Pexels
ΤΑΞΙΔΙ

10 από τα πιο χιονισμένα μέρη στον πλανήτη

Σε αυτά τα μέρη, το χιόνι πέφτει πυκνό και καλύπτει τα πάντα στο πέρασμά του.

Χιόνι: Κάποιοι το λατρεύουν κι άλλοι το μισούν. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και δεν βλέπεις την ώρα για να βρεθείς σε χιονισμένες κορυφές, θα ξέρεις ήδη ότι υπάρχουν μέρη στον κόσμο που σκεπάζονται κυριολεκτικά από το χιόνι. Θέρετρα για σκι ανάμεσα σε βουνά, με πλαγιές που λατρεύουν οι δεινοί σκιέρ αλλά και πίστες ακόμα και για ερασιτέχνες, μπαίνουν στη λίστα με τα πιο χιονισμένα μέρη στον πλανήτη.

Από την Ιαπωνία και τον Καναδά μέχρι την Καλιφόρνια και τη Γαλλία, αυτοί είναι οι πιο χιονισμένοι προορισμοί.

Όρος Ουάσιγκτον, Νιου Χάμσαιρ

Το όρος Ουάσιγκτον μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για τους ισχυρούς ανέμους του, αλλά μπαίνει και στη λίστα χιονιού. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο χιονισμένα σημεία στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και παρατηρείται ιδιαίτερη χιονόπτωση στην κορυφή, το χιόνι δεν μένει για πολύ, σύμφωνα με μετεωρολόγους στο Παρατηρητήριο του όρους Ουάσιγκτον. Το χιόνι διοχετεύεται από το βουνό στις γύρω χαράδρες.

Σαμονί, Γαλλία

Στην Ευρώπη, αυτή η γαλλική αλπική πόλη κερδίζει τον διαγωνισμό χιονιού. Αυτός ο δημοφιλής προορισμός για σκι, έγινε το «σπίτι» των πρώτων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στον κόσμο το 1924.

Ναγκάνο, Ιαπωνία

Ένα ακόμα δημοφιλές θέρετρο για σκι, η οποία εκτός από το άφθονο χιόνι, φιλοξενεί επίσης μερικούς πολύ σκληρούς πιθήκους. Αφού περάσουν χρόνο στο χιόνι, αυτοί οι Ιάπωνες μακάκοι ζεσταίνονται κάνοντας μια βουτιά στις θερμές πηγές που είναι διάσπαρτες στην περιοχή.

Κίρκγουντ, Καλιφόρνια

Μπορεί η ηλιόλουστη Καλιφόρνια να φαίνεται σαν απίθανος κάτοχος ρεκόρ για χιονόπτωση, αλλά αυτή η ορεινή περιοχή ακριβώς νότια της λίμνης Tahoe είναι χιονισμένη κάθε χρόνο.

Αλιέσκα, Αλάσκα

Μία «παιδική χαρά» για σκιέρ κάθε επιπέδου είναι το Alyeska Resort. Η περιοχή του θερέτρου είναι περιτριγυρισμένη από φυσικό πλούτο. Το πάρκο Chugach περιβάλλει την πόλη και το νερό τρέχει κατά μήκος της νότιας άκρης της. Αν καταφέρεις να φτάσεις εδώ, λένε ότι το σκι είναι υπέροχο.

Χιονοδρομικό κέντρο Άλτα, Γιούτα

 

Εδώ οι σκιέρ κυβερνούν το βουνό καθώς δεν επιτρέπεται το snowboard στις πίστες. Η Great Salt Lake ευθύνεται για τον τεράστιο όγκο χιονιού που πέφτει σε αυτήν την περιοχή στο Little Cottonwood Canyon.

Όρος Φιντέλιτι, Καναδάς

Πολλά ορεινά σημεία του Καναδά κυριάρχησαν σε αυτή τη λίστα, αλλά από όσο μπορούμε να πούμε, αυτό το μέρος είναι ο μεγάλος νικητής. Αυτό το βουνό είναι ένα από τα λίγα σημεία της ενδοχώρας που μπαίνει στη λίστα χωρίς να διαθέτει κάποιον μεγάλο υδάτινο γείτονα. Τα μεγάλα, ανοιχτά υδάτινα σώματα που δεν παγώνουν στον κρύο καιρό είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από τις μαζικές χιονοπτώσεις.

Σαπόρο, Ιαπωνία

Μια άλλη πόλη στην Ιαπωνία που δέχεται πολύ χιόνι είναι το Σαπόρο. Είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τον χειμώνα, καθώς υπάρχει κι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο χιόνι, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις στο Snow Festival του Sapporo περιλαμβάνουν γλυπτά από χιόνι και πολλά νόστιμα φαγητά.

Νισέκο, Ιαπωνία

 

Ο θρύλος λέει ότι το σκι ήρθε στην Ιαπωνία μόλις πριν από 100 χρόνια. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας ταγματάρχης του αυστριακού στρατού έδωσε το πρώτο μάθημα σκι στους ντόπιους τον Ιανουάριο του 1911. Το άθλημα επικράτησε και αυτή η πόλη σκι, στο Χοκάιντο, το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, είναι προορισμός για σκιέρ από όλο τον κόσμο.

Όρος Ρανίερ, Ουάσιγκτον

 

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, αυτό το ορεινό πέρασμα στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό έχει περισσότερο χιόνι ετησίως από οποιοδήποτε άλλο σημείο στη Γη. Και δεν απαιτούνται ακριβά εισιτήρια για να δεις αυτό το χιονισμένο μέρος. Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Μάουντ Ρενίερ και το ετήσιο θέαμα χιονιού είναι ανοιχτό σε όλους.