© ALAMY / VISUALHELLAS.GR
SEX

9 αναπάντεχα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ

Ήξερες ότι στο κρεβάτι βελτιώνεται και το μυαλό σου;

Προφανώς, κι όταν κάνουμε σεξ δε σκεφτόμαστε τίποτε πέρα από αυτό που ακριβώς που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, όμως το σώμα μας δε λειτουργεί ακριβώς έτσι. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συμβαίνουν ένα σωρό πράγματα παράλληλα, τα οποία μπορεί είτε να μην τα αντιλαμβανόμαστε, είτε να μην τους δίνουμε σημασία. Τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείς μόνος στο σπίτι με εκείνη, δώσε λίγο βάση για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στα σώματά σας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ξεχνάς τον πόνο

Κατά τη διάρκεια του σεξ, η αντοχή του σώματος απέναντι στον πόνο αυξάνεται σημαντικά. Ειδικά δε στις γυναίκες. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον πόνο του σώματος, αντιδρούν διαφορετικά κι έτσι κάποια ερεθίσματα που σε άλλη περίπτωση ίσως δεν ήταν τόσο ευχάριστα, τώρα είναι αρεστά.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι αρκετοί αρέσκονται στο kinky sex. Παράλληλα, οι οργασμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει σχεδόν κάθε πόνος. Ή τουλάχιστον να τον ξεχάσεις για μερικές ώρες.

© iStock

Λειτουργεί καλύτερα το μυαλό σου

Η επιστημονική εξήγηση του «έχω διάθεση για σεξ» που φωνάζει ορισμένες φορές το σώμα μας, είναι πως υπάρχει εκείνη τη στιγμή σωστή ισορροπία νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Ο τελευταίος, λοιπόν, όταν ικανοποιηθεί η επιθυμία μας, εκκρίνει τις λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας, όπως είναι η ντοπαμίνη, ενώ ανεβαίνει και η αδρεναλίνη μας.

Το σεξ δε μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, αλλά βοηθάει και τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα, καθώς και να θυμάται περισσότερο. Μια win-win κατάσταση σαν να λέμε.

Θες να φτερνιστείς

Έχετε ποτέ θελήσει να φτερνιστείτε μετά από κάποιο οργασμό; Προσωπικά μου είχε τύχει και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος. Όμως, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί πως είναι πιο συχνό φαινόμενο, απ’ ότι πιστεύουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα που τρέχει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του σεξ, περνάει κι από τη μύτη, ερεθίζοντάς τη, κάτι που μας κάνει να θέλουμε να φτερνιστούμε.

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Νιώθεις ότι αρχίζεις να κρυώνεις και να πονάνε τα κόκαλά σου; Μήπως να προσθέσεις εκτός από τη βιταμίνη C και λίγο σεξ στον οργανισμό σου; H σεξουαλική πράξη, λοιπόν, ενισχύει τα επίπεδα της πρωτεΐνης immunoglobulin A, η οποία είναι από τις σημαντικότερες του ανοσοποιητικού συστήματος κι έτσι μας βοηθάει στο να μένουμε μακριά από ασθένειες.

Βέβαια, πρέπει να προσέχεις και λιγάκι κι όχι να βασίζεσαι μόνο στο σεξ για να είσαι υγιής.

Έχεις καλύτερη όσφρηση

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η μυρωδιά του συντρόφου σου μπορεί να σε ανάβει; Όταν έχεις οργασμό το σώμα εκκρίνει μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη. Η συγκεκριμένη έχει πολλές δράσεις στο σώμα μας, με μία από αυτές να ξεκλειδώνει ένα μέρος του εγκεφάλου, το οποίο ξεχωρίζει και θυμάται καλύτερα τις μυρωδιές. Λαγωνικό.

Λάμπεις

Σίγουρα θα έχεις ακούσει την έκφραση «πρέπει να έκανε σεξ χθες βράδυ, λάμπει». Να που, όμως, είναι σωστή κι έχει εξήγηση. Το αίμα μας κατά τη διάρκεια του σεξ ανεβαίνει στο κεφάλι κι έτσι κάνει τα μάγουλά μας πιο ροδοκόκκινα, τα χείλη να σκουραίνουν κι όλο το πρόσωπο να έχει μια καλύτερη αίσθηση.

Κάποιοι τυχαίνει να βγάζουν και μερικά ροζ σημάδια στην κοιλιά, το στήθος ή τα πόδια, τα οποία εξαφανίζονται μετά από λίγη ώρα.

Σεξ το πρωί: 7 επιστημονικά οφέλη για τον οργανισμό και 5 στάσεις για να το απολαύσεις unsplash

Η γυναικεία διέγερση

Δε μεγαλώνει μόνο στους άντρες ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός τους λίγο πριν το σεξ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις γυναίκες με την κλειτορίδα τους. Κατά τη σεξουαλική διέγερση το αίμα κυλάει προς τα εκεί και έτσι την κάνει ακόμη και μέχρι δύο φορές μεγαλύτερη από το κανονικό της μέγεθος.

Περίπου 10 λεπτά μετά τον οργασμό επιστρέφει στην αρχική της κατάσταση, ωστόσο, σε περίπτωση που η γυναίκα δεν «τελειώσει», το αίμα παγιδεύεται εκεί για μερικές ώρες κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό και δυσφορία.

Μεγαλώνει το γυναικείο στήθος

Το ανθρώπινο σώμα περνάει από 4 φάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Τη διέγερση, τη σταθεροποίηση, την κορύφωση και τη λύση. Στη δεύτερη φάση, μέρη του σώματος μεγαλώνουν για την αναμονή του οργασμού, όπως το στήθος, το οποίο μπορεί να αυξηθεί μέχρι και κατά 25%.

Αυτή η φυσική αύξηση στήθους γίνεται, επειδή κατά τη διάρκεια του σεξ το αίμα τρέχει ασύστολα στις ερωτογενείς ζώνες. Μπορεί ακόμη να αλλάζει και το χρώμα του στήθους, το οποίο γίνεται ελαφρώς πιο κόκκινο, ενώ οι θηλές σκουραίνουν.

Σημαντικό tip: αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, μπορεί να προκληθεί οργασμός, ακόμη και μόνο από το στήθος. Δύσκολο, αλλά γίνεται.

Μέγιστη μεγέθυνση

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο γυναικείος οργανισμός κάνει τα πάντα για να «συλλάβει» κατά τη διάρκεια του σεξ. Έτσι, το αιδοίο της παρτενέρ μας μπορεί να γίνει ακόμη και μέχρι δύο φορές πιο βαθύ για να προσαρμοστεί στο μόριο του άντρα, ενώ παράλληλα, με τις συσπάσεις που κάνει μας τραβά προς τα μέσα. Αφού ολοκληρωθεί η πράξη, όλα επιστρέφουν στην κανονικότητά τους.