ΤΑΞΙΔΙ

5 ιδιωτικά νησιά που μπορείς να νοικιάσεις μέσω Airbnb

Αν στις διακοπές σου θέλεις να ξεφύγεις από όλα, ο προσωπικός σου παράδεισος απέχει μόλις λίγα κλικ.

Άλλο ένα «διαφορετικό» καλοκαίρι είναι εδώ. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό γύρω μας, μάς έχει κάνει να αλλάξουμε πολλές φορές τα σχέδιά μας για τα ταξίδια και τους προορισμούς μας.

Πολλοί από εμάς αναζητούμε μέρη με λιγότερο συνωστισμό, αλλά και πιο ψαγμένες επιλογές σε νησιά, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ειδικά για φέτος, αποφάσισαν να «κλείσουν» ένα μεγάλο σπίτι, κάπου κοντά στη θάλασσα, στο οποίο θα περάσουν τις ημέρες της άδειάς τους μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τι θα έλεγες τώρα, όμως, αν σε αυτή την «εξίσωση» βάζαμε ένα ολόκληρο νησί; Ναι, ναι πολύ καλά διαβάζεις. Υπάρχουν μερικά ιδιωτικά νησιά εκεί έξω, τα οποία μπορείς να τα κλείσεις μέσω Airbnb, όπως ακριβώς θα έκλεινες ένα απλό σπίτι. Μόνο που, οκ, όπως καταλαβαίνεις προσφέρουν την απόλυτη ιδιωτικότητα.

Νησί Urraca, Παναμάς

Ο Παναμάς είναι ένα κράτος διάσημο για τις παραλίες και το κλίμα του. Κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες από την Κεντρική Αμερική, αλλά και την Ευρώπη, προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται ένα μικρό νησάκι με ξύλινα καταλύματα, τα οποία μπορείς να τα κλείσεις όλα μαζί με τους φίλους σου και να απολαύσετε κάτι πραγματικά μοναδικό.

Νησί Hideaway Caye, Μπελίζ

 

Λίγο πιο πάνω από τον Παναμά, υπάρχει ένα ονειρικό μέρος, με φανταστικές παραλίες. Στο Μπελίζ, βρήκαμε ένα νησί, το οποίο προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία μακριά από όλο τον κόσμο. Ιδανικό για όσους θέλουν να περάσουν μοναχικές διακοπές, το Hideaway Caye, διαθέτει μόλις ένα κατάλυμα με ένα διπλό κρεβάτι. Ό,τι πρέπει για ένα ζευγάρι που θέλει να χαρεί τον έρωτά του.

Νησί Old House Cay, Νότια Καρολίνα

Έξι επισκέπτες και μια εκπληκτική θέα στα πιο άγρια ​​και δασώδη τοπία. Αυτά προσφέρει το νησί Old House Cay στις ΗΠΑ. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ιδιωτικού νησιού, είναι πως πάνω του βρίσκεται ένα υπερπολυτελές κατάλυμα, το οποίο άνετα συγκρίνεται με κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο. Απλά επειδή είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, θέλει υπομονή και προγραμματισμό μέχρι να το βρεις διαθέσιμο.

Bird Island, Μπελίζ

 

Είπαμε, στο Μπελί, το τοπίο είναι ονειρικό. Εκεί βρίσκεται κι ένα ακόμη νησάκι, το Bird Island, στο οποίο υπάρχει μόλις ένα ξύλινο κατάλυμα μπροστά στην παραλία. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, αλλά θέλουν προσοχή. Πάντως, αν κάποιος αποφασίσει να μείνει περισσότερες από πέντε μέρες εκεί, πιθανότατα να ξεχάσει πώς είναι ο έξω κόσμος και να θέλει να κάνει την παραμονή στο νησί μόνιμη.

Νησί Poulsbo, Ουάσιγκτον

Και η πεντάδα κλείνει με ένα ιδιαίτερο νησί, το οποίο δεν φημίζεται ούτε για τις παραλίες του, ούτε για το τροπικό του κλίμα. Βρίσκεται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και είναι περιτρυγιρισμένο από πυκνή βλάστηση. Μπορεί να μην είναι ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο πολλοί το «κλείνουν» για τη διοργάνωση των πάρτι τους. Στο κατάλυμα που υπάρχει στο νησί μπορούν να μείνουν μέχρι οκτώ άτομα, ενώ αν οι καλεσμένοι είναι περισσότεροι μπορούν να στήσουν και σκηνές, κάνοντας κάμπινγκ.