ΤΑΞΙΔΙ

Η Ξάνθη είναι φτιαγμένη για το Instagram, αλλά δεν το ξέρεις

Η 'αρχόντισσα της Θράκης' έχει κουλτούρα, παράδοση και μια ακαταμάχητη 'εξωτική' φωτογένεια.

Υπάρχουν πόλεις που θες να τις περπατήσεις, να τις φωτογραφίσεις, να τις εξερευνήσεις, να περιπλανηθείς στους δρόμους και τα σοκάκια τους. Υπάρχουν, βέβαια, και πόλεις που απλά τις ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί, χωρίς καν να έχεις προλάβει να κάνεις κάτι από τα παραπάνω. Η Ξάνθη ανήκει στην τελευταία κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα

Γροιλανδία: Η ζωή στην πιο αραιοκατοικημένη χώρα του πλανήτη

Φωτογραφίες και trivia για τη χώρα του ενός κατοίκου ανά τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Γροιλανδία είναι μια τεράστια έκταση γης (2.166.086 km2 ) πολύ κοντά στον Βόρειο Πόλο, η οποία ανήκει διοικητικά στη Δανία έχοντας όμως μια σχετική αυτονομία, ενώ αποτελεί (αν ξεχάσουμε για λίγο τη Δανία) την πιο αραιοκατοικημένη χώρα του πλανήτη με 0,028 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ενδεικτικά, η Ελλάδα έχει περίπου 81 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ένα περίπου 80% της περιοχής είναι καλυμμένο από τεράστιες μάζες πάγου.

Διαβάστε περισσότερα

Το Βελιγράδι θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξαναγεννιέται

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη που έχει επιβιώσει από 44 ολικές κατεδαφίσεις. Συμμετέχει και ο Ζάρκο Πάσπαλι.

Σκεφτόμουν ώρα πώς να σου εξηγήσω ότι το Βελιγράδι δεν είναι σαν τις άλλες πόλεις που συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε, για τις αποδράσεις σου. Δηλαδή, τι από όλα να επιλέξω για να σου δώσω ως πρώτο. Είναι άλλωστε, πόλη που έφτιαξαν Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. και διαθέτει εκ των πιο σύγχρονων ιστοριών του πλανήτη. Όταν ζαλίστηκα, προκάλεσα τον Ζάρκο Πάσπαλι να κάνει την εισαγωγή, στη συνάντησή μας, στα μέσα του Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Λίμνη Πλαστήρα & Άγραφα: Ο δρόμος περνάει από μέσα (σου)

Ένα απελευθερωτικό road trip με προορισμό το πιο όμορφο τοπίο της κεντρικής Ελλάδας.

Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που σε διαμορφώνουν και τα διαμορφώνεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τοπία που σου υποβάλλουν ένα αναπόδραστο συναίσθημα και που σε υποχρεώνουν όχι μόνο να το αποδεχτείς και να το αφήσεις να κυλήσει μέσα σου, αλλά και να το ανατροφοδοτήσεις. Να του δώσεις κάτι πίσω, για να το μεταφέρει στον επόμενο επισκέπτη.

Διαβάστε περισσότερα

'Πήλιο' είναι η ξεκάθαρη απάντηση στο δίλημμα 'βουνό ή θάλασσα;'

Ένα roadtrip που θα σου μείνει αξέχαστο.

Οι γευσιγνώστες λένε πως για να πάρεις το μάξιμουμ της γεύσης από ένα φαγητό πρέπει να το συνδυάσεις με το κατάλληλο κρασί. Το ψάρι με λευκό και το κόκκινο κρέας με κόκκινο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις διακοπές στα διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για να πάρεις το μάξιμουμ της απόλαυσης από τον προορισμό που θα επιλέξεις, πρέπει να τον συνδυάσεις με το κατάλληλο μέσο.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο ξενοδοχείο – κάψουλα στη Μύκονο

Το My Cocoon, το πρώτο ελληνικό boutique hostel στη Μύκονο, συνδυάζει τον κυκλαδίτικο και τον ιαπωνικό μινιμαλισμό.

Ο στόχος του My Cocoon ήταν να βρεθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ του κατακερματισμού του χώρου (άρα και της ιδιωτικότητας) και μιας αίσθησης του ανοιχτού: “Η στρατηγική μας ήταν να στοχεύσουμε σε μια ενδιάμεση τυπολογία μεταξύ του μοντέλου της κάψουλας και του πιο παραδοσιακού μοντέλου ανοιχτής κάτοψης.

Διαβάστε περισσότερα

Η σαγηνευτική αγριάδα της Λακωνικής Μάνης

Ένα road trip που θα σου προσφέρει όλα όσα ζητάς από τις διακοπές σου.

Για τους περισσότερους, οι διακοπές σημαίνουν αρκετές ώρες στο πλοίο και εξόρμηση σε κάποιο από τα δεκάδες, πανέμορφα νησιά μας. Λογικό, όμως η επιλογή αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση μονόδρομος, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι πέρασε. Και γιατί να είναι, όταν η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρει τόσες υπέροχες εναλλακτικές, προσβάσιμες με την άνεση και την ευκολία που σου χαρίζει το αυτοκίνητό σου.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man