123RF
FOOD & DRINK

Το νέο σπουδαίο στέκι της Αθήνας και άλλες κερασμένες ειδήσεις

News for Booze: Οι νέες αφίξεις, τα βραβεία του μήνα και ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ποτού, του καφέ και των απολαύσεων.

Όπως έχεις καταλάβει εδώ στο Οneman αγαπάμε πολύ τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά τον καλό καφέ και το καλό φαγητό. Για τον λόγο αυτό και επειδή τα νέα και στους τέσσερις χώρους τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια νέα στήλη η οποία θα έχει μέσα όλα τα νέα του που αξίζει να ξέρεις. Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε, τα φεστιβάλ και τα events που αξίζει να επισκεφτείς και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, θα βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.

Senios, o ωραίος της πόλης θα κυκλοφορεί στο κέντρο προσεχώς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

• New Age Greek Kafenion • Coming Soon… #senios #greekconcept #kafenion #athens #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanos Tsounakas (@danny9_boy) στις

Πάντα αποτελεί είδηση ένα καινούργιο μαγαζί από την ομάδα του The Clumsies. Αυτή τη φορά, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο Θάνος Τσουνάκας, ο Γιώργος Καίσαρης μαζί με το μοναδικό ντουέτο bartenders Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, θα ανοίξουν σε λίγες μέρες ένα ακόμα μαγαζί που θα ακούει στο όνομα Senios. Με σήμα το γαρύφαλλο, αυτό που παλιά βάζανε οι παραδοσιακοί θαμώνες του κέντρου στο πέτο για να ξεχωρίζουν. Αυτή ακριβώς την ατμόσφαιρα θέλουν να μεταφέρουν στην Καλαμιώτου, στην καρδιά του κέντρου με ένα concept που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ό,τι υπάρχει στην πόλη. Το παραδοσιακό καφενείο θα βρει ξανά την αίγλη του μέσα από τα μάτια των 5 βραβευμένων ατόμων που έμελλε να αλλάξουν την bar σκηνή της Αθήνας.

World’s Best Bars, η λίστα από 51 έως 100 και η αναμονή για τα δικά μας bars

Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε η λίστα με τα καλύτερα bar στον κόσμο για τις θέσεις 51-100. Στην περσινή λίστα το The Clumsies βρέθηκε στην εντυπωσιακή 6η θέση ενώ στην 29η βρέθηκε το Lost and Found από την Κύπρο και στην 30η το αθηναϊκό Baba au Rum. Φέτος περιμένουμε σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Λονδίνο στις 3 Οκτωβρίου την πρώτη πενηντάδα με ανυπομονησία για τα δούμε που θα βρίσκονται φέτος τα τρία μαγαζιά που μας κάνουν περήφανους παγκόσμια. Τα συμπεράσματα όμως που μπορούμε να βγάλουμε από αυτή την πρώτη λίστα είναι αρκετά. 19 νέες εισαγωγές στην λίστα, οι περισσότερες από αυτές από την Ασία η οποία έχει κατακτήσει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας σκηνής. Αρκετά μαγαζιά έπεσαν από την πρώτη πενηντάδα που σημαίνει ότι αναμένεται να δούμε αρκετά φρέσκα μαγαζιά στην λίστα. Καλή τύχη Clumsies, Baba au rum και Lost and Found.

Το φετινό Milano-Torino, έχει ελληνική συμμετοχή αλλά και αρκετή ιντριγκα

Για άλλη μια χρονιά έλαβε χώρο η ποδηλατική διαδρομή Milano Torino στις 3-6 Σεπτεμβρίου. Η ιδέα του Τόνι Κονιλιάρο, ιδιοκτήτη του bar Termini στο Λονδίνο ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με σκοπό από την μια να αναβιώσει μια ιστορική ποδηλατική διαδρομή αλλά επίσης να μαζευτούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος έλαβε μέρος και ο Θάνος Τσουνάκας, ιδιοκτήτης των Theory, Clumsies και Odori και πραγματικά μας γέμισε περηφάνια όταν βρέθηκε στο πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello sport. Όμως ο αγώνας ήταν και η θρυαλλίδα για μια διαμάχη ανάμεσα στον εμπνευστή Τονι Κονιλιάρο και την Campari η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν χορηγός του αγώνα ενώ φέτος αποφάσισε να διοργάνωση έναν δικό της. Διαβάστε όλη την πλοκή της κόντρας εδώ.

Taste of Athens: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπάει στο ΚΠΙΣΝ

Δώδεκα αθηναϊκά εστιατόρια, πολλοί καταξιωμένοι Έλληνες chef, παγκοσμίου φήμης ξένοι αστέρες του είδους και μοναδικά μενού. Όλα αυτά θα λάβουν χώρα από τις 27 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Περίπτερα από τα εστιατόρια Σπονδή, Varoulko Seaside, Bites & Wine, Hytra, CTC, Premiere, Βalthazar, Vezene, Βirdman, Fuga, Parla και Ψωμί & Αλάτι θα σερβίρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές ενώ ομιλίες και παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο. Μια ολοκληρωμένη και μοναδική γιορτή της γαστρονομίας που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Athens Coffee Festival, δύο μέρες γεμάτες καφέ στην Τεχνόπολη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Τεχνόπολη στο Γκάζι θα γεμίζει με υπέροχες μυρωδιές καφέ και μοναδικές γεύσεις. Οι μεγαλύτερες εταιρείες καφέ, οι καλύτεροι baristi από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, θα βρίσκονται στις 29 Σεπτεμβρίου ως 1η Οκτωβρίου σε αυτή την γιορτή του καφέ. Παράλληλα το πρόγραμμα έχει 85 ώρες σεμιναρίων και ομιλιών αλλά πολλά ακόμα event.

Virgin Atlantic και Aviation Gin μαζί

Για να είμαστε πιο ακριβείς, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Ράιαν Ρέινολντς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία που θα φέρει το Aviation Gin σε όλες τις πτήσεις της Virgin Atlantic. Το σημαντικότερο είναι ότι έφτιαξαν και ένα ξεκαρδιστικό βίντεο μαζί για να το ανακοινώσουν.

(Εικονογράφηση: 123RF / Yuliya Yurchenko)