είναι το παν

Joel C Ryan/Invision/AP

Joel C Ryan/Invision/AP

Το ‘παιχνίδι’ του φαρδύ-στενό, και στενό-με-layers είναι ένα που ξέρει να παίζει πολύ καλά ο Chalamet. Αν πρόκειται να φορέσει ένα slim παντελόνι, ο ηθοποιός θα φέρει τις ισορροπίες φορώντας μια μπλούζα, ένα πουκάμισο κ.ο.κ. σε πιο χαλαρή γραμμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήγε το Haider Ackermann look του ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας layers φορώντας, με τη φαρδιά μπλούζα και το πιο μακρύ και φαρδύ τοπ κάτω από τη μπλούζα. Η διαφορετικότητα στις αναλογίες είναι ο λόγος που κάνει το στιλ του Chalamet τόσο ξεχωριστό.

*To tip για να βγάλεις τον λεκέ από ροδάκινο από τα ρούχα

Προς τιμήν της iconic σκηνής του Chalamet με το ροδάκινο από την ταινία, “Call me by your name”, σου βρήκαμε το τέλειο tip για να αφαιρέσεις τον λεκέ από το φρούτο από τα ρούχα σου, σε περίπτωση ατυχήματος. Το ροδάκινο λόγω της ταννίνης που περιέχει μπορεί να χρωματίσει τα ρούχα αφήνοντας έντονο λεκέ. Τι  να κάνεις: Αρχικά, αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα ροδάκινου από το ρούχο με ένα κουτάλι, χωρίς να τρίψεις την επιφάνεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις μην τρίβεις ποτέ τον λεκέ γιατί θα εισχωρήσει ακόμη περισσότερο στις ίνες του ρούχου. Έπειτα, χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα την οποία έχεις βουτήξει σε κρύο νερό και πάτησέ την ελαφρά στον λεκέ, πράγμα που θα βοηθήσει να αφαιρεθεί το χρώμα από το ρούχο. Αφού στεγνώσει, ρίξε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη στην περιοχή τρίψε ελαφρά και άφησε για λίγα λεπτά. Το απορρυπαντικό θα βοηθήσει ώστε να διαλυθεί τελείως ο λεκές.

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP