© 2021 / Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
BUZZ

Τα καλύτερα tweets απορίας και οργής για τα μαγαζιά που ανοίγουν χωρίς μουσική

«Κλείσε ρε τη μουσική. Θα κολλήσουμε κανένα κορονοϊό».

Ακριβώς μία μέρα μετά το Πάσχα, η μεγάλη επιστροφή της εστίασης θα γίνει πραγματικότητα. Οι πολίτες θα μπορέσουν να καθίσουν και πάλι στα τραπεζάκια έξω, να παραγγείλουν τον καφέ τους, να πιουν την μπύρα τους. Όλα αυτά θα συμβούν με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέχρι τις 22:45 το βράδυ, αφού όλοι θα πρέπει -όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς– να βρίσκονται σπίτι τους αυστηρά μέχρι τις 23:00. Τα πάντα επιστρέφουν σε μία κανονικότητα. Ωπ, για μισό λεπτό: μήπως χάνουμε κάποια λεπτομέρεια;

Η εστίαση θα ανοίξει  τη Δευτέρα και όντως θα εξυπηρετεί μόνο καθήμενους, αφού οι όρθιοι απαγορεύονται δια ροπάλου. Αυτή η τελευταία κατηγορία άλλωστε ευθύνεται συνήθως για τον συνωστισμό και το super spreading. Τι κάνεις λοιπόν για να μην έχεις όρθιους; Απαγορεύεις τη μουσική στα μαγαζιά.

Ναι, αυτή ήταν η βασική στρατηγική του κυβερνητικού επιτελείου για να μη δούμε επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού και χαλάρωσης. Ειλικρινά, όμως, μετά από άπειρες «κρίσιμες» εβδομάδες είναι ανάγκη για άλλο ένα τρομερά αμφιλεγόμενο μέτρο; Η απορία και η οργή κάνουν πάρτι από χθες το βράδυ στο Twitter μέσα από το hastag #εστίαση.

Σίγουρα, η μουσική φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να συγκρατήσει τον κόσμο είναι ένα σχέδιο για καλά οργανωμένους ελέγχους από την αστυνομία, η οποία φυσικά θα πρέπει να ξεχάσει τις παραδοσιακές τακτικές τύπου Νέα Σμύρνης και να δείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και ευγένεια.

Αυτά μάλλον όμως είναι ψιλά γράμματα, αφού η κουλτούρα της απαγόρευσης φαίνεται ότι έχει περάσει για τα καλά στο DNA της κυβέρνησης.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην απορεί και να οργίζεται με τις αντιδράσεις των νέων. Εκείνη άλλωστε ευθύνεται για το κενό επικοινωνίας που έχει μαζί τους. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα για άλλη μία φορά με το χθεσινοβραδινό γλέντι στο Twitter.

Μαγαζιά χωρίς μουσική σε 10 tweets