Invision/AP Charles Sykes
HEALTHYATHOME

9 celebrities που δεν ήξερες ότι κάνουν καθημερινά διαλογισμό

Από τον Keanu Reeves μέχρι την Jennifer Aniston, το μυστικό της επιτυχίας φαίνεται πως έχει κοινό παρονομαστή. Τον διαλογισμό.

Έχεις καθίσει ποτέ να σκεφτείς τι κάνει έναν πραγματικά επιτυχημένο άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα εκατομμύρια ατόμων που προσπαθούν να καταφέρουν κάτι, αλλά δεν φτάνουν ποτέ σε αυτό το επίπεδο; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας εκείνων που ανήκουν στο 1% του πλανήτη;

Είναι η σκληρή δουλειά; Η τύχη; Το ταλέντο; Μια καλή ιδέα ή μήπως κάτι άλλο; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι μία και έχει να κάνει και με το ποιον ρωτάς. Όμως, αν το καλοσκεφτείς, κάποιοι κατάφεραν να πετύχουν επειδή έφτασαν σε σημείο να ελέγχουν το μυαλό τους και να μην τους ελέγχει εκείνο.

Το μυαλό σου μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά απαίσιο κυρίαρχο, αλλά και σε έναν εξαιρετικό υπηρέτη, αν μάθεις να το χειρίζεσαι σωστά. Ένα ήρεμο, γεμάτο θετική σκέψη μυαλό μπορεί να ‘γεννήσει’ τις καλύτερες ιδέες εκεί έξω. Και φυσικά να σου δώσει τη δύναμη να μετατρέψεις αυτές τις ιδέες σε πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, ένα αγχώδες και γεμάτο ένταση μυαλό φέρνει στην επιφάνεια αρνητικές σκέψεις και σε κάνει να πέφτεις όλο και περισσότερο. Ο διαλογισμός είναι το μυστικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει το μυαλό σου προς το καλύτερο και να σου δώσει τη δύναμη να καταφέρεις τα πάντα.

Τι νομίζεις ότι κάνουν καθημερινά διάσημοι celebrities και τα καταφέρνουν δηλαδή;

Keanu Reeves

Η στιγμή που άλλαξε τα όσα πίστευε ο Keanu Reeves για τον κόσμο ήταν το 1992, όταν για τις ανάγκες τις ταινίας ‘Little Buddha’ ταξίδεψε στα Ιμαλάια του Νεπάλ και μίλησε με Βουδιστές. Όπως έχει πει, εκεί έμαθε μερικά από τα σπουδαιότερα μαθήματα ζωής, τα οποία τον καθοδηγούν ακόμη και σήμερα, ενώ διδάχθηκε και τα μυστικά του διαλογισμού. “Οι προσωπικές εμπειρίες που βίωσα στο Νεπάλ άλλαξαν τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι πως πρέπει να κατακτούμε τους φόβους μας. Προσπαθώ να το κάνω συνεχώς από τότε”.

Madonna

Η βασίλισσα της pop έχει για τα καλά τον διαλογισμό στη ζωή της. “Μου έδειξε πόση ενέργεια εμπεριέχει η σιωπή μας”, έχει δηλώσει στο παρελθόν. Μάλλον από ένα σημείο και μετά κατάλαβε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ‘ανέβεις’ σε ένα άλλο πνευματικό επίπεδο, κι αυτοί κρύβονται στο διαλογισμό.

Eva Mendes

Η διάσημη ηθοποιός όχι μόνο έχει βάλει τον διαλογισμό στο καθημερινό της πρόγραμμα, αλλά μιλάει και ανοιχτά γι’ αυτό όταν τη ρωτούν. “Αγαπώ τον διαλογισμό, με βοηθά να κρατάω μια ισορροπία στη ζωή μου. Θα ακουστεί κλισέ αλλά η εσωτερική σου ηρεμία και γαλήνη είναι πολύ σημαντικά”.

Clint Eastwood

Από τους πιο παλιούς σε αυτό το κομμάτι ο Clint Eastwood, μιας και κάνει διαλογισμό δύο φορές την ημέρα εδώ και 40 χρόνια. “Τον έχω στη ζωή μου τουλάχιστον 40 χρόνια και πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε ενάντια στο στρες”, έχει πει ο ίδιος.

Steve Jobs

Ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που γνώρισε ετούτος ο κόσμος. Ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, έβαλε τον διαλογισμό στη ζωή του από νεαρή ηλικία και μάλιστα κατάφερε να μεταδώσει αυτή του τη συνήθεια και σε άλλους επιτυχημένους CEOs του κόσμου. “Αν το σκεφτείς, το μυαλό σου είναι το μόνο που δεν ξεκουράζεται. Στην αρχή, αν προσπαθήσεις να το ηρεμήσεις, ίσως κάνεις χειρότερα τα πράγματα, αλλά με τον καιρό θα το καταφέρεις. Κι όταν γίνει αυτό θα έχεις χώρο να ‘ακούσεις’ κι άλλα πράγματα που δεν μπορούσες νωρίτερα”.

Katy Perry

H Αμερικανή τραγουδίστρια είναι από τις πιο νέες στο χώρο του διαλογισμού, μιας και τον ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα. “Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη και χαοτική πολλές φορές. Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία για ένα διάλειμμα. Ο διαλογισμός αυτό κάνει για εμένα”.

Richard Gere

O διάσημος ηθοποιός είναι από τους πιο γνωστούς Βουδιστές του κόσμου και κάνει διαλογισμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ξεκίνησε στη δεκαετία των 20, όταν άρχισε να έχει απορίες σχετικά με τον προορισμό της ζωής του. Στη συνέχεια, γνώρισε τον Δαλάι Λάμα στην Ινδία και άλλαξε για τα καλά όλη του η κοσμοθεωρία.

Jennifer Aniston

Έχεις αναρωτηθεί πώς η αγαπημένη μας Rachel Green από τα Φιλαράκια διατηρεί αυτό το αψεγάδιαστο λουκ της όλα αυτά τα χρόνια; H απάντηση είναι καθημερινός διαλογισμός. “Με είκοσι λεπτά την ημέρα θα καταλάβεις τη διαφορά. Όταν βαριέμαι και δεν το κάνω είναι εντελώς διαφορετική η ημέρα μου. Επομένως θέλω να είναι κάθε φορά το πρώτο πράγμα που θα κάνω με το που ξυπνήσω”.

Hugh Jackman

“Τίποτα δεν μου άνοιξε τόσο τα μάτια μου όσο ο διαλογισμός”, ισχυρίζεται ο Wolverine. Ο Hugh Jackman χρησιμοποιεί καθημερινά τον διαλογισμό για να αποβάλλει άγχος και αρνητικές σκέψεις από το μυαλό του, ενώ φαίνεται πως είναι και το μυστικό για να διατηρεί μια φρέσκια επιδερμίδα, αν και έχει πατήσει τα 52 χρόνια ζωής.