123rf
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιτέλους ανακοινώθηκε επίσημα το PlayStation 5

Η Sony θα βγάλει στην αγορά την εμβληματική κονσόλα συντομότερα από όσο νόμιζες.

Είναι γεγονός! Μπορεί να μην πρωτοτύπησε ως προς το όνομα (και γιατί να το κάνει άλλωστε;) αλλά η Sony ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το όνομα του διαδόχου του PlayStation 4, της κονσόλας που μεγάλωσε γενιές και γενιές από την πρώτη κυκλοφορία της. Όπως ομολογουμένως εύκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, το όνομα του θα είναι PlayStation 5.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι gamers που επιλέγουν φανατικά την κονσόλα της Sony θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2020. Πιο συγκεκριμένα και αν κρίνουμε και από άλλες επιλογές της εταιρείας, υπολογίζουμε ότι η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020, όπως Νοέμβριο είχε κυκλοφορήσει και το PlayStation 4.

Αυτό που αναμένουμε από τη νέα γενιά της κονσόλας είναι τα περίφημα ‘adaptive triggers’ που θα συνδεθούν με R2/L2 triggers του χειριστηρίου. Σύμφωνα με τη Sony, θα δίνεται η επιλογή στους προγραμματιστές να προσαρμόζουν στοιχεία του παιχνιδιού μέσω της αντίστασης των triggers, ώστε για παράδειγμα να νιώθεις την πίεση, όταν τραβάς προς τα πίσω ένα βέλος στο τόξο σου.

Πληροφορίες του Wired μιλούν για Blu-ray discs των 100 GB, 3D audio και 8K graphics, ενώ η πιο σημαντική αναβάθμιση θα είναι η ταχύτατη SSD. Επίσης το user interface θα είναι καινούργιο και πολύ πιο λεπτομερές στην αρχική οθόνη. Eπιπλέον, θα διαθέτει ενισχυμένη CPU και GPU, γεγονός που θα εξασφαλίζει σαφώς υψηλότερο επίπεδο γραφικών και οπτικών εφέ.

Εξάλλου ο ίδιος ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainmen, Jim Ryan μιλώντας στο Nikkei είπε ότι η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο περιεχόμενο με την αγορά περισσότερων studios. Λίγοι μήνες υπομονή ακόμα. Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα.

***

Και μην ξεχνάς! Δες τι είπαμε με τον Θωμά Ζάμπρα για την επέτειων των 20 χρόνων από το Cruel Intentions.