unsplash
FITNESS

Πώς θα φτιάξεις το ιδανικό σώμα χωρίς να βγεις από το σπίτι

Βρήκαμε τις πιο εύκολες ασκήσεις για γυμναστική χωρίς όργανα που θα σου χαρίσουν το τέλειο σώμα. Αποδέχεσαι το challenge;

Η καραντίνα του δεύτερου lockdown έχει σχεδόν κυνικό χαρακτήρα για τους περισσότερους από εμάς: μέρα με τη μέρα παίζει με την αυτοπεποίθησή σου και σε κάνει να πιστεύεις πως η απόλαυση κρύβεται σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που είναι οι εξής δύο: φαγητό και παραγγελίες online.

Παρακάτω επέλεξα κάποια video tutorials με τα οποία μπορείς να κερδίσεις κάτι παραπάνω από την καραντίνα: ένα άψογα γυμνασμένο σώμα.

Τα 10 λεπτά που σε ανεβάζουν επίπεδο

O Fraser Wilson δε σου κουνάει το δάκτυλο, δεν απαιτεί από εσένα να γίνεις «τετράγωνος» όπως εκείνος. Όμως, μέσα από το κανάλι του στο YouTube, σου δίνει μια σειρά από work-outs διάρκειας 10-20 λεπτών max, τα οποία εάν τα εφαρμόσεις σε καθημερινή βάση, θα «χτίσεις» κάτι στερεό και δυναμικό, πάνω στις κραιπάλες της καραντίνας.

Το παραπάνω πρόγραμμα διαρκεί 10 λεπτά και βασίζεται κυρίως σε ασκήσεις με βάση τη «σανίδα» (plank), σε απλές παραλλαγές κοιλιακών και push-ups και το κυριότερο όλων: δεν απαιτεί να χρησιμοποιήσεις αλτήρες ή κάποιο άλλο όργανο γυμναστικής. Επίσης, το συγκεκριμένο κανάλι σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις και ανάμεσα σε work-outs κατάλληλα για πρωί – μεσημέρι – βράδυ, ανάλογα με τη χρονική στιγμή της ημέρας που σου αρέσει να γυμνάζεσαι περισσότερο.

Το 20λεπτο του Superman

Εδώ έχουμε μια super SOS περίπτωση work-out, που διαρκεί 20 λεπτά και σου δείχνει έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο για να κρατάς το σώμα σου «ζεστό» και να αποφεύγεις τραβήγματα και μυϊκούς πόνους. Το πρόγραμμα του Bully Juice αρχίζει και τελειώνει κάθε ενότητα ασκήσεων με jumping jacks και squats, δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στην ανάπτυξη του κορμού σου και ύστερα στις επιμέρους ομάδες μυών.

Κρατάμε επίσης από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το γεγονός ότι περιλαμβάνονται και burpees, αλλά και push-ups, μαζί με τους κοιλιακούς, ό,τι πρέπει δηλαδή για να αναβαθμίσεις ριζικά τους θωρακικούς μύες σου, μαζί με το υπόλοιπο σώμα. Κρατάμε επίσης το ότι αποκαλεί ‘supermans’ τους ραχιαίους, που είναι μια τέλεια ονομασία για κάθε άσκηση γυμναστικής.

Το ημίωρο ξεθέωμα με τη «γέφυρα του Λονδίνου»

Jumps, High Knees, Toe Taps, Squats, Jumping Lunges, London Bridges: μπορεί να σου ακούγονται σαν σημάδια σε κάποιο χάρτη, αλλά πρόκειται για μια σειρά από ασκήσεις Cardio, που έχουν σκοπό να σκοτώσουν από μέσα σου την καραντινιακή αδράνεια και να την αντικαταστήσουν με ευεξία και ζωηράδα, με ένα πραγματικό πανηγύρι ντοπαμίνης στον οργανισμό σου, που περιλαμβάνει και μπόλικο ιδρώτα.

Για άμεση βελτίωση στους θωρακικούς

Στο THENX, πέρα από ιδέες για tattoos με αισθητική Mortal Kombat, μπορείς να βρεις κάτι πραγματικά πολύ χρήσιμο: μια ευρεία γκάμα ασκήσεων για το στήθος και τους θωρακικούς μύες και έναν γυμναστή που δεν αρκείται σε μια επίδειξη τους για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά προχωρά σε λεπτομερή ανάλυση του πως τοποθετούνται σωστά, πόδια, χέρια και κορμός.

Κάθε φορά που κάνεις σωστά μια από αυτές τις ασκήσεις, όχι μόνο βελτιώνεις τις συγκεκριμένες μυικές ομάδες, αλλά αποφεύγεις και τραυματισμούς, διαστρέμματα που μπορεί να προκύψουν από ένα πρόγραμμα γυμναστικής που εκτελείται βιαστικά.

Αυτό με την ευρύτατη γκάμα κοιλιακών

Lunges with kicks, Planks, Knee Crunches, Plank Arm Raises, Russian Twists σε ένα πρόγραμμα από τη fitness expert Ιωάννα Λαουμτζή που είναι ιδανικό για εσένα που αναζητάς ένα αρκετά εύκολο πρόγραμμα με πρωτότυπες ασκήσεις, που θα σε κάνει να ιδρώσεις αρκετά.