Ισλανδή φωτογραφίζει τη λάβα
ΤΑΞΙΔΙ

16 φωτογραφίες από τα εξωπραγματικά τοπία της Ισλανδίας

Ο Κώστας Περρής επισκέφτηκε τον περασμένο Ιούνιο τη νησιωτική χώρα και μας έστειλε καρτ ποστάλ από το απόκοσμα φανταστικό αυτό μέρος.

Η Ισλανδία ένα από τα τελευταία κατοικήσιμα μέρη που πάτησε ο άνθρωπος. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, ανακαλύφθηκε από Ιρλανδούς μοναχούς τον 8ο αιώνα μ.Χ. και αυτοί έμειναν εκεί για μικρό διάστημα, και είτε έφυγαν, είτε εξαφανίστηκαν.

Στα τέλη του 9ου αιώνα, εγκαταστάθηκαν Βίκινγκς από τη Σουηδία και τη Νορβηγία που έδωσαν στη χώρα το σημερινό της όνομα. Παρά το καλά οργανωμένο Κράτος, η ζωή σε ένα τόσο απομακρυσμένο νησί λίγα χιλιόμετρα κάτω από τον αρκτικό κύκλο έχει και ιδιαιτερότητες. Οι Ισλανδοί είναι λίγοι, τόσο λίγοι που όταν βγαίνουν ρομαντικό ραντεβού για πρώτη φορά τσεκάρουν τα στοιχεία τους σε μια εφαρμογή για να διαπιστώσουν αν έχουν δεσμούς αίματος.

Σε αυτό, λοιπόν, το μέρος με την ανόθευτη φυσική ομορφιά, με το συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο της με τα ενεργά και μη ηφαίστεια, με τις κρυστάλλινες σπηλιές σε παγετώνες, τα γεωθερμικά πεδία, τους καταρράκτες, τα παγόβουνα, τους θερμοπίδακες, τους παράξενους σχηματισμούς λάβας, τις λίμνες καυτής λάσπης, τους κρατήρες ηφαιστείων, τις ιαματικές πηγές και τις παραλίες μαύρης άμμου βρέθηκε κάποιες εβδομάδες πριν, ο Κώστας Περρής και μας έστειλε 16 επιβλητικές φωτογραφίες.

Το Blue Lagoon
Το ηφαστείο Fagradalsfjall

Καφέ με θέα στη δυτική Ισλανδία
Σπάνια συναντάς λουλούδια στο σεληνιακό αυτό τοπίο
Κάτοικοι του νησιού

Το περίφημο Ισλανδικό άλογο
Ο βράχος του Dyrholaey που εμφανίζεται στο Game of Thrones απο μακριά…
κι από κοντά
Η μαύρη παραλία Reynisfjara…
που μοιάζει ατελείωτη
Εγκαταλελειμμένο πολεμικό αεροπλάνο στο Solheimassandur
Η λίμνη Jökulsárlón
Στο βάθος μικρός καταρράκτης
Ο κάπως μεγαλύτερος Seljalandsfoss
Το φαράγγι Fjaðrárgljúfur