ΤΑΞΙΔΙ

Η πιο άγρια χώρα του δυτικού κόσμου

Η Ισλανδία είναι ένα σύγχρονο κράτος χτισμένο σε τοπίο Αποκάλυψης.

Mε ανθρώπινη παρουσία που ξεκινάει από τον 9ο αιώνα, η Ισλανδία των 357.000  κατοίκων είναι η πιο απομακρυσμένη χώρα της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλικές Άλπεις: Ταξίδι στη μητέρα των βουνών

Matterhorn, Cervino, Mont Cervin: Η πιο εντυπωσιακή κορυφή της Ευρώπης έχει τρία ονόματα και είναι πιο προσιτή απ' όσο πιστεύεις.

Μια επίσκεψη στις Άλπεις φαντάζει σαν όνειρο ζωής για κάποιους, αλλά αν το καλοσκεφτείς, θα αντιληφθείς ότι δεν πρόκειται για άπιαστο όνειρο. Αν, μάλιστα, συγκρίνεις αυτό το ταξίδι με ένα τριήμερο σε κάποιον άλλο χειμερινό προορισμό, θα διαπιστώσεις ότι αν έχεις φροντίσει να το οργανώσεις από νωρίς, θα σου έρθει 'μία η άλλη'.

Διαβάστε περισσότερα

Ο (σχεδόν) νόμιμος τρόπος να ταξιδεύεις φθηνότερα με αεροπλάνο

Το skiplagging εξοργίζει τις αεροπορικές, αλλά συμφέρει πάρα πολύ τους ταξιδιώτες.

Ας πούμε ότι θέλεις να πας από την Αθήνα στη Φρανκφούρτη. Ας πούμε ότι θέλεις να πετάξεις στις 15/03. Αν ψάξεις σήμερα για αεροπορικό εισιτήριο, το φθηνότερο που θα βρεις κοστίζει 317 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Το Μέτσοβο ήταν και παραμένει προορισμός κορυφής

Το διαμάντι της Πίνδου είναι ο πρωταθλητής στα 1150 μέτρα υψόμετρο.

Για εκείνον που αναζητά την επαφή με την ιστορία και την ορεινή φύση της Ελλάδας, έχουμε καλά νέα. Το πανέμορφο Μέτσοβο στην Περιφέρεια της Ηπείρου και τις βουνοκορφές της Πίνδου ήρθε πιο κοντά, αφού ολοκληρώθηκε το νέο οδικό δίκτυο. Πλέον, απέχει μόλις 2.5 ώρες από την Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πιο ακραία πολιτεία των ΗΠΑ μέσα από 18 φωτογραφίες

Στο Μatrix του Wyoming τα βόδια, το κάρβουνο και ο Trump είναι η μόνη πραγματικότητα.

Το Wyoming είναι μάλλον η πιο άγνωστη πολιτεία των ΗΠΑ. Ίσως να κοντράρεται το το γειτονικό Idaho. Ακόμα και αν δεν είναι, υπάρχει ένας τομέας στον οποίο είναι ασύγκριτη: είναι πράγματι η πιο παράξενη. Το Wyoming είναι μια από τις κεντροδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ που συνορεύει με τη Montana, το Idaho, το Utah, το Colorado, τη Nebraska και τη Νότια Dakota.

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μοναδικής σημαίας κράτους που δεν είναι ορθογώνια

Το Νεπάλ έχει κάτι που το διακρίνει από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Η σημαία ως εθνικό σύμβολο δεν είναι και μια τόσο παλιά υπόθεση. Συμπίπτει χρονικά με την κατασκευή των εθνών-κρατών στα τέλη του 17ου και αρχές του 18ου αιώνα. Mε τις πρώτες χρήσεις σημαίας να φτάνουν πίσω στον 6ο αίωνα π.Χ. στην Αρχαία Αίγυπτο. Το κοινό με τις  σημερινές σημαίες και τη χρήση τους είναι πως όλες χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως τρόποι συμβολικής υπενθύμισης μιας ταυτότητας. Είτε αυτή έχει να κάνει με μια λεγεώνα, με μια δυναστεία ή αργότερα με ένα έθνος.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ξάνθη είναι φτιαγμένη για το Instagram, αλλά δεν το ξέρεις

Η 'αρχόντισσα της Θράκης' έχει κουλτούρα, παράδοση και μια ακαταμάχητη 'εξωτική' φωτογένεια.

Υπάρχουν πόλεις που θες να τις περπατήσεις, να τις φωτογραφίσεις, να τις εξερευνήσεις, να περιπλανηθείς στους δρόμους και τα σοκάκια τους. Υπάρχουν, βέβαια, και πόλεις που απλά τις ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί, χωρίς καν να έχεις προλάβει να κάνεις κάτι από τα παραπάνω. Η Ξάνθη ανήκει στην τελευταία κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Μουσική

Η δεύτερη διαθήκη του Michael Jackson

Στην κληρονομιά του Michael Jackson, κρύβεται πλούτος και χρέη για όλους. Στον απόηχο του ‘Leaving Neverland’, πρέπει να βρούμε τι θα τα κάνουμε.

PROMO
Social Man