© 2016 / Δημήτρης Πελέκης / Papadakis Press
BUZZ

Το Twitter στόλισε τον Μένιο Φουρθιώτη με πίσσα και πούπουλα

Μία ιστορία που παρατράβηξε δείχνει να καταλήγει με τη δίωξη για εκβιασμό του διάσημου τηλεοπτικού entrepreneur. Έτσι, το ιντερνετικό γιουχάισμα ακούγεται πιο δυνατό από ποτέ.

«Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε». Κάπως έτσι, ξεκίνησε η αρχή της πτώσης για έναν διάσημο τηλεοπτικό entrepreneur που -επί της ουσίας- κανείς δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει. Ένας Υπουργός έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει νταηλίκια από έναν τύπο που εδώ και καιρό αφήνει όλον τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Χθες το βράδυ, ο Μένιος Φουρθιώτης προσήχθη μαζί με άλλα δύο άτομα ως ύποπτος στη Δίωξη Εκβιασμών της Ασφάλειας Αττικής. Κάπου εκεί, το Twitter ξεκίνησε να πετά πίσσα και πούπουλα σε έναν άνθρωπο που έχει απασχολήσει -για όλους τους λάθους λόγους- εδώ και αρκετούς μήνες τη δημόσια ζωή.

Τα tweets για το πρόσωπό του έσταζαν μέλι, δηλητήριο και μπαρούτι εδώ και καιρό άλλωστε. Απλά χθες, ο κόσμος πραγματικά ξεσπάθωσε. Μάλιστα, το γεγονός ότι η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη πριν λίγο, φαίνεται να ρίχνει ακόμη περισσότερο κάρβουνο στη φωτιά.

Το Twitter δίκασε τον Μένιο Φουρθιώτη

Το ανύπαρκτο blog του Φουρθιώτη έλαβε χρήματα για την καμπάνια του «Μένουμε ασφαλείς». Ο ίδιος προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού E, όταν το τελευταίο ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία υπέρ της τωρινής κυβέρνησης, με ρεπορτάζ τόσο υπερβολικά και κενά νοήματος που κατέληγαν χυδαία.

Πώς ακριβώς άραγε ο πρώην μάνατζερ μοντέλων, τον οποίο γνωρίσαμε πριν αρκετά χρόνια στην trash tv δίπλα στον άλλο μάνατζερ μοντέλων Σπύρο Ρέβη, βρέθηκε να διευθύνει έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό;

Η αλήθεια είναι πως τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη ζωή. Αρκεί να έχει κανείς τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Φυσικά, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρέθηκε να έχει προσωπική φρουρά από αστυνομικούς που πληρώνει το ελληνικό κράτος ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Είναι, δηλαδή, τόσο υπερβολικό που δεν ξέρεις αν πρέπει να εκνευριστείς, να γελάσεις, ή να τα παρατήσεις όλα και να μεταναστεύσεις σε άλλη χώρα.

Πραγματικά, αν τύποι σαν τον Φουρθιώτη αναδεικνύονται σε μεγαλοπαράγοντες ικανούς να ελέγξουν την πολιτική εξουσία αλλά ακόμα και να την απειλούν φανερά αν χρειαστεί, μήπως τα πράγματα πηγαίνουν τελείως λάθος στο μικρό γαλατικό χωριό της Ελλάδας;

Το λεγόμενο «Φουρθιώτης Gate» φαίνεται να έχει και άλλα επεισόδια να μας χαρίσει, αλλά από εδώ και πέρα θα παίζεται στους διαδρόμους της δικαιοσύνης.

Οι εποχές όπου βόμβες έσκαγαν έξω από σπίτια, πυροβολισμού ακούγονταν στον κήπο του Μένιου Φουρθιώτη, Έλληνες αστυνομικοί ήταν χρεωμένοι -ένας θεός ξέρει γιατί- να φυλούν τον τηλεοπτικό παράγοντα, και σωματοφύλακες πουλούσαν νταηλίκια μέσα σε υπουργεία (μάλλον) τελείωσαν.

Το Twitter έδωσε και δίνει τα ρέστα σου, συμμετέχοντας με χιούμορ σε αυτήν την αγνή και ανόθευτη ιστορία ελληνικής τρέλας και διαπλοκής.

Όλα αυτά θα είχαν τρομερή πλάκα αν δεν ήταν επικίνδυνα. Η περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη και τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό γύρω από το όνομά του εγείρουν ένα απογοητευτικό ερώτημα: πού βρισκόμαστε, τελικά, ως κράτος και ως κοινωνία;