FOOD & DRINK

Ρωτήσαμε τρεις bartender ποιο κοκτέιλ σε συμφέρει περισσότερο να παραγγείλεις

Είτε είσαι φίλος του τζιν είτε του ρούμι είτε της τεκίλα σε έχουμε καλυμμένο.

Σου αρέσουν τα κοκτέιλ, αλλά δεν θες να πίνεις αυτό που λένε “σκέτο χυμό”; Ρωτήσαμε τρεις κορυφαίους Έλληνες bartender και μας είπαν ποιο κοκτέιλ σε συμφέρει περισσότερο να παραγγείλεις με βάση την αναλογία χυμού/ποτού. Περιορίσαμε την έρευνά μας ανάμεσα στα γνωστά κοκτέιλ που προσφέρουν όλα τα μπαρ και όχι σε δημιουργίες που μπορείς να βρεις σε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί.

Οld Fashioned

123RF

Ο Γιώργος Δενδράκης, bartender και ιδιοκτήτης του Lokaλ και του The Garden στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας πρότεινε το Οld Fashioned. Ένα κοκτέιλ με μεγάλη ιστορία -διακοσίων χρόνων για την ακρίβεια- για το οποίο έχουμε αφιερώσει και ένα ολόκληρο άρθρο, όπου το χαρακτηρίσαμε το απόλυτο κοκτέιλ για τον χειμώνα.

Extra Dry Martini

Ο Νίκος Μοσχονάς που φέτος άνοιξε το δικό του μπαρ στην Τήνο, το Three Donkeys, ενώ τον χειμώνα μπορείτε να τον βρείτε στο Peek a Bloom στην Αθήνα, μας πρότεινε να παραγγείλουμε ένα Extra Dry Martini. Το Dry Martini, όπως μας είπε δεν έχει στάνταρ συνταγή στη δοσολογία τζιν και βερμούτ. Κάποια μπαρ το σερβίρουν με αναλογία 5:1, άλλοι με αναλογία 7:1, ενώ σε κάποια μπαρ το σερβίρουν με αναλογία 10:1. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ποτό του Bond, έχουμε γράψει εδώ.

Margarita

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος που θα τον βρείτε στο 9B HomeBar στο Χαλάνδρι, μας πρότεινε να παραγγείλουμε μια Μαργαρίτα, που αποτελείται μόνο από τεκίλα και τον όξινο παράγοντα. Εναλλακτικά, μας πρότεινε να παραγγείλουμε ένα Negroni, ένα κοκτέιλ με τόσο κοινό που έχει την δική του εβδομάδα μες στον χρόνο, ή ένα Mai Tai, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Κεντρική Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson / 24MEDIA

Φωτογραφίες άρθρου: 123RF