Alfa Romeo Tonale - GR Photoshooting
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
SPONSORED

5 λόγοι για να πάρεις τους δρόμους με τη νέα Alfa Romeo Tonale

Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της αγοράς και γιατί έχει γίνει ήδη αγαπητή από τους fans των τεσσάρων τροχών.

Μπορεί να αποχαιρετούμε σταδιακά και το φετινό καλοκαίρι, η όρεξή μας, όμως, για βόλτες και road trips στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό δε στερεύει με τίποτα. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να πάρεις την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή την κοπέλα σου και να γυρίσεις νέους τόπους με το αυτοκίνητό σου.

Η εμπειρία αυτή, λοιπόν, μπορεί να γίνει ακόμη πιο ευχάριστη αν βρίσκεσαι στο τιμόνι της νέας Alfa Romeo Tonale, η οποία μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά και έχει ήδη εντυπωσιάσει τους λάτρεις του αυτοκινήτου τόσο για τη φινετσάτη εμφάνιση – διαχρονικό χαρακτηριστικό της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας – όσο και για τα εντυπωσιακά της χαρακτηριστικά.

Ποιες είναι, όμως, εκείνες οι σύγχρονες τεχνολογίες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα C-SUV που κυκλοφορούν στην αγορά και τι πρέπει να γνωρίζει ένας οδηγός πριν την αγορά της;

Πέντε λόγοι για να αγοράσεις τη νέα Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo

Νέοι κινητήρες Hybrid 48V: Η Alfa Romeo επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως το υβριδικό σύνολο των 48V συνδυάζει το νέο Turbo βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων απόδοσης 130 ή 160 ίππων, με δύο ηλεκτροκινητήρες, ο δεύτερος εκ των οποίων είναι τοποθετημένος πριν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο συγκεκριμένος προσφέρει επιπλέον απόδοση 20 ίππων και – το σημαντικότερο – δίνει τη δυνατότητα κίνησης της Tonale αμιγώς ηλεκτρικά.

Έτσι, ο θερμικός κινητήρας μπορεί πια να μην είναι σε λειτουργία σε περιπτώσεις υψηλής κίνησης και στάθμευσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βελτιστοποιείται η αποδοτικότητα και κυρίως να μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό εν καιρώ ενεργειακής κρίσης.

Η ταχύτερη κρεμαγιέρα στην κατηγορία των CSUV: Δεν είναι μόνο οι κινητήρες που συναρπάζουν, καθώς το όχημα που μόλις κυκλοφόρησε, διαθέτει ένα σύστημα διεύθυνσης που είναι το πιο άμεσο και πιο ακριβές στην κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο, το όχημα ανταποκρίνεται ακαριαία στις εντολές κίνησης που δίνει ο οδηγός μέσω του τιμονιού.

Ανεξάρτητη ανάρτηση με αμορτισέρ τεχνολογίας FSD: η Alfa Romeo Tonale είναι εφοδιασμένη σε όλες τις εκδόσεις με τα τελευταίας τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping). Έτσι, λοιπόν, μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, βελτιώνεται αρκετά η οδηγική εμπειρία, ενώ ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται πιο άνετος και ασφαλής σε οποιαδήποτε συνθήκη που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός του στον δρόμο.

Σύστημα πέδησης brakebywire: Η Tonale, προκειμένου να μειώσει το βάρος αλλά και να κάνει αμεσότερη την απόκριση, υψηλότερη την απόδοση πέδησης και ιδανική τη συνεργασία με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, έχει εφοδιαστεί με το σύστημα IBS (brake-by-wire) που αξιοποιεί δίσκους σε όλους τους τροχούς και εμπρός δαγκάνες της Brembo. Αυτό προσδίδει κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας ακόμα και σε συνθήκες σπορ οδήγησης.

Σύστημα παραμετροποίησης D.N.A.: Τέλος, το όχημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Μπορεί δηλαδή να αλλάξει τις ρυθμίσεις στη λειτουργία του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, της ενεργής ανάρτησης αλλά και των συστημάτων πέδησης και διεύθυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο οδηγός να μπορεί να προσαρμόσει το όχημά του σε όποια συνθήκη κι αν βρίσκεται (κακοκαιρία, καθημερινή κίνηση στην πόλη ή σπορ οδήγηση).

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δικαιολογούν γιατί η νέα Alfa Romeo Tonale ξεχωρίζει τόσο για την ιπποδύναμη αλλά και τις νέες τεχνολογίες που κάνουν τον οδηγό να νιώθει πως οδηγεί ένα βολικό και ασφαλές όχημα, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη του.

Η τιμή εκκίνησης της Alfa Romeo Tonale, τέλος, διαμορφώνεται στα 37.300 ευρώ με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δυνατότητα χρηματοδοτικού προγράμματος μηνιαίων δόσεων.