Unsplash Tim Foster
FITNESS

10 mobile apps για να εκτοξεύσεις την γυμναστική σου

Από τρέξιμο μέχρι yoga, από προτάσεις διατροφής μέχρι καταγραφή πόσων καις χάνεις με κάθε άσκηση, αυτές οι εφαρμογές θα γίνουν ο πιστός βοηθός της προπόνησης σου.

Η γυμναστική εν μέσω lockdown είναι κάτι που αφορά συνήθως εμάς και τον εαυτό μας ή και εμάς μαζί με τον/την κολλητό/η μας Η εποχή της επιστροφής των γυμναστηρίων πιθανότατα θα συνδυαστεί με το ξεκίνημα του καλοκαιριού και μέχρι τότε, πιθανότατα θα χρειαστείς έναν γυμναστή στο πλευρό σου, έστω και άυλο, σε μορφή mobile εφαρμογής. Αν θέλεις να έχεις ένα ολοκληρωμένο γυμναστήριο στο smartphone σου, αυτές οι εφαρμογές είναι για ‘σένα.

Map My Run

Τιμή: δωρεάν

Αξιολογήσεις:  4,8 (iPhone), 4,6 (Android)

Το Map My Run είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή για όσους λατρεύουν το τρέξιμο, καθώς προσφέρει πλήρη καταγραφή των δεδομένων κάθε σου διαδρομής, ώστε να ξέρεις πόση έκταση έχεις διανύσει, πόσες θερμίδες έχεις κάψει και πολλά ακόμα σημαντικά στοιχεία. Επίσης, μπορείς να βρεις 600 ασκήσεις σχετικές με ποδήλατο, περπάτημα, όργανα γυμναστηρίου, yoga και όχι μόνο.

Fitness Buddy

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,8 (iPhone) – 4,1 (Android)

Με το Fitness Buddy έχεις έναν personal trainer και ένα διατροφολόγο στη συσκευασία του ενός! Κάθε άσκηση και κάθε διατροφική σημείωση περιέχουν πλήρη videos και λεπτομερείς οδηγίες για αρχάριους και έμπειρους αθλητές.

JEFIT Workout PLanner

 

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,8 (iPhone) – 4,4 (Android)

Το JEFIT είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε όσους βάζουν στόχους, υψηλούς, ρεαλιστικούς ή και πέρα από κάθε πραγματικότητα. Φτιάχνεις το πλάνο των προπονήσεων σου, ώστε να καταρρίψεις νέες fitness κορυφές.

ASICS Runkeeper

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,8 (iPhone) – 4,4 (Android)

Μια ακόμα πιο βελτιωμένη εκδοχή των εφαρμογών running από ένα brand – θρύλο των αθλητικών ειδών στίβου. Το ASICS Runkeeper σε βοηθάει να καθορίσεις το τέμπο, τις αποστάσεις, το χρόνο ώστε να πετύχεις τους στόχους του προγράμματος γυμναστικής σου, σε βάζει μέσα σε ομάδες άλλων runners ώστε να πάρεις ιδέες και να ακούσεις γνώμες, σε τοποθετεί σ’ ένα κόσμο γνήσιου wellness.

My Fitness Pal

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,7 (iPhone) – 4,4 (Android)

Θέλεις να πάρεις όγκο, να χάσεις βάρος ή μήπως να διατηρήσεις τα κιλά σου; Το My Fitness Pal σε βοηθάει να δεις αποτέλεσμα από την γυμναστική σου, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα διατροφής που σου ταιριάζει.

10Κ Runner

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,9 (iPhone) – 4,5 (Android)

Πώς να καταφέρεις από το μηδέν, από την απόλυτη τεμπελιά, να τρέξεις 10 χιλιόμετρα σωστά, με ασφάλεια για την υγεία σου, χωρίς να διαλυθείς σωματικά. Και πως να το απολαύσεις στην πορεία. Αν η παραπάνω πρόταση σου κέντρισε το ενδιαφέρον, τότε ίσως πρέπει να κατεβάσεις το 10K Runner.

Runtastic

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,8 (iPhone) – 4,6 (Android)

Πέρα από το γεγονός ότι το Runtastic σε βοηθάει να κρατήσεις αρχείο από τις αποστάσεις, τους χρόνους, τις ταχύτητες και τις θερμίδες που καις στο τρέξιμο, σου παρέχει κι έναν Voice Coach, που σου δίνει φωνητικό feedback! Όχι, δε μιλάει με τη φωνή του Ντούσαν Μπάγεβιτς ή έστω του Γιώργου Παράσχου, αν και μια τέτοια ιδέα θα απογείωνε την απήχηση της εφαρμογής στο ελληνικό κοινό.

Home Workouts

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,9 (iPhone) – 4,8 (Android)

Με το Home Workouts έχεις σε καθημερινή βάση και videos και animations και κείμενα που εξηγούν λεπτομερώς τις ασκήσεις που περιλαμβάνει κάθε ένα από τα προγράμματα γυμναστικής που διαθέτει η εφαρμογή, αλλά και υπενθυμίσεις ώστε να μην ξεχνάς κανένα workout και να κάνεις πράξη την πρόοδο που θέλεις να δεις στο σώμα σου.

Nike Training Club

Τιμή: δωρεάν.

Αξιολογήσεις: 4,9 (iPhone) – 4,8 (Android).

Περιέχει 200 ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση, cardio, yoga και όχι μόνο. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις ασκησιολόγια ανώτατου επιπέδου, σε περίπτωση που είσαι αθλητής και θέλεις να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση ή θέλεις να γίνεις αθλητής!

8fit Workouts & Meal Planner

Τιμή: δωρεάν κατέβασμα με χρεώσεις για έξτρα λειτουργίες

Αξιολογήσεις: 4,7 (iPhone) – 4,5 (Android)

Άλλος ένας mobile διατροφολόγος που σου εξηγεί με λεπτομερή στοιχεία πώς μπορείς να κατακτήσεις το στόχο σου (αδυνάτισμα, αύξηση όγκου, κλπ), με τη σωστή δίαιτα. Με αυτή την εφαρμογή, γνωρίζεις επαρκώς σε τι σε ωφελεί η κάθε τροφή, γιατί πρέπει να μαγειρευτούν με συγκεκριμένο τρόπο τα προτεινόμενα πιάτα και πόσο θα σε βοηθήσουν στο να λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να διατηρείς το βάρος σου, να κοιμάσαι σωστά, να χορταίνεις και να χωνεύεις ακόμα πιο άνετα.