5 μακάβρια κοκτέιλ για να γιορτάσεις σωστά το Halloween

Βγάλτε το βαμπίρ που κρύβετε μέσα σας.
SHARES

Το Halloween πλησιάζει και πλέον έχει γίνει (μην αντιστέκεστε) παράδοση και στον τόπο μας. Παραδοσιακά, η μέρα είναι γνωστή και ως η Ημέρα των Νεκρών, το οποίο κάνει το Halloween πιο μακάβριο στιλιστικά από τις δικές μας Απόκριες.

Σε περίπτωση που θέλετε, λοιπόν, να διοργανώσετε μία μεγαλοπρεπή φιέστα ή ένα εκλεκτό σουαρέ για τους φίλους σας, συγκεντρώσαμε τα πέντε κοκτέιλ, που θα πρέπει να σερβίρετε για να είστε μέσα στο θέμα.

Zombie

  • 15 ml άσπρο ρούμι
  • 45 ml κίτρινο ρούμι
  • 30 ml μαύρο ρούμι
  • 30 ml χυμός λάιμ
  • 20 ml χυμός ροζ γκρέιπφρουτ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός ανανά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γρεναδίνη
  • 1 σταγόνα Angostura bitters

Aνακατεύετε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνετε το μείγμα σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Ρίχνετε μία σταγόνα Angostura bitters και διακοσμείτε με μία φέτα ανανά ή/και όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει.

Bloody Mary

  • 60ml Βότκα
  • 125 ml χυμός ντομάτας
  • 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 σταγόνες Tabasco
  • 3 πράσινες ελιές
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • καπνιστή πάπρικα, αλάτι

Ανακατεύετε τη βότκα, το χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, τη Worcestershire σος και το πιπέρι σε ένα σέικερ. Απλώνετε καπνιστή πάπρικα και αλάτι σε ένα πιατάκι. Παίρνετε μία φέτα λεμόνι και την γυρνάτε γύρω γύρω στο στόμιο του ποτηριού. Τοποθετείτε το ποτήρι πάνω στα απλώμενα μπαχαρικά και το στριφογυρνάτε για να κολλήσουν σε όλο το στόμιο. Γεμίζετε με παγάκια το ποτήρι και ρίχνετε το μείγμα από το σέικερ. Ρίχνετε μία έως τρεις σταγόνες Tabasco, ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλετε. Διακοσμείτε με το σέλερι και τις ελιές περασμένες σε μία οδοντογλυφίδα. Φυσικά και μπορείτε να τρώτε τη διακόσμηση, καθώς απολαμβάνετε το Bloody Mary σας.

Glühwein

  • 750 ml κρασί Merlot
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 200 γρ μέλι
  • 50 ml κονιάκ

Βάζετε το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Προσθέτετε το πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το κονιάκ και το μέλι. Αφήνετε το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δοκιμάζετε ξανά για να δείτε αν θέλετε το κρασί σας να είναι πιο γλυκό. Αν ναι, προσθέτετε λίγο περισσότερο μέλι. Το αφήνετε στη φωτιά για ακόμα μισή ώρα. Σερβίρετε σε ποτήρια και διακοσμείτε με ένα ξυλάκι κανέλα στο καθένα.

Dark and Stormy

  • 60 ml μαύρο ρούμι
  • 120 ml ginger beer
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ

Σε ένα ποτήρι γεμάτο με παγάκια προσθέστε το ρούμι, την ginger beer και το λάιμ και αναδεύστε με ένα (μεταλλικό!) καλαμάκι. Διακοσμείστε με μια φέτα λάιμ.

Blood and Sand

  • 25 ml ουίσκι
  • 25 ml κόκκινο βερμούτ
  • 25 ml τσέρι
  • 25 ml χυμό πορτοκάλι

Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί και ρίξτε τα σε ένα ποτήρι με πάγο. Μπορείτε να προσθέσετε και μία φέτα πορτοκάλι.

Αν είσαι φίλος του κοκτέιλ τσέκαρε και τα φθινοπωρινά κοκτέιλ, που μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνος σου, αλλά μάθε και ποια είναι αυτά που σε συμφέρει περισσότερο να παραγγέλνεις στο μπαρ.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson / 24MEDIA

Φωτογραφία Βloody Mary: 123RF

Και μην ξεχνάς!  Άκου τα όσα είπαν ο Θοδωρής Δημητρόπουλος και η Ιωσηφίνα Γριβέα στο νέο Halloween επεισόδιο 'POP ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ'  για το 'Blair Witch Project':

Share
 

24Media Network

Η Νυρεμβέργη "μπλοκάρει" τον Κάναντι!

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει πότε & γιατί έχασε το... τρίτο κανονάκι του ο Γιάννης Αναστασίου, πως ο Νταμίρ Κάναντι θα μπορούσε να είχε επιστρέψει απο τώρα στον Ατρόμητο και τον λόγο που ζήτησε υπομονή ακόμη και 2 εβδομάδων απο τον Αγγελόπουλο αλλά και την ευκαιρία των Κορακάκη -Οφρυδόπουλου να μονιμοποιηθούν.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO